De ce ai nevoie de indemnizația de spitalizare?

Mănânci cât poți tu de sănătos, încerci să fii activ și să mergi la sală de fiecare dată când programul îți permite. Conduci preventiv pentru că siguranța în trafic este importantă. Cu toate acestea, știi că nu te poți feri complet de probleme de sănătate sau de accidente care necesită spitalizare.

Pentru tine și pentru cei care sunt la fel de precauți, asigurarea în caz de spitalizare este o plasă de siguranță. În cazul în care totuși apar evenimente neprevăzute, te poți baza pe o sumă de bani care te ajută să faci față mai bine provocărilor financiare.

Ce este indemnizația de spitalizare?

Indemnizația zilnică de spitalizare este o sumă sumă fixă (100 sau 200 lei/zi în cazul asigurării Fii Precaut) pe care ți-o plătește compania de asigurări în calitate de asigurat în cazul în care ești internat într-un spital public sau privat din țară sau din străinătate ca urmare a unui accident sau din cauza unei boli care apare în perioada în care este valabilă asigurarea ta.

De exemplu: să presupunem că o persoană este implicată într-un accident în trafic în urma căruia ajunge să fie operată. Este internată într-un spital public din Brașov pentru proceduri medicale timp de 14 zile. A ales o asigurare Fii Precaut care îi garantează 200 lei pentru fiecare zi de spitalizare, excepție făcând prima și ultima zi în care pacientul petrece mai puțin de 24 h în unitatea medicală. Prim urmare, după externare, asigurătorul îi plătește 12 zile x 200 lei = 2.400 lei.

Cum te ajută concret indemnizația zilnică de spitalizare?

Pentru că tu ești cel care primește direct în contul personal indemnizația pentru fiecare zi de spitalizare, tu alegi cum să folosești banii.

1. Poți achita parte din cheltuielile serviciilor medicale în spitalele private

Știai că peste 8,6 milioane de internări au fost înregistrate în spitalele din România în anul 2019, înaintea începerii pandemiei? Datele Institutului Național de Statistică (INS) mai arată și că durata medie de spitalizare a fost de 7,1 zile/pacient.

Cu toate că persoanele asigurate în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate nu plătesc direct costurile aferente tratamentului și internării în spitalele publice, nu se poate spune același lucru despre cei care aleg spitalele private. Costul mediu pentru o zi de spitalizare într-un spital privat din România pornește de la 300 de lei.

2. Folosești banii pentru regim alimentar special și/sau alte tratamente post-spitalizare

Dacă ai mai avut probleme de sănătate anterior, știi că după ce ieși din spital nu ești 100% refăcut. Cel mai adesea, ai nevoie de tratamente suplimentare sau de proceduri pe care trebuie să le plătești din propriul buzunar. În plus, regimul alimentar recomandat s-ar putea să crească costurile coșului zilnic pentru că produsele mai sănătoase nu sunt întotdeauna cele mai ieftine. Pentru toate aceste cheltuieli neașteptate, poți folosi banii din indemnizația de spitalizare.

3. Primești bani pentru spitalizarea ta sau a copilului tău, foarte utili în perioada concediului medical când veniturile îți sunt reduse

Fie că ai fost tu internat în spital, fie că este vorba despre copilul tău cu vârsta de cel mult 7 ani care are o asigurare în caz de spitalizare, pe perioada internării nu poți munci, așadar vei avea concediu (cel mai probabil, medical). Iar în această perioadă veniturile familiei pot fi reduse deoarece pentru zilele de concediu medical primești 75% din salariul tău brut (% variază în funcție de tipul de boală).

În acest caz, indemnizația de spitalizare poate funcționa ca plan financiar de rezervă care te ajute să treci cu bine perioada și să acoperi din cheltuielile familiei tale.

4. Îți completezi veniturile dacă în urma bolii sau accidentului nu ești complet apt de muncă

Cel mai probabil, după externarea din spital urmează perioada de recuperare în care nu dai randament maxim pe plan profesional. Dacă ești angajat și primești concediu medical, o parte din venituri îți sunt asigurate. Dar, dacă ești liber profesionist și nu poți munci la capacitatea maximă, indemnizația de spitalizare te poate ajuta să îți completezi veniturile în această perioadă dificilă.

Fie că ai nevoie de spitalizare în țară sau în străinătate, în spitale publice sau private, un lucru este cert: primești indemnizația de spitalizare care te ajută să faci față presiunilor financiare și să acoperi cheltuieli medicale sau non-medicale ca urmare a bolii sau a accidentului. 

Fii și tu precaut și alege asigurarea în caz de spitalizare din accident sau boală Fii Precaut! O poți cumpăra din rețeaua de brokeri parteneri Aegon: Campion Broker, Fabrica de asigurări, Interbroker, Safety Broker, Transilvania Broker.

Cumpără o asigurare Fii Precaut și primești cadou un voucher de analize medicale!

Vizual modificat LP Voucher Fii Precaut.png

Cumpără asigurarea Fii Precaut pentru tine sau copilul tău și primești până la 24.000 lei/an în caz de spitalizare din accident sau boală. În plus, între 23 iulie - 5 septembrie 2022 ai garantat și un voucher de 100 de lei pentru analize medicale în clinicile Sante.

Cere asigurarea Fii Precaut brokerului tău ➡