FATCA

FATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act) este o lege a SUA promulgată în data de 18 martie 2010 și care a intrat în vigoare în 1 Iulie 2014.

În esență, FATCA reprezintă o cerință de raportare către IRS a informațiilor despre conturile financiare deținute de către contribuabilii americani sau de entități străine cu acționariat format în mod substanțial din contribuabili americani.

Aegon România recunoaște importanța FATCA și aplică cerințele FATCA. Compania noastră s-a înregistrat pe portalul IRS cu Statusul FATCA Registered Deemed-Compliant FI (including a Reporting FI under a Model 1 IGA) și a primit Numărul Global Intermediar de Identificare (GIIN) YJ60CN.00009.BR.642.

În plus, România este una dintre țările care sunt tratate de către SUA ca având un acord interguvernamental în vigoare. România a ajuns la un acord de principiu și a fost de acord să fie inclusă în lista țărilor publicată de IRS pe site-ul lor.

Pentru mai multe informații despre FATCA, vă recomandăm să consultați website-ul Internal Revenue Service (IRS) la adresa www.irs.gov.