Ai întrebări despre pensii sau asigurări? Aici găsești răspunsuri!

Întrebări frecvente

Am pregătit răspunsuri pentru întrebările pe care le primim cel mai adesea de la clienții Aegon. Dacă ai vreo nelămurire referitoare la pensia sau la asigurarea ta de la Aegon, caută prima dată răspunsurile în secțiunile de mai jos. Nu ai găsit răspunsul? Te rugăm să ne contactezi.

Întrebări frecvente asigurări de viață

Asigurarea de viață este o dovadă de responsabilitate față de tine însuți și față de cei dragi ție. Aceasta este un instrument prin care poți garanta liniștea, siguranța și confortul tău financiar și implicit, al familiei tale, în schimbul unei plății unei prime de asigurare.

Tu alegi încă de la început care este valoarea acesteia, frecvența plăților și durata contractuală. Primă inițială de asigurare trebuie plătită după semnarea cererii de asigurare. În acest mod, în momentul în care polița ta este activă, tu ești deja protejat.

Asigurarea ta are două componente: una de protecție și una de acumulare.

Noi, în calitate de asigurator preluăm din punct de vedere financiar riscul/ riscurile acoperite prin produsul de asigurare ales. Mai exact, dacă survine evenimentul asigurat, noi îți vom plăti o sumă de bani, denumită indemnizație de asigurare. Aceasta are scopul de te sprijini în momente de impas financiar și emoțional.

Desigur, cu toții ne dorim ca finalizarea să aibă loc la maturitatea contractului, adică la termenul stabilit de tine în contract. La acel moment, tu sau beneficiarul ales de tine, intrați în posesia sumelor acumulate. Ne dorim să te bucuri de roadele efortului tău financiar și sperăm că vei atinge scopurile propuse.

O asigurare de viață prin componenta de acumulare îți oferă posibilitatea de economisi în mod disciplinat, pe termen lung, pentru viitorul copiilor, pentru pensie sau alte obiective personale.

Probabil, nu de puține ori, ai încercat să strângi banii necesari pentru zile negre sau, de ce nu, pentru evenimentele frumoase din viața ta. Cu toate acestea, cheltuielile zilnice, neprevăzute, au tendința să își facă apariția și să risipească eforturile tale.

Principalul avantaj al acestei modalități de economisire este că efortul tău este unul minim. Pentru că vorbim de un contract pe termen lung, sumele depuse sunt mici și nu are un impact semnificativ asupra bugetului tău. Fiind vorba de un contract, îți creezi cadrul necesar pentru a depune banii într-un mod eficient și ponderat.

În funcție de produsul ales de tine, sumele pe care tu le plătești regulat pot beneficia de dobândă garantată și participare la profitul companiei. Dacă ai ales un produs investițional, câștigul tău este influențat de evoluția instrumentelor financiare în care sunt investiți banii tăi și de strategia aleasă de tine.

Totodată indexarea este o modalitate de a-ți proteja banii de inflație și de a păstra aceeași putere de cumpărare și în viitor. Așa ai certitudinea că banii tăi vor valora la fel de mult la finalul contractului.

Prin componenta de protecție ne asumăm obligația de a plăti o sumă de bani (denumită indemnizație de asigurare) în cazul producerii evenimentului asigurat.

Sunt lucruri neplăcute la care evităm să ne gândim, dar rolul nostru este să îți spunem lucrurile clar și direct: decesul tău va afecta stabilitatea familiei tale, atât pe plan emoțional, cât și pe plan financiar. În aceste condiții, cei dragi ție, prin beneficiarul stabilit în contract, vor încasa despăgubirea contractului tău de asigurare, lucru care îi va sprijini într-un astfel de moment de răscruce din viață.

Totodată, pe lângă riscul de deces, îți oferim posibilitatea de a acoperi și alte riscuri.

Fie că vorbim de spitalizări, intervenții chirurgicale sau convalescență, fie că aducem în discuție subiecte delicate precum invaliditatea permanentă, este esențial să ai în vedere povara financiară provocată de un astfel de eveniment. Astfel, noi ne angajăm să avem grijă de partea financiară, iar tu trebuie doar să te concentrezi pe recuperarea ta fizică și să te bucuri de cei care îți sunt alături în momentele dificile.

Știm că asigurările de viață sunt contracte complexe, ce folosesc termeni specifici industriei ceea le face, uneori, greu de înțeles.

Din acest motiv, am rezumat mai jos toate beneficiile unei asigurări de viață.

 • Îți oferă protecție încă din primul moment, de la intrarea în vigoare a contractului.
 • Te ajută să economisești disciplinat, pe termen lung, cu un efort financiar redus.
 • În funcție de tipul de produs deținut, sumele depuse de tine beneficiază de dobândă garantată și participare la profitul companiei.
 • Dacă ai un contract cu componentă investițională, tu decizi dacă dorești strategii cu un grad mai mare sau mai scăzut de risc.
 • Poți efectua depuneri suplimentare care se bucură de aceleași beneficii ca și primele normale. Doar la aceste sume ai acces în orice moment.
 • După cea de-a treia aniversare a contractului tău, dacă întâmpini probleme financiare majore, ai acces la o parte din sumele economisite.
 • Pentru că prioritățile și obiectivele tale se pot schimba de-a lungul vieții, ai posibilitatea de a aduce modificări contractului tău.
 • Informațiile poliței tale online îți stau la dispoziție permanent, prin platforma 24Aegon.ro.
 • Ai ocazia să desemnezi beneficiari pe contractul tău. În acest mod tu alegi la cine ajung banii tăi și, în același timp, eviți procesul numit succesiune legală, ce poate dura o perioadă mai îndelungată, chiar și ani.
 • Sumele acumulate nu pot fi poprite pe parcursul contractului și sunt neimpozabile.
 • Toți clienții Aegon care au contracte mai vechi de 1 an participă la tombolele organizate de Aegon prin care pot câștiga, trimestrial, o excursie într-o capitală Aegon.
 • Polița ta poate include bonificații de natură financiară sau mici surprize, pentru a sărbători împreună momentele fericite din viață.
 • Noi îți suntem alături și îți oferim sprijinul nostru la telefon (0264-224224), pe e-mail (info@aegon.ro) sau pe platformele de socializare.

Știm cât este de importantă transparența când vine vorba de banii pe care îi administrăm pentru tine. În același timp, știm că și confidențialitatea datelor tale, a banilor tăi este la fel de importantă.

Pentru aceste considerente, valoarea contului tău o poți vedea în 24Aegon – platforma online în care găsești detaliile asigurărilor tale Aegon.

De asemenea, putem comunica aceste valori și telefonic, precum și în scris dar numai contractantului asigurării, în urma unei solicitări făcute la info@aegon.ro sau printr-o scrisoare adresată companiei.

Poți fi sigur că ești pe mâini sigure.

Știm cât este de importantă transparența când vine vorba de banii pe care îi administrăm pentru tine. În același timp, știm că și confidențialitatea datelor tale, a banilor tăi este la fel de importantă.

Pentru aceste considerente, sumele depuse de tine le poți vedea în 24Aegon – platforma online în care găsești detaliile asigurărilor tale Aegon.

De asemenea, putem comunica aceste valori și telefonic, precum și în scris dar numai contractantului asigurării, în urma unei solicitări făcute la info@aegon.ro sau printr-o scrisoare adresata companiei.

Poți fii sigur că ești pe mâini sigure.

Prin această opțiune poți economisi mai mult, suplimentar față de sumele acumulate propriu-zis în contractul tău de asigurare cu componentă de acumulare sau investițională.

Poți să te gândești la această opțiune ca la banii tăi buni de zile grele pentru că la aceștia și numai la aceștia poți avea acces și înainte de încheierea celui de-al treilea an contractual. Orice retragere a depunerilor suplimentare presupune doar o taxa, de 1% din valoarea retrasă.

Aceste sume sunt opționale, dar se bucură de aceleași avantaje ca și primele normale (se investesc la fel, au dobândă garantată etc.).

Scopul unei asigurări de viață este protejarea financiară a viitorului tău și al familiei utilizând resursele de care beneficiezi în prezent.

Noi vrem să fim siguri că dispui de toate cele necesare pentru a o duce la bun sfârșit. O asigurare de viață trebuie să fie un sprijin pentru tine, fără a deveni o povară în traiul cotidian.

Din acest motiv, dorim să te ajutăm să alegi combinația perfectă de servicii, durata poliței de asigurare și desigur valoarea fiecărei prime.

Nu trebuie să îți faci griji! Gestionăm cu mare grijă datele tale, astfel încât să îți oferim cele mai bune servicii.

Contractele de asigurare cu componentă investițională se comportă similar oricărei investiții. Partenerul nostru și administratorul fondurilor de investiții Aegon este BT Asset Management.

BT Asset Management este o companie specializată în administrarea de investiții, Administrarea se realizează utilizând o plajă largă de instrumente financiare (titluri de stat, depozite sau acțiuni).

Notă: Aegon România are în portofoliul său câteva produse cu parte investițională, niciunul în vânzare activă în prezent.

Randamentul investițiilor pentru polița ta constă în diferența calculată în procente dintre suma pe care o poți retrage la finalul contractului și suma pe care ai investit-o în toți anii de contract.
Desigur, poți opta pentru investiții cu:

 • un randament mai mare și un câșting potențial crescut, dar care prezintă un grad de risc mai ridicat;
 • un randament și un risc scăzut, dar cu un câștig potențial mai mic.

Asigurarea ta îți oferă protecție financiară și, în același timp, îți acordă oportunitatea de a economisi pentru viitor. Pentru a te bucura de toate avantajele poliței tale, contractual tău include și o serie de taxe și costuri.

Acestea sunt generate de:

 • costurile de administrare a contractului;
 • cheltuieli ocazionate de încheierea, analiza și emiterea contractului de asigurare;
 • componenta de protecție financiară.

Costurile unei asigurări de viață sunt influențate de caracteristicile persoanei asigurate și iau în considerare aspecte precum: vârsta, starea de sănătate a asiguratului, durata contractului, suma asigurată etc. Toți acești factori sunt luați în considerare deoarece cresc riscul pe care asiguratorul și-l asumă. Nu uita că partea de protecție a asigurării tale intră în vigoare de la bun început.

Toate taxele și costurile aferente asigurării tale sunt detaliate în condițiile de asigurare specifice produsului deținut de tine. Astfel, îți sugerăm să parcurgi cu mare atenție condițiile contractuale, documentele puse la dispoziție de partenerii noștri și toate informările trimise de Aegon.

Dacă dorești o detaliere a valorii taxelor și costurilor percepute pentru contractul tău, putem comunica aceste valori și telefonic, precum și în scris, dar numai contractantului asigurării, în urma unei solicitări făcute la info@aegon.ro sau printr-o scrisoare adresata companiei.

Asigurarea de viață este un produs ce te ajută să-ți atingi obiectivele pe termen lung. Căsătoria, nașterea unui copil, prima zi de școală sau facultate aduc o schimbare în lista priorităților tale. În aceeași măsură pierderea slujbei, diminuarea veniturilor, o stare de sănătate precară aduc un stres adițional în administrarea banilor tăi. Așadar, e normal să îți dorești să aduci unele modificări contractului tău.

O parte dintre aceste schimbări pot fi efectuate oricând pe durata contractuală. De exemplu:

 • modificarea datelor personale;
 • modificarea datelor de contact;
 • adăugarea sau modificarea beneficiarilor;
 • schimbarea modalității de plată;
 • transfer și redirecționare de fonduri investiționale;

Procesările care au impact asupra valorii primei de asigurare sau a sumelor asigurate, pot fi efectuate doar la aniversarea contractului. De exemplu:

 • modificarea contractantului (persoana care plătește prima de asigurare);
 • modificarea frecvenței de plată;
 • majorarea sau diminuarea primei de asigurare și/sau a sumelor asigurate;
 • schimbarea pachetului contractual;
 • adăugarea sau eliminarea unor asigurări suplimentare.

Schimbările pe care tu le poți face, sunt evidențiate în condițiile de asigurare ale produsului tău.

Poți să desemnezi beneficiari în caz de deces oricând pe perioada contractului. Sunt doar câțiva pași pe care îi ai de urmat:

 1. Decizi cine vrei să fie beneficiarii asigurării tale de viață.
 2. Ne scrii la info@aegon.ro despre decizia ta și:
 • atașezi o copie după actul de identitate al beneficiarilor;
 • ne spui ce procent din suma asigurată vrei să aloci fiecăruia dintre ei, dacă e vorba despre mai mulți beneficiari;
 • menționezi relația dintre tine, în calitate de asigurat, și beneficiari; de exemplu, soție, soț, mamă, fiică etc.

Este următoarea sumă de plată pe contractul tău de asigurare pentru ca acesta să rămână în vigoare. Când și cât ar trebui să plătești, te informăm noi, cu câteva zile înainte de scadență.

Da, poți plăti asigurarea Aegon online, astfel:

 • Online din contul tău 24Aegon

Este foarte simplu să plătești din contul tău https://www.24aegon.ro/, de la secțiunea Plăți. Introduci suma de plată și folosești un card valabil. Nu ai cont? Înregistrează-te acum. Ai nevoie de numărul contractului de asigurare pe care îl găsești și în sms-urile sau e-mailurile de plată de la noi sau în scrisorile aniversare. Ai aici un video care îți poate fi de ajutor: https://www.youtube.com/watch?v=_uY_1o7tMkQ.

 • Transfer bancar sau internet/mobile banking

Pentru a plăti prin transfer bancar sau internet/mobile banking folosește datele de mai jos:
Beneficiar: Aegon TUnaZ
Detalii plată: Aici trebuie să introduci numărul contractului tău de asigurare. Începe cu litera R și îl găsești în sms-urile sau e-mailurile de plată de la noi.

Cont bancar pentru contractele care au moneda în lei:

       RO82BTRL01301202C6596401, deschis la Banca Transilvania S.A.
       RO93BUCU1021215945964RON, deschis la Alpha Bank
       RO53RZBR0000060011176361, deschis la Raiffeisen Bank

Cont bancar doar pentru contractele care au moneda în euro:

       RO09BTRL01304202C6596401, deschis la Banca Transilvania S.A.
       RO35RZBR0000060011176394, deschis la Raiffeisen Bank


Dacă ești client Banca Transilvania și ai cont de BT24, ne găsești la secțiunea Operațiuni/Plăti utilități din aplicația BT24.

Sigur că da. Te anunțăm noi când e momentul următoarei plăți, prin SMS sau e-mail, în funcție de canalul de comunicare pe care îl alegi. Încă ceva – dacă alegi să plătești asigurarea prin debit direct, nu mai ai nicio bătaie de cap cu plata propriu-zisă.

Data de plată a primei de asigurare nu se poate modifica pentru că ea este influențată de data intrării în vigoare a contractului tău. Din acest motiv, dacă nu ai încheiat încă o poliță de asigurare Aegon, îți recomandăm ca, în momentul completării cererii tale de asigurare, să iei în calcul și acest aspect.

Dacă din diverse motive nu ai putut efectua plata la timp, beneficiezi de o perioadă de grație prevăzută în condițiile contractuale. Este important să reții că în acest interval asigurarea ta este activă și ești protejat financiar în continuare.

În cazul în care ai ales ca modalitate de plată debit direct, iar la data scadenței nu ai avut banii în cont, stai liniștit! Vom face o nouă interogare într-un interval de 4-6 zile lucrătoare de la data scadenței, până la finalul perioadei de grație.

Este acea perioadă în care contractul tău este încă în vigoare, așadar beneficiezi de protecție financiară, chiar dacă perioada de plată a fost depășită. Această perioadă este calculată începând cu următoarea zi după data scadentă la care era planificată plata poliței tale de asigurare.

În funcție de tipul de produs deținut de tine, poți întrerupe plata primelor pentru un anumit interval de timp prevăzut în condițiile de asigurare. Întreruperea plăților duce, însă, la pierderea temporară a protecției financiare. Din acest motiv, în cazul în care ți se întâmplă ceva, nu vei putea profita de toate beneficiile asigurării tale.

Reactivarea contractului presupune plata tuturor primelor restante și, în anumite instanțe, completarea unei cereri de repunere în vigoare.

Din experiență știm că plata primelor restante poate reprezenta un efort financiar mai mare decât achitarea regulată a primelor. Te sfătuim să ne contactezi telefonic sau în scris dacă simți că nu poți susține financiar contractului. Vom căuta împreună soluții care să-ți permită păstrarea poliței până la finalul duratei contractuale.

Înțelegem că uneori viața ne poate oferi momente dificile și probleme neașteptate, care te pot împiedica să efectuezi plata primelor de asigurare. Sau, uneori, pur și simplu poți uita de plata asigurării.

De aceea, dacă ai întrerupt plata contractului tău, ai la dispoziție un interval de timp în care îl poți reactiva, pentru a te bucura în continuare de beneficiile oferite de asigurare.
Perioada pe care o ai la dispoziție pentru a repune în vigoare asigurarea pe care o deții este prevăzută în condițiile de asigurare ale produsul tău, pe care le găsești și în contul tău 24Aegon.ro Află detalii aici.

Pentru reactivarea contractului este necesar să plătești toate primele restante și, în anumite situații, este nevoie să completezi un formular.

Rezilierea unui contract poate avea loc la inițiativa asiguratorului, adică Aegon sau la cererea clientului.

Noi putem rezilia contractul doar în anumite situații, prevăzute în condițiile contractuale. De exemplu, dacă a expirat perioada de grație, iar plata primei de asigurare nu a fost efectuată sau dacă a survenit un eveniment asigurat cum ar fi decesul asiguratului principal.

Tu poți opta pentru rezilierea contractului oricând dorești. Cu toate acestea, există riscul de a nu recupera primele depuse sau poți obține doar o mică parte a acestora.

Astfel de produse sunt benefice dacă sunt duse la bun sfârșit. Din acest motiv te sfătuim ca înainte de a-ți rezilia contractul de asigurare, să ne contactezi pentru a te sprijini în demersul de a găsi cea mai bună alternativă pentru tine.

Tu poți solicita rezilierea contractului oricând. În funcție de momentul în care dorești terminarea contractului, poți beneficia, sau nu, de o parte din sumele economisite.

 • Dacă alegi să optezi pentru denunțarea unilaterală a contractului în primele 20 de zile de la emiterea contractului ți se va rambursa integral prima achitată inițial.
 • Dacă decizi să renunți la contract după trecerea termenului de 20 de zile de la data emiterii contractului, dar înainte de a treia aniversare a contractului, nu poți să accesezi sumele economisite.
 • Dacă hotărăști să răscumperi contractul după cea de treia aniversarea a contractului, ți se va transfera valoarea de răscumpărare totală.

Păstrarea unei polițe până la finalul perioadei contractuale este mai profitabilă, decât rezilierea ei înainte de termenul stabilit. Din acest motiv, te sfătuim ca, înainte de a lua o hotărâre în acest sens, să ne contactezi telefonic, precum și în scris, pentru a-ți oferi suportul necesar luării celei mai bune decizii.

Răspunsul corect ar fi – la maturitatea contractului, adică atunci când poți culege roadele economisirii din asigurarea ta, când ai adunat banii necesari pentru obiectivele tale.

Dar, pentru că uneori apar evenimente neprevăzute, ai posibilitatea de a accesa o parte din economiile tale, începând cu a treia aniversarea a contractului tău, prin efectuarea de răscumpărări parțiale. De asemenea, dacă ai efectuat depuneri suplimentare, acestea pot fi retrase în orice moment.

Pentru a afla cuantumul și frecvența retragerilor, consultă condițiile specifice asigurării tale sau ne poți contacta telefonic ori pe e-mail.

Valoarea de răscumpărare reprezintă suma pe care o primești ca urmare a rezilierii unui contract de asigurare înainte de termenul stabilit în contract.

Valoarea de răscumpărare nu este egală cu primele plătite. Ea se constituie din primele depuse de tine, la care se adaugă beneficiile obținute de-a lungul timpului și din care se scad taxele și cheltuielile aferente tipului tău de produs.

Te sfătuim să analizezi atent situația poliței și, totodată, să iei în considerare păstrarea contractului până la final pentru a te putea bucura de avantajele poliței tale. Nu uita că, în momentul în care vei termina contractul, vei pierde protecția oferită de aceasta.

Pentru a lua o decizie informată, contactează-ne pentru a afla care este valoarea de răscumpărare. Aceste informații pot fi transmise doar contractantului, deoarece vrem să protejăm confidențialitatea datelor tale.

Da, asigurările de viață, precum și asigurările suplimentare Aegon (spitalizare și intervenție chirurgicală în caz de îmbolnăvire) acoperă acum și riscurile asociate COVID-19.

Trecem în continuare printr-o situație dificilă și știm că acum e momentul să fim solidari și să ne susținem. De aceea, am decis ca, în mod excepțional, să acoperim și în 2021, până la finalul anului, riscurile asociate pandemiei declarate în 2020, pentru a fi alături de clienții și partenerii noștri.

Pentru detalii, ne găsești pe e-mail la info@aegon.ro sau la telefon 0264.224.224 (Luni-Vineri, 09.00-17.00).

Da, spitalizarea, în cazul neplăcut al diagnosticării cu COVID 19, va fi despăgubită de Aegon, ca o măsură specială pentru a fi aproape de clienții noștri care au asigurarea suplimentară de spitalizare în caz de îmbolnăvire.

Trecem printr-o situație dificilă cu toții și știm că acum e momentul să fim solidari și să ne susținem. De aceea, am decis ca, în mod excepțional, să acoperim și în 2021, până la finalul anului riscurile asociate pandemiei declarate în 2020.

Pentru detalii, ne găsești pe e-mail la info@aegon.ro sau la telefon 0264.224.224 (Luni-Vineri, 09.00-17.00).

Îți mulțumim pentru responsabilitatea de care dai dovadă, ajutând la limitarea răspândirii bolii. Asigurările Aegon nu au acoperiri pentru situația izolării la domiciliu.

Da, despăgubim intervențiile chirurgicale ca urmare a COVID 19, ca o măsură specială pentru a fi aproape de clienții noștri care au asigurarea suplimentară de intervenții chirurgicale în caz de îmbolnăvire.

Trecem printr-o situație dificilă cu toții și știm că acum e momentul să fim solidari și să ne susținem. De aceea, am decis ca, în mod excepțional, să acoperim și în 2021, până la finalul anului, riscurile asociate pandemiei declarate în 2020.

Pentru detalii, ne găsești pe e-mail la info@aegon.ro sau la telefon 0264.224.224 (Luni-Vineri, 09.00-17.00).

Aegon România nu are asigurări care acoperă testările medicale sau cele de COVID. Ca o măsură excepțională, acoperim și în 2021, până la finalul anului, riscurile asociate pandemiei cu noul virus pentru asigurările de viață (deces) și asigurările suplimentare (spitalizare, intervenții chirurgicale) în caz de îmbolnăvire, așa cum apar acestea specificate în Termenii și condițiile contractului tău de asigurare de la Aegon.

Noi suntem aici pentru orice întrebare sau nelămurire, la 0264.224.224 (Luni-Vineri, 09-17.00) sau info@aegon.ro.

Documentele necesare pentru constituirea dosarului de despăgubire sunt influențate de tipul de produs deținut și de evenimentul produs.

Pe baza informațiilor transmise, vom analiza situația contractului, riscurile asigurate și te vom informa care sunt documentele necesare pentru evaluarea corectă a situației respective.

Pe tot parcursul procesului îți oferim suport și asistență. Când întâmpini probleme în obținerea unor documente medico-legale anunță-ne și noi te sprijinim să intri în posesia lor.

Dacă a avut loc un accident sau un alt eveniment menționat în contractul tău, este nevoie ca tu sau beneficiarul contractului tău, să ne anunțați telefonic la 0264.224.224 sau în scris, prin e-mail la despagubiri@aegon.ro .
Ulterior, vom analiza situația prezentată de tine, vom verifica dacă problema ta este eligibilă pentru despăgubire, te vom ajuta să întocmești un dosar de daună și, apoi, îți vom transfera banii ce îți revin ca urmare a producerii riscului asigurat.

Beneficiul la maturitate este suma care îți revine la finalul duratei contractuale. Acesta este format din valoarea rezervei contractului sau valoarea contului, în funcție de particularitățile produsului tău, în care se regăsesc: dobânda garantată, participarea la profit, câștiguri investiționale și/sau diverse bonificații adăugate. 

În funcție de obiectivul tău inițial, beneficiul la maturitate îți oferă șansa de a deveni un sprijin financiar pentru copiii tăi, te ajută să te bucuri în continuare de viață când ajungi la pensie sau poți opta pentru rambursarea anticipată a unui credit sau demararea unui afaceri proprii.

Dacă beneficiarul la maturitate a ales varianta de plată corespunzătoare nevoilor lui, este necesar să completeze o cerere de ridicare a beneficiului la maturitate și să furnizeze o copie CI și un cont bancar, în care vor fi virați bani.

În momentul în care banii ajung la destinație, adică în contul furnizat de tine, colaborarea noastră încetează. Noi îți dorim ție și familiei tale să vă bucurați de roadele efortului vostru financiar și vă mulțumim pentru că ne-ați ales să vă fim parteneri în această călătorie.

Asigurarea Optimist

O asigurare ce îți oferă sprijin financiar în cazul unui diagnostic oncologic și acces rapid la servicii medicale în clinicile Amethyst.
Cancerul rămâne unul dintre cele mai înspăimântătoare diagnostice cu care te poți confrunta în viață. Ani de progres științific au la dezvoltarea unor noi scheme de tratament, care au avut un impact pozitiv în lupta cu această boală.

Cu toate acestea, costurile care apar într-un asemenea caz pot fi extrem de solicitante pentru bugetul tău. Noi ne dorim să-ți fim alături financiar și moral în această provocare și să-ți oferim uneltele necesare pentru a ieși învingător din această bătălie.

Poți alege asigurarea Optimist dacă ai 18 și 65 de ani și nu ai încă un diagnostic de cancer.
Te confrunți cu una dintre situațiile de mai jos:

 • cineva drag ție a fost diagnosticat recent cu cancer;
 • au existat antecedente de cancer în familia ta;
 • te îngrijorează numărul bolnavilor de cancer aflat în creștere;
 • vrei să ai acces la servicii medicale moderne;
 • ți-e teamă de presiunea financiară apărută ca urmare a unei astfel de diagnosticări?

Asigurarea Optimist te ajută pe tine și pe familia ta să vă descurcați mai bine din punct de vedere financiar în cazul unui diagnostic de cancer.

Cu asigurarea Optimist ai la dispoziție o sumă de bani în cazul unui diagnostic oncologic, suma care variază între 5.000, 10.000, 20.000 sau 30.000 de lei, în funcție de tipul de asigurare pe care ai ales-o: Red, White, Green sau Blue. Acești bani îți pot fi de folos pentru transport la clinicile medicale, pentru anumite medicamente și suplimente sau pentru alte nevoi care pot apărea.

Programare rapidă la prima consultație - fără liste de așteptare, consultații oferite de o echipă multidisciplinară de medici specialiști oncologi, acces la tehnologie medicală de ultimă generație și condiții superioare de confort, consultații de nutriție și ședințe de consiliere psihologică.

Este important să ai în vedere că poți beneficia de serviciile medicale doar dacă ești asigurat și în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate la momentul accesării acestora.

După data de început a asigurării Optimist ai de așteptat 90 de zile până când poți să prezinți un diagnostic oncologic pe baza căruia să ai acces la serviciile medicale de calitate din clinicile Amethyst.

Perioada de așteptare de 90 de zile nu se mai aplică din al doilea an de contract, dacă alegi plata recurentă.

Din păcate, nu. Asigurarea Optimist nu poate fi folosită de cei care au fost diagnosticați cu cancer înainte de data de început a asigurării.

 • Cluj-Napoca - Str. Răzoare, nr. 486G, Florești.
 • București - Drumul Odăi, nr. 42.

Clinicile private Amethyst folosesc atât tehnici și echipamente moderne, cât și o abordare holistică și personalizată pentru pacienții cu boli oncologice.

Tehnica IMRT-VMAT este cea mai nouă şi performantă soluţie de radioterapie a cancerului, care prespune expunerea pacientului la radiații timp de doar 3 -5 minute, o precizie ridicată a iradierii și o afectare minimă a țesuturilor sănătoase.

Abordare holisitică se realizează printr-o echipă de medici (radioterapeuți, oncologi, psihologi) care lucrează împreună și crează un plan de tratament care ține cont de specificul personal al pacientului.

Scrie-ne la despagubiri@aegon.ro sau sună-ne la 0264 224 224 (de luni până vineri - 09.00-17.00), în cazul nefericit în care primești un diagnostic oncologic.

Vei avea de completat un formular, plus câteva documente pe care te rugăm să ni le trimiți (copie după actul de identitate și copia analizelor medicale care confirmă diagnosticul, precum și documentele medicale specifice pentru afecțiune, copia buletinului histopatologic eliberat de medicul specialist în care este menționat diagnosticul exact) și vei primi sprijinul financiar pentru a lupta cu boala.

Sună imediat ce primești un diagnostic oncologic la clinica Amethyst – 021 9368 (de luni până vineri - 9.00-17.00) și le comunici că ai o asigurare Optimist de care vrei să beneficiezi.

Trimiți documentele solicitate de aceștia și o copie a cardului de sănătate sau alt document care să arate că ești asigurat în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate.

În maximum 72 de ore de la transmiterea tuturor documentelor vei fi programat la o consultație cu un medic oncolog. Acesta va analiza cazul și va stabili un plan de tratament personalizat.

Poți să cumperi maximum 3 asigurări Optimist valabile într-un an.

Asigurarea poate fi cumpărată online, simplu și rapid, din Aegon Market sau prin intermediul următorilor brokeri:

Pentru a putea beneficia de orice tip de asigurare de sănătate privată este necesar ca tu să fii asigurat în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate. Conform prevederilor legale în vigoare, o asigurare privată de sănătate are în vedere servicii medicale care:

 • completează pachetul de servicii medicale de bază acoperite de Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate;
 • acoperă coplata datorată de asigurați pentru unele dintre aceste servicii dacă sunt prevăzute în contractul de asigurare voluntară/privată.

Ai două posibilități:

 1. Beneficiezi doar de banii de asigurare, adică de cei maximum 20.000 de lei la diagnosticarea cu cancer (suma depinde de tipul de pachet ales).Poți folosi acești bani pentru a acoperi cheltuielile apărute în urma diagnosticării: transportul la clinicile medicale, cazarea sau anumite medicamente și suplimente.
 2. Redevii asigurat în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate și beneficiezi și de serviciile medicale oncologice în clinicile private Amethyst. Este nevoie să plătești contribuția legală pe ultimele 6 luni, plus majorări de întârziere. Mai multe detalii găsești pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Nu-i așa de complicat - este necesar să achiți contribuția legală pentru ultimele 6 luni. Contribuția în acest caz se calculează la salariul minim brut pe țară în vigoare la data plății, la care se adaugă majorări de întârziere. Nivelul majorărilor de întârziere este cel în vigoare la data plății.

Pentru obținerea adeverinței de asigurat trebuie să te adresezi Casei de Asigurări de Sănătate la care ești luat în evidență și să prezinți documentele necesare dovedirii calității de asigurat: actul de identitate valabil la data solicitării, precum și dovada plății contribuției pe ultimele 6 luni și luna curentă, în condițiile legii Mai multe detalii regăsești accesând site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În primul rând, îți dorim putere în lupta ta cu boala. Ca să ajungi mai repede la tratament, sună la clinica Amethyst și comunică-le că ai o asigurare de cancer Optimist, activă. Vezi aici datele de contact ale clinicilor din Cluj și București.

Trimite documentele solicitate și o copie a cardului de sănătate sau alt document care să arate că ești asigurat în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate.

În maximum 72 de ore de la transmiterea tuturor documentelor vei fi programat la o consultație față în față cu un medic oncolog. Acesta va analiza cazul și va stabili un plan de tratament personalizat.

Dacă nu, este important să îi desemnezi, pentru că, altfel, banii din asigurare vor intra în procesul numit succesiune legală și vor ajunge la moștenitorii tăi legali după un proces ce poate dura o perioadă mai îndelungată, chiar și ani.

În schimb, dacă ai desemnat beneficiarii, noi virăm banii din asigurare într-un termen mediu de 2 zile de când dosarul de despăgubire este complet. Vezi în acest articol pașii de urmat pentru a-ți desemna beneficiarii.

Asigurarea Aegon Diagnose.me

Aegon Diagnose.me este un serviciu de a doua opinie medicală, realizat prin intermediul platformei Diagnose.me, care facilitează un consult medical cu unul din cei 150 de specialiști internaționali. În plus o asigurare pentru deces din accident de până la 30.000 de lei.

Știm că atunci când în joc este sănătatea ta și a celor dragi ție, îți dorești certitudinea că diagnosticul ce ți-a fost livrat este corect, iar tratamentul propus este cel mai eficient. Sunt mici șansele să îți dorești o a doua opinie medicală în cazul unui răceli, dar este recomandată dacă vorbim de o boală gravă ce poate afecta calitatea vieții pe termen lung.

Serviciul poate fi folosit de persoane între 18 și 84 de ani, pentru probleme medicale diagnosticate la 30 de zile după cumpărare.
Te confrunți cu una dintre situațiile de mai jos:

 • vrei să ai certitudinea că diagnosticul și tratamentul propus sunt corecte;
 • au existat antecedente medicale care te-au făcut să îți dorești să apelezi la altă opinie medicală;
 • vrei să ai acces la medici din spitale de renume internațional;
 • ai probleme de sănătate și încă nu ai un diagnostic sigur?

Aegon Diagnose.me îți oferă servicii online de evaluare a diagnosticului și/sau a tratamentului din partea a 150 de specialiști de renume din Statele Unite ale Americii sau din Europa.

Da, poți cumpăra asigurarea Aegon Diagnose.me pentru copilul tău minor, cu vârste cuprinse între 1 an și 17 ani.

Serviciul se poate accesa foarte uşor direct pe platforma Diagnose.me, după ce se crează un cont pe platformă și se încarcă acolo toate documentele medicale. Ai posibilitatea de a alege medicul dorit pentru evaluare dintre cei recomandați de echipa Diagnose.me.

Pentru a obţine cea de-a doua opinie medicală sunt necesare documentele medicale pe baza cărora a fost stabilit primul diagnostic.

Raportul medical este transmis către tine în maximum 7 zile lucrătoare de la primirea dosarului medical. Ulterior, poți să adresezi doctorului două întrebări adiționate, ce te frământă, într-un interval de 14 zile.

Raportul medical este transmis în limba română.

Nu. Aegon Diagnose.me poate fi folosit doar pentru condiţii medicale diagnosticate după 30 de zile de la data emiterii contractului de asigurare.

Da. Poți utiliza acest serviciu utilizând toate investigațiile medicale pe care le-ai făcut. Te sfătuim să discuți despre starea ta medicală cu medicul de familie sau medicul tău specialist.

Ai dreptul la două consulturi privind două condiţii medicale diferite pe perioada unui an de asigurare, la fiecare consult urmând a primi un raport medical.

 1. Online, simplu și rapid, din Aegon Market.
 2. Din Banca Transilvania, împreună cu asigurarea de viață cu acumulare, Aegon Fii Sigur. Vezi unde este cea mai apropiată agenție Banca Transilvania.
 3. Din Alpha Bank, ca produs opțional și complementar contului curent. Găsește cea mai apropiată agenție Alpha Bank.
 4. De la brokerul tău. Întreabă-ți brokerul despre serviciul de a doua opinie medicală de la Aegon.

Serviciul poate fi folosit de persoane între 18 și 84 de ani, pentru probleme medicale diagnosticate la 30 de zile după cumpărare.
Te confrunți cu una dintre situațiile de mai jos:

 • vrei să ai certitudinea că diagnosticul și tratamentul propus sunt corecte;
 • au existat antecedente medicale care te-au făcut să îți dorești să apelezi la altă opinie medicală;
 • vrei să ai acces la medici din spitale de renume internațional;
 • ai probleme de sănătate și încă nu ai un diagnostic sigur?

Aegon Diagnose.me îți oferă servicii online de evaluare a diagnosticului și/sau a tratamentului din partea a 150 de specialiști de renume din Statele Unite ale Americii sau din Europa.

Asigurarea Aegon Smart

Aegon Smart este asigurarea care îți oferă protecția financiară în cazul în care suferi un accident casnic, în proximitatea casei sau rutier. Este simplă, accesibilă și te scapă de griji: ești asigurat dacă suferi o intervenție chirurgicală, dacă ești spitalizat sau dacă intervine decesul.

Aegon Smart este cea mai la îndemână măsură de precauție pentru tine și costă mai puțin decât o trusă de prim ajutor.

Asigurarea va fi activată la ora 0:00 a zilei următoare (sau a zilei aleasă ca început al asigurării) și va fi valabilă o lună.

Cu asigurarea Aegon Smart ai la dispoziție o sumă de bani pe care o poți folosi pentru intervenție chirurgicală în cazul unui accident. Suma variază în funcție de pachetul pe care îl alegi: 5.000 lei (Pachet Red), 15.000 lei (Pachet White) sau 25.000 lei (Pachet Green).

De asemenea, beneficiezi de o indemnizație zilnică de 25 lei, 75 lei sau 125 lei, în funcție de pachetul ales. Acești bani te ajută să treci peste acest eveniment neplăcut și să stabilizezi bugetul familiei. În timp ce tu te recuperezi fizic și psihic, noi avem grijă de partea financiară.

În caz de deces, cei dragi ție, prin beneficiarul stabilit în contract, vor încasa despăgubirea contractului tău de asigurare, lucru care îi va sprijini într-un astfel de moment de răscruce din viață.

Dacă ai suferit un accident, în urma căruia a fost necesară o intervenție chirurgicală și deții o asigurare Aegon Smart activă, Aegon te sprijină financiar. Indemnizația de asigurare este egală cu suma asigurată pentru intervenții chirurgicale din accident la care se aplică un procent determinat în funcție de lista intervențiilor chirurgicale.

Asigurarea Smart poate fi cumpărată de orice persoană cu vârsta de minimum 18 ani la data de început a asigurării și de maximum 65 de ani la data de final a asigurării.

Asigurarea poate fi cumpărată online, simplu și rapid, direct din confortul propriei locuințe, prin Aegon Market.

Plata se poate face prin mijloacele online puse la dispoziție pe www.aegonmarket.ro.

Scrie-ne la despagubiri@aegon.ro sau sună-ne la 0264 224 224 (de luni până vineri - 09.00-17.00), în cazul nefericit în care suferi un accident.

Vei avea de completat un formular, în plus va trebui să ne trimiți câteva documente precum copie după actului de identitate și copie după documentele medicale.

Întrebări frecvente pensii

Nu este nicio diferență. Pensia privată obligatorie este termenul comun utilizat. Pensia administrată privat este termenul legal utilizat în legislație.

În primul rând, vei beneficia de o pensie suplimentară, pe lângă pensia din sistemul public. Practic, sumele cu care contribui la Fondul VITAL îți vor reveni de drept sub formă de pensie privată. Asta înseamnă mai multă stabilitate și siguranță la pensionare.

În al doilea rând, investițiile fondului sunt scutite de impozit pe întreaga perioadă în care tu virezi contribuțiile pentru pensia ta privată. Deci este și un mod avantajos de economisire.

Un avantaj deosebit de important îl reprezintă posibilitatea ca suma acumulată în contul tău de pensie privată să rămână moștenire familiei, în caz de deces. Spre deosebire de sistemul public unde nu există această posibilitate, iar contribuția este pierdută.

Și, poate cel mai important aspect, pensia privată obligatorie nu presupune niciun cost suplimentar. Toate contribuțiile sunt reținute din contribuția de asigurări sociale pe care o datorezi în mod legal ca angajat. Contribuțiile sunt declarate și virate de către angajator către bugetul de stat, de unde Casa Națională de Pensii Publice le redirecționează către contul tău individual deschis la Fondul VITAL.

În primul rând, conform prevederilor legale în vigoare, fondurile de pensii administrate privat nu pot fi declarate în stare de faliment.

În plus, suma totală cuvenită pentru pensia ta privată nu poate fi mai mică decât valoarea contribuțiilor tale plătite, diminuată cu penalitățile de transfer (dacă este cazul) și cu comisioanele legale de administrare.

De asemenea, există obligații de raportare și transparență, astfel că situațiile financiare ale fondurilor sunt auditate periodic. Existența Fondului de Garantare a pensiilor private oferă o plasă de siguranță pentru sistemul privat de pensii, la care se adaugă impunerea unei rate minime a rentabilității de către Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul Pensiilor Private.

În prezent, sistemul de pensii private se află permanent sub controlul și supravegherea desfășurate de Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul Pensiilor Private.

Activul personal este suma acumulată în contul tău individual, la zi, care se calculează ca număr de unități de fond deținute multiplicate cu valoarea la zi a unității de fond.

VUAN este raportul dintre valoarea activului net al fondului VITAL și numărul total de unități ale fondului la data calculului.

În cazul în care ești încadrat cu contract de muncă în mai multe locuri, contribuția de asigurări sociale se reține și se virează aferent fiecărui loc de muncă. Astfel că, în contul individual se vor încasa cumulat contribuțiile aferente fiecărui contract de muncă, respectiv salariu.

Nu pierzi nimic din ce ai acumulat și rămâi în continuare participant cu drepturi depline la Fondul VITAL. Contul tău va fi administrat în continuare până la reluarea plăților (reangajare și declararea contribuției de asigurări sociale de către angajatorul tău) sau până la pensionarea ta din sistemul public de pensii.

Spre deosebire de sistemul public de pensii, moștenitorii legali ai participantului la sistemul privat de pensii au dreptul de a intra în posesia sumei acumulate în contul individual al participantului, făcând dovadă cu certificatul de deces al participantului și certificatul de moștenitor/legatar.

Dacă se întâmplă să intri în invaliditate de gradul I sau II, vei avea dreptul de a revendica sumele acumulate în contul individual, chiar dacă nu ai atins vârsta legală de pensionare. Desigur, înainte trebuie să dovedești invaliditatea cu decizia medicală ce poartă mențiunea "nerevizuibil" și decizia de pensionare.

Instituția de evidență (Casa Națională de Pensii Publice) virează, din conturile de buget a asigurărilor sociale de stat, suma reprezentând contribuțiile la Fondul VITAL, pentru fiecare participant în parte.

Nu. Participarea la un fond de pensii administrat privat nu va elimina pensia publică, ci va veni în completarea acesteia.

Dacă ai până în 35 de ani și ești la prima angajare, în termen de 4 luni de la data primei angajări ești obligat să-ți alegi un fond de pensii administrat privat. În caz contrar, vei fi repartizat aleatoriu la unul din fondurile existente în piață. Dar de ce să lași statul să decidă pentru tine, când poți face singur cea mai bună alegere?

Dacă ai între 35 și 45 de ani, poți deveni participant al fondului VITAL doar prin semnarea unui act de aderare individual. În cazul în care o persoană semnează cu mai multe fonduri de pensii un act de aderare, acestea sunt invalidate și persoana în cauză este repartizată aleatoriu.

În orice caz, Aegon te va informa în scris asupra rezultatului procesului de validare.

Ne bucurăm că vrei să fim noi cei care îți administrează pensia pilon II.
Găsești toate detaliile la secțiunea Transfer la VITAL – PAȘII DE URMAT de la pagina Proceduri și Formulare.

Fiecare participant are un cont individual în care, lunar, sunt alocate contribuțiile virate de instituția de evidență. Contribuțiile se convertesc în unități de fond, în maximum două zile lucrătoare de la data încasării acestora. Fiecare participant are un cont individual în care, lunar, sunt alocate contribuțiile virate de instituția de evidență. Contribuțiile se convertesc în unități de fond, în maximum două zile lucrătoare de la data încasării acestora. Valoarea unității de fond se calculează zilnic de către administrator și depozitar și reprezintă raportul dintre valoarea activului net al fondului și numărul total de unități ale fondului. Valoarea activului personal al participantului se calculează înmulțind numărul de unități de fond cu valoarea unității de fond la o dată anume.

Nu există această posibilitate. Rămâi participant în sistem pentru întreaga perioadă pentru care datorezi o contribuție de asigurări sociale la sistemul public de pensii.

Acest lucru se poate întâmpla doar în cazul în care contribuțiile tale către bugetul asigurărilor sociale de stat sunt temporar suspendate (dacă, de exemplu, nu lucrezi o perioadă de timp).
În acest caz vor fi suspendate automat și contribuțiile către fondul de pensii private obligatorii.

Nu se poate. O persoană poate fi participant simultan la un singur fond de pensii administrat privat.

Dacă ești pensionat în urma unei invalidități de gradul 1 sau 2, iar decizia medicală privind capacitatea de muncă este nerevizuibilă, răspunsul este da, poți primii banii din pilonul II. Trebuie doar să te asiguri că îndeplinești toate condițiile. Dacă gradul de invaliditate este 3 sau mai trebuie să te prezinți la comisia medicală și la alte termene, din păcate nu vei putea să încasezi banii acum, ci doar mai târziu, când fie primești termen nerevizuibil în decizia medicală, fie te pensionezi la limita de vârstă.
Poți afla mai multe detalii sunând la 0264.302.202.

Ne pare rău pentru pierderea suferită, condoleanțe!
În acest caz sunt câteva aspecte de menționat:

 • Drepturile cuvenite trebuie revendicate în termen de cel mult 3 ani de la data decesului. Trebuie să ai grijă să incluzi la masa succesorală activul personal net aferent contului de pensie deținut de defunct pentru ca acesta să fie împărțit între moștenitori, conform cotelor părți cuvenite. Plata sumelor se face în baza unor documente, conform rezultatului succesiunii.
 • Ține cont că în Pilon II există o prevedere legala importantă:

- dacă tu, ca moștenitor, ești participant la un fond de pensii pilon II, vei primi banii cuveniți din moștenire în contul de pensie de la fondul la care ești participant la pilonul II. Deci nu vei primi bani în contul tău bancar, ci pensia ta pilon II se va mări cu moștenirea cuvenită și o vei încasa la vârsta pensionării.
- dacă tu, ca moștenitor, nu ești participant la un fond de pensii pilon II, atunci poți primi banii în contul tău bancar, printr-o plată unică sau eșalonată, în tranșe lunare cu o valoare de minimum 500 lei, pe o perioada de maximum 5 ani. Nu uita că sumele sunt considerate venituri din pensie și sunt supuse impozitării conform Codului Fiscal.

Documentele de care ai nevoie pentru a solicita sumele acumulate în cazul decesului deținătorului contului de Pilon II le găsești în secțiunea PLATĂ MOȘTENIRE de la pagina Proceduri și formulare.

Ne pare rău pentru pierderea suferită, condoleanțe!
În acest caz sunt câteva aspecte de menționat:

 • Drepturile cuvenite trebuie revendicate în termen de cel mult 3 ani de la data decesului. Trebuie să ai grijă să incluzi la masa succesorală activul personal net aferent contului de pensie deținut de defunct pentru ca acesta să fie împărțit între moștenitori, conform cotelor părți cuvenite. Plata sumelor se face în baza unor documente, conform rezultatului succesiunii.
 • Poți primi banii în contul tău bancar, printr-o plată unică sau eșalonată, în tranșe lunare cu o valoare de minimum 500 lei, pe o perioadă de maximum 5 ani. Nu uita că sumele sunt considerate venituri din pensie și sunt supuse impozitării conform Codului Fiscal.

Documentele de care ai nevoie pentru a solicita sumele acumulate în cazul decesului deținătorului contului de pensie pilon III le găsești în secțiunea PLATĂ MOȘTENIRE de la pagina Proceduri și formulare.