Și noi suntem mame (1): povești despre dragoste și grijă din lumea asigurărilor

E luna în care le celebrăm pe femeile din viața noastră și e un prilej minunat să ne deschidem porțile și sufletele pentru a împărtăși cu voi serie de povești pline de iubire și grijă de la colegele noastre pentru care ziua de 8 martie a devenit și mai specială de când sunt mame.

Ce înseamnă să fii mamă și în același timp să lucrezi într-un domeniu care asigură viața și planurile de viitor ale oamenilor, dar și ce influență poate avea locul în care lucrezi în deciziile pe care le iei pentru tine și copiii tăi - sunt întrebări care își găsesc răspunsul în acest material special, croit cu ajutorul colegelor noastre și dedicat mamelor de pretutindeni.

Gabi, mama Mariei (10 ani) și a lui Andrei ( 5 ani și jumătate)

Am, ca majoritatea mămicilor, două job-uri: unul de la 08.30 la 17.00 și unul full time. Lucrez în domeniul asigurărilor, ceea ce mă ajută mult la felul în care mă raportez la copii, la cum tratez ‘riscurile asigurate’, la cum le ofer copiilor educația financiară pe care mi-aș dori să o avem cât mai mulți dintre noi!

“Contractul’ meu cu copiii e pe durată nederminată, are o ‘dată start’ sigură, ‘data maturității’, însă, e incertă. E, cu certitudine, un contract de investiție pe termen lung. Ocazional, facem și „răscumpărări parțiale” (în funcție de nevoi, desigur, de evenimente fericite sau mai puțin fericite).

8 Martie intră în categoria „Bonusuri pentru evenimente fericite”, e cu recurență, îl primesc anual😊! Uneori cu mărțișor, alteori cu felicitări sau flori, dar de fiecare dată cu îmbrățișări!

Roxana, mama Alexiei (7 ani) și Irinei (4 ani)

Dacă le-ai întreba pe fetele mele cu ce mă ocup, ți-ar spune că "găsesc locuri de muncă pentru mămici și tătici". Totul e bine atunci când scopul muncii tale e bun și, oriunde aș lucra, pentru mine cel mai important este să fiu într-un loc cu valori constructive, care protejează oamenii și nevoile lor și la bine și la greu.

Am început să lucrez în domeniul asigurărilor în 2009, încă dinainte să devin mamă. Am știut foarte repede că, în momentul în care voi avea copii, unul dintre primele lucruri pe care le voi face va fi să le asigur viața și sănătatea. Am învățat aici lucruri pe care nu le înveți la școală despre educația financiară și, chiar dacă era deja în natura mea să fiu grijulie și protectoare, lucrând în domeniu am devenit și mai conștientă de modalități prin care pot să duc grija la următorul nivel.

În fiecare an e bucurie și emoție când "tati îi dă flori la mami" și când fetele îmi oferă în dar mărțișoare, flori și ce surprize mai pregătesc la școală sau la grădiniță. E un moment special atât pentru mine, cât și pentru ele. Iar partea cea mai frumoasă este că nu se întâmplă numai de 8 martie. Fetele mele au obiceiul să îmi lase mereu cadouri: desene, semne de carte împletite sau decupaje colorate. Iar când cineva îți spune "Te iubesc până la nori", te simți cu adevărat împlinit și vrei să îi oferi toată grija și dragostea ta.

Aliona, mama a doi băieți de 7 ani și jumătate, respectiv 5 ani

E minunat să fii mamă, e un sentiment pe care cu greu îl pot cuprinde în cuvinte, pentru că pornește de la iubirea necondiționată care te învăluie din prima secundă, continuă cu bucurii și trăiri unice și are capacitatea să te facă mai puternic și să te sensibilizeze cum nu o face nicio altă experiență.

În aceste momente grele prin care trecem, văd în copiii mei multă speranță. Ei mă inspiră să trăiesc clipa și să am încredere că ziua de mâine poate fi mai bună. Când unul dintre băieții mei mi-a spus zilele trecute "Mami, te iubesc așa de tare încât mi se strânge inima", am simțit că toată iubirea pe care o ofer se întoarce înzecit, în mod neașteptat, chiar când am cea mai mare nevoie.

De când sunt părinte a devenit principala mea misiune mea să am grijă de copii și de viitorul lor, iar odată cu venirea mea la Aegon mi-am pus și primele întrebări despre asigurări. Când ai acces la informații și sfaturi sincere și avizate despre cum poți asigura viitorul copiilor, e păcat să nu te te folosești de ele. Îmi doresc pentru copiii mei să urmeze o facultate și vreau să le pot susține planurile de viitor, iar acum știu și cum pot face asta.

De când sunt mamă, ziua de 8 martie a căpătat și mai multă însemnătate. Am strâns în ultimii ani o adevărată colecție e mărțișoare lucrate manual de ei la școală și la grădiniță. M-am emoționat de fiecare dată când toți trei (băieții și soțul) complotau împreună pentru a-mi oferi câte un buchețel de flori. Anul acesta însă, i-am rugat să nu îmi aducă flori. În schimb, am început să pregătim împreună pachete cu donații pentru poporul greu încercat din Ucraina. Încerc să îi învăț de mici ce înseamnă empatia și generozitatea, iar acum, mai mult ca oricând, vreau ca ziua de 8 martie să fie dedicată pentru ajutorarea celor în nevoie. Fiul meu cel mare chiar a pictat steagul Ucrainei pe una dintre cutii și i-a oferit deja în dar o jucărie unei fetițe ucrainene. Iar roata binelui pe care am pornit-o continuă cât va fi nevoie.

Aceste povești de bine, spuse într-o perioadă atât de complicată, aduc speranță și ne ajută să privim cu mai multă încredere spre un viitor mai frumos și sigur pentru copiii noștri. Le urăm la mulți ani tuturor mamelor, fiicelor, surorilor și soțiilor din viața noastră!