Dicționarul asigurărilor: Exonerarea

Exonerarea este un alt mod prin care ne arătăm suportul atunci când ai nevoie. Înseamnă că plătim noi asigurarea pentru tine, până la finalul contractului, în cazul în care dobândești o invaliditate permanentă de gradul I.

Construim asigurările Aegon pentru a-ți fi alături atât la bine, cât și greu. Partea de economisire a asigurărilor Aegon te ajută să îți îndeplinești planurile de viitor, oricare ar fi ele, iar partea de protecție intervine în vremurile grele, când un suport financiar este mai mult decât binevenit.

Așa este și cu exonerarea. Știm că nu este un subiect la care să te gândești des sau cu plăcere, dar dacă o să aibă loc un eveniment în urma căruia vei rămâne cu o invaliditate permanentă de gradul 1, atunci noi, Aegon, o să preluăm plata asigurării tale până la finalul contractului. Asta înseamnă că la final vei primi suma de bani acumulată în toți acei ani. Preluarea plăților nu include și asigurările suplimentare (cele în caz de accident sau boală, de exemplu). 

Cum aflu dacă am exonerare?

Aproape 80% din clienții Aegon au această opțiune activă, ea fiind disponibilă la majoritatea asigurărilor încheiate pe termen lung pentru contractanții asigurării. În schimb, la asigurările pentru sănătate (Optimist sau Aegon Diagnose.me de exemplu) nu este disponibilă această opțiune. 

În contul tău 24Aegon.ro, la secțiunea ”Asigurările tale”, poți vedea dacă ai exonerarea activă. Dacă nu ai cont pe 24Aegon, durează 2 minute să îl deschizi, aici. Îți stăm la dispoziție cu informația dacă asigurarea ta Aegon are exonerare și telefonic (0264.224.224, de luni până vineri, între orele 09.00–17.00) sau pe email (info@aegon.ro). Îți răspundem cu plăcere.

Studiu de caz

Dan are 40 de ani. Este economist și lucrează la o firmă de transporturi din Deva. Cu Ioana s-a căsătorit imediat după ce a terminat facultatea, iar împreună au doi copii: pe Bogdan (3 ani) și pe Maria (6 ani). Nu trece o zi în care să nu se gândească la viitorul copiilor și, mai ales, la cum îi vor putea susține atunci când vor fi mari și vor avea nevoie de ajutor: să meargă la o școală bună, să plătească un avans pentru o locuință.

El are o asigurare de viață Aegon Fii Sigur, cu următoarele caracteristici:

  • plătește 160 de lei pe lună; 
  • a cumpărat asigurarea acum 5 ani;
  • contractul de asigurare are o durată de 16 ani.

Din nefericire, Dan este implicat într-un accident de mașină în urma căruia rămâne cu o invaliditate permanentă de gradul 1 și nu va mai putea munci. În acest caz, Aegon va plăti timp de 11 ani asigurarea lui Dan, iar la finalul contractului, Dan va primi suma de bani acumulată, adică 45.222 de lei. La calculul sumei s-a luat în considerare perioada contractuala de 16 ani, cu indexare de 5%, contractantul este același cu asiguratul și are o ocupație fără risc ridicat, iar plata primelor este lunară. 

Acești bani îi pot ajuta pe copiii lui, Maria și Bogdan, să meargă la facultate, să își deschidă o afacere sau pot fi pur și simplu o plasă de siguranță financiară. Chiar dacă Dan a plătit pe parcursul celor 5 ani doar 9.600 de lei, la finalul contractului el va primi peste 45.000 de lei. 

Cine nu poate beneficia de exonerare?

Exonerarea este disponibilă doar pentru persoanele fizice care au activitate sau ocupație care le generează venituri. Așadar, nu pot să își activeze asigurarea suplimentară de exonerare:

  • studenții;
  • șomerii;
  • persoanele casnice;
  • cei peste 65 de ani;
  • persoanele juridice.