Image alt text

Aegon ajută copiii români să își asigure un viitor mai bun

Aegon consideră că investițiile în educație au un rol major în dezvoltarea societății și în creșterea economică și de aceea a demarat campania pilot "Biblioteca Aegon".

În 2018, alături de comunitatea Ce le citim copiilor, Aegon a fost aproape de părinți în mediul online pentru a-i încuraja să crească copii cu dorința de lectură, iar acum continuă sprijinirea educației de calitate și în mediul offline. Demersul Aegon România vine și pe fondul celor mai recente date Eurostat, conform cărora România este pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ce privește abandonul școlar. Mai mult, tot mai mulți copii și tineri renunță la școală, spre deosebire de tendința din Uniunea Europeană și aproximativ 20% dintre elevii români au cel mult opt clase.

Cu scopul de a ajuta copiii români să își asigure un viitor mai bun, Aegon România a lansat campania-pilot de strângere de cărți pentru copii. În perioada 19 februarie - 20 martie 2019, angajații companiei au donat cărți pentru copii și bani pentru achiziționarea acestora. Pe lângă fondurile și cărțile colectate, Aegon România a investit peste 2.000 euro suplimentar în crearea unui "KIT DE LECTURĂ", în ideea de a sprijini lectura în rândul copiilor din grădinițe, într-un mod inedit, atractiv și util. Acest kit include o bibliotecă destinată cărților colectate, piese de mobilier confortabile, pentru a crea un mediu plăcut și propice lecturii și semne de carte cu design adaptat vârstei copiilor.

Beneficiarii acestui proiect-pilot sunt cei 220 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit Florești – Structura Cetatea Fetei. "Până la crearea acestei biblioteci, grădinița nu avea nicio carte, copiii aducând cărți de acasă sau, pentru a citi, se deplasau până la bibliotecile din Cluj-Napoca", ne-a declarat Sefora Aron, profesor pentru învățământ preșcolar.

Copiii se vor bucura de colțul de lectură special creat și de cele peste 200 de cărți de calitate, de la enciclopedii și cărți de știință până la cărți de povești și beletristică adaptată vârstei. În urma acestei donații, a fost inaugurată zona dedicată bibliotecii, care va fi deschisă zilnic și unde vor fi organizate ateliere de lectură, în cadrul cărora copiii vor citi, alături de educatoare, din cărțile preferate și unde vor fi invitați ocazional și părinții.

„Ne bucurăm că noi suntem câștigătorii proiectului inițiat de Aegon România. Mulțumesc pentru faptul că au sosit peste 220 cărți, tot atâtea câți copii avem în grădiniță. Invit cadrele didactice, părinții, la ateliere de lectură. Am destinat acest spațiu bibliotecii, care va fi deschis în fiecare zi, iar copiii vor veni însoțiți de educatoare pentru a citi din aceste cărți minunate", a spus Manuela Pop, Directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Florești.

„Printre valorile care stau la baza Aegon, nu doar în România, ci și la nivel internațional, sunt implicarea în viața comunităților locale și programele de sprijinire a educației în rândul copiilor. Credem în necesitatea de a-i învăța de mici ce înseamnă economisirea și de a-i sprijini, în general, în tot ceea ce înseamnă învățare, formare pentru viitor. Să-i ajutăm pe copiii de la Grădinița din Florești este o bucurie pentru noi. Nu toți copiii au parte de unele lucruri care multora li se par firești, cum este posibilitatea de a citi o carte la grădiniță sau la școală. Este firesc să încercăm să-i ajutăm pe cei mici, pentru că astfel ne asigurăm că vom avea generații viitoare de nădejde", a completat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Conform Institutului Naţional de Statistică, aproape 30% dintre copiii români de până la 18 ani au renunţat la studiile obligatorii, cu 10% mai mult decât acum doi ani şi cu 7% mai mult faţă de media europeană. 37% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, iar 43% dintre copiii cu dizabilităţi nu sunt înscrişi în nicio formă de învăţământ. Accesul la educaţie de calitate reprezintă o provocare, cu precădere în zonele rurale unde studiază 45% din populaţia şcolară a României.

Credem în necesitatea de a-i învăța de mici ce înseamnă economisirea și de a-i sprijini, în general, în tot ceea ce înseamnă învățare, formare pentru viitor.

Sînziana Maioreanu, CEO România