Dacă deții o asigurare de viață, cel mai probabil ai auzit două sintagme frecvente în această industrie: “asigurarea de bază” și “asigurare suplimentară”. Azi ne-am propus să îți explicăm la ce fac referire aceste concepte.
Asigurarea de bază este partea care acoperă riscul de deces al persoanei asigurate și pe cea de economisire (în cazul produselor de acest fel, cum sunt Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor, de exemplu). Ce înseamnă asta?
- În cele mai multe cazuri, sumele acumulate pe parcursul anilor intră în posesia persoanei asigurate sau a beneficiarilor aleși de el.
- În cazul în care pe durata contractului persoana a cărei viață este asigurată decedează, Aegon plătește beneficiarilor despăgubirea de deces.
Totodată, ai posibilitatea să achiziționezi și asigurări suplimentare. Fie că o faci la început de contract, fie pe parcurs, în funcție de nevoile tale. Asigurările suplimentare au rolul de a spori protecția financiară oferită de asigurarea de bază și pot include protecție în caz de:
- Invaliditate.
- Spitalizare.
- Convalescență.
- Intervenții chirurgicale.
Dar nu numai atât. Totodată, aceste asigurări pot include acces la diverse servicii medicale. Poți să asociezi aceste asigurări cu o vacanță all-inclusive. Deși poate avea un cost mai ridicat, pe lângă o cazare clasică la hotel, beneficiezi de servicii suplimentare (mâncare și băutură, posibilități de sport si divertisment) menite să îți ofere un plus de confort.
Ce înseamnă practic și cum funcționează?
Iată un exemplu:
În 2018, Maria și-a achiziționat o asigurare Aegon cu scopul de a economisi pe termen lung. La momentul semnării contractului de asigurare, ea a adăugat și o serie de asigurări suplimentare care ofertă protecție în caz de: spitalizare și intervenție chirurgicală, survenite în urma unui accident.
Anul acesta, în urma unui banal accident casnic, și-a fracturat mâna dreaptă. A fost internată timp de 5 zile și a trecut prin 2 intervenții chirurgicale de fixare și extragere tijă. Pentru că avea o asigurare suplimentară, a beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 9.090 de lei:
- 3 x 30 lei/zi de spitalizare = 90 lei. Potrivit contractului, indemnizația în acest caz este acordată începând cu a treia zi de spitalizare.
- 40% din 15.000 lei pentru intervenția chirurgicală de fixare a tijei + 20% din 15.000 lei pentru intervenția chirurgicală de extragere a tijei = 9000 lei. Despăgubirile pentru intervențiile chirurgicale sunt calculate ca procente din suma maximă asigurată, în funcție de tipul intervenției.
Urmărește și povestea unui alt client Aegon care a descoperit avantajele unei protecții financiare sporite!
Daniel Tonț, un antreprenor din Oradea, a decis, în 2018, să încheie o asigurare de viață cu economisire de la Aegon România. La doar câțiva ani de când a încheiat contractul, acesta a suferit un accident în urma căruia a avut nevoie de 7 intervenții chirurgicale. Află cum i-a fost de ajutor faptul că a avut o asigurare de viață.
