Dorești să îți planifici financiar viitorul? Suntem alături de tine.

Sistemul de pensii din România

În România există trei tipuri de pensii: pensia obligatorie de stat (Pilon I), pensia obligatorie privată (Pilon II) și pensia facultativă privată (Pilonul III).

La vârsta pensionării, contribuțiile de asigurări sociale sunt convertite, conform regulilor valabile la momentul respectiv, în pensie, plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat.

O parte din contribuția de asigurări sociale este administrată privat în conturi individuale. Sumele economisite în acest mod se vor adăuga veniturilor la vârsta pensionării.

Poți alege nivelul contribuției astfel încât să nu afecteze bugetul familiei, economisind lunar sume mici, pe termen lung, pentru momentul pensionării tale.

Alege pensia privată Aegon

Crezi că vei putea să te bucuri de același stil de viață la vârsta pensionării, fără să devii o povară pentru copii și cei dragi ție? Sau fără să faci împrumuturi? Alege pensia facultativă și beneficiezi de sume de bani suplimentare la vârsta pensionării.

Descarcă broșura

Află mai multe despre sistemele de pensii din România și cum poți economisi sume de bani de care să te bucuri la vârsta pensionării.