Image alt text

Împreună cu MagiCAMP construim locuri de joacă pentru copiii din spitale

Anul trecut, asociația MagiCAMP ne-a invitat să le fim alături într-un nou proiect magic care vrea să aducă un plus de bucurie în viața copiilor grav bolnavi prin amenajarea de locuri de joacă în curțile spitalelor din Brașov și Cluj. Am răspuns “DA” din tot sufletul acestei inițiative.

Povestea acestui proiect a început de la un balcon de 1 metru pătrat – singurul spațiu în care copiii internați la secția de oncopediatrie din Brașov pot ieși pentru a lua o gură de aer. Luana, medic rezident și voluntar MagiCAMP, a dat vestea mai departe cu gândul că poate, poate, în curtea spitalului s-ar putea găsi un spațiu care se poate face frumos și sigur pentru copii.

Tratamentul oncologic durează luni de zile și cel mai adesea este urmat de ani în care copilul trebuie să revină la spital pentru consultații și analize periodice. Asta înseamnă că un copil bolnav petrece o mare parte din copilărie la spital, nemaiputând să se bucure de activități firești precum joaca, interacțiunea cu alți copii, ori mișcarea. Toate aceste greutăți se suprapun peste suferințele fizice. Noi am văzut deja cu ochii noștri impactul pozitiv al terapiei prin joc asupra copiilor cu diagnostic oncologic în taberele MagiCAMP, al căror motto este Joacă la Greu.

Având în vedere toate schimbările și limitările aduse în viața copiilor de pandemie, ne-am dat seama că este mai important decât oricând să ducem spiritul taberelor la spital. Credem că acolo este cea mai mare nevoie.  Ne-am gândit că un spațiu de joacă în aer liber ar fi deosebit de important pentru micuții internați la Brașov, iar psihoterapeuții și medicii cu care lucrăm ne-au confirmat acest lucru, spune Andreea Nechita, Președinte Asociația Magic.

Lucrurile au prins contur încă de anul trecut, când locul a fost curățat și echipamentele de joacă au ajuns in curtea spitalului din Brașov, iar proiectul urmează să fie finalizat în această primăvară, odată cu venirea soarelui și a vremii bune. Dar planurile Asociației Magic nu se opresc aici. Vor mai fi create locuri de joacă și în alte spitale din țară, așa că facem apel cât mai multor oameni de bine să se alăture acestei frumoase initiative prin care mai mulți copii bolnavi vor beneficia de magia adusă de un loc de joacă. 

Sprijinim din toată inima acest proiect lansat de MagiCamp. Și pentru că ne dorim să implicăm cât mai mulți oameni, am decis ca la  fiecare asigurare Fii Precaut sau Optimist vândută prin rețeaua de brokeri parteneri, vom dona fonduri suplimentare către MagiCAMP. E de neprețuit să aduci zâmbetul pe buzele unui copil care și-a petrecut mare parte din copilărie în spital și să-i oferi accesul la o activitate atât de firească și benefică precum joaca, spune Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

Contribuie și tu la acest proiect!

Cu fiecare asigurare Fii Precaut sau Optimist cumpărată, poți contribui și tu la acest proiect. Noi ne-am luat angajamentul să donăm fonduri suplimentare în numele fiecărei persoane care alege să aibă grijă de ea și să fie protejată financiar printr-o asigurare de viață pentru sănătate.

Poți cumpăra asigurările Fii Precaut și Optimist de la brokerii parteneri Aegon.