Povestea Aegon

Prima companie care a stat la baza Grupului Aegon, Algemeene Friesche, își avea sediul în Olanda și a fost înființată în 1844 de către doi funcționari publici care au dorit să ofere modalități de ajutor reciproc familiilor care aveau nevoie de sprijin.

În 1968, Algemeene Friesche fuzionează cu două companii de asigurări de viață din Olanda, Groot Noordhollandsche și Olveh, înființând compania AGO. În anul 1983, AGO a decis să își unească forțele cu Ennia, o alta companie apărută în urma unei alte fuziuni, dintre Eerste Nederlandsche, Nieuwe Nederlandsche și Nillmij.

Astfel apare Grupul Aegon, care devine în scurt timp unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Olanda.

Bancassurance

Ne-am dorit să fim alături de oameni atunci când caută soluții financiare. Să întrăm în contact cu ei. Să le transmitem informații financiare pe care să le poată înțelege cu ușurință fără a avea studii economice. Am dorit să ne ajutăm clienții cu sfaturi la fiecare pas.

De aceea, am încheiat o serie de parteneriate strategice cu bănci din întreaga lume. Astfel, partenerii noștri le-au putut oferi clienților lor produsele financiare viabile pentru nevoile lor: asigurare, investiție și economisire.

Specializarea Aegon pe zona de bancassurance a însemnat atât o apropiere de clienți cât și o evoluție a companiei la nivel global, deschizându-ne noi posibilități și puterea de a oferi și mai multe soluții financiare.

Cine suntem astăzi?

După peste 175 de ani de activitate și experiență, Grupul Aegon este la nivel mondial unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii financiare.

În prezent suntem 22.300 de angajați, specialiști și consultanți în asigurări de viață, pensii private, investiții și asset management, care contribuim împreună la realizarea obiectivelor personale și profesionale a aproximativ 29,9 de milioane de clienți.