Mit: Asigurările de viață sunt scumpe

Atunci când ai bani puși deoparte pentru zile negre și te bucuri de stabilitate financiară, gândul la ziua de mâine nu te mai îngrijorează atât de mult. Însă când veniturile acoperă mai mult nevoile și mai puțin dorințele, cheltuielile neprevăzute pot fi o adevărată corvoadă.

Să luăm următorul exemplu. În urmă cu 4 ani, în prag de iarnă, vechea centrală s-a stricat și am fost nevoit să cumpăr una nouă. În acel moment a fost un efort financiar considerabil, o cheltuială neprevăzută pe care nevoia m-a împins s-o adaptez în bugetul lunar al familiei, iar plata am făcut-o în rate. Ce am realizat după acest exercițiu, trei ani mai târziu, când ratele erau integral achitate este că:

  • Am reușit să adaptăm bugetul lunar al familiei luând în calcul această nouă cheltuială;
  • Plata a devenit o obișnuință;
  • Beneficiile achiziției le simțim chiar și acum.

Dar acest articol nu este despre cumpărături de electrocasnice sau cumpărături în rate, ci despre o mai bună planificare, despre luarea unui angajament pentru protecția ta financiară și despre cât te costă concret să faci acest lucru printr-o asigurare. Exemplul cu centrala a venit doar să sublinieze la o scară mult mai mică faptul că angajamentul de a aloca lunar bani pentru investiții importante este posibil, ține de nevoile tale, dar și de disciplina ta financiară. Așadar, trecând la exemple concrete, am detaliat mai jos cât te costă o asigurare de viață și ce beneficii îți asigură. Dacă te așteptai la sume colosale, ne bucurăm să fim noi cei care îți schimbăm părerea despre costul asigurărilor.

Dacă m-aș gândi că în viitor voi avea nevoie de aproximativ 50.000 de lei pentru a susține educația copilului meu, mi-aș cumpăra o asigurare cu economisire Aegon Fii Sigur Premium încheiată pe o perioadă de 16 de ani.

Cât te costă o asigurare de viață?

200 lei pe lună*, adică 20 de cafele sau un jumătate de plin de benzină. Dacă te gândești să achiți cu ei o cină în doi, s-ar putea să nu fie suficienți.

*Recomandarea noastră: Asigurarea de viață cu economisire Aegon Fii Sigur Premium cu 4 pachete de asigurări suplimentare.

Poți să te gândești și foarte practic și să folosești alocația copilului pentru a economisi. Cu alocația ai putea acoperi în totalitate prima lunară de asigurare deoarece, între 0-2 ani, alocația de stat este de 600 de lei/lună, iar mai apoi, între 2 și 18 ani este 243 pe lună (valoare valabilă la momentul actual, anul 2022).

Fă un exercitiu simplu și adu-ți aminte unde s-au dus acești bani din alocația copilului în ultimele luni. Sigur că au intrat în bugetul familiei și v-au ajutat, dar dacă peste ani vă veți uita cu fiul/ fiica ta în urmă, acești bani s-au pierdut printre cumpărăturile obișnuite.

Sfatul nostru – pune alocația să lucreze pentru viitorul copilului tău – fie că e pentru a-i acoperi costurile cu studiile, chiria de la apartament, avansul pentru un apartament sau, de ce nu, zestrea de nuntă.

Cum te mai poate ajuta o asigurare de viață?

O asigurare de viață cu economisire este o investiție lunară accesibilă care mai poate să alimenteze planurile tale de viitor – să te ajute să pleci tu într-o vacanță mult dorită, să îți transformi locuința, să îți iei o rulotă sau poate o motociclet[, oferindu-le în același timp un plan de siguranță celor dragi ție. Planurile pentru care aduni disciplinat pot fi diferite și diverse și toate pleacă de la dorința de a începe să faci chiar astăzi ceva pentru planurile tale de mâine. Trebuie să faci acțiuni concrete în acest sens pentru că ”un scop fără un plan este doar o dorință” (Antoine de Saint-Exupery). Și, dacă ne gândim la o asigurare ca fiind gândul tău bun și planul de viitor pentru cei dragi, e ceva de neprețuit.

Mai multe despre asigurările suplimentare pe care ți-am recomandat să le adaugi în pachetul Aegon Fii Sigur îți promitem că îți vom spune într-un articol viitor. Până atunci, te invităm să afli din Dicționarul Asigurărilor ce este asigurarea suplimentară.