Cum funcționează asigurarea Aegon Diagnose.me

A doua opinie medicală scade cu până la 90% riscul unui diagnostic eronat sau al unui tratament ineficient. Cumpără asigurarea Aegon Diagnose.me şi fii sigur că diagnosticul tău este corect iar tratamentul pe care îl urmezi este cel mai bun pentru tine! Ai acces la a doua opinie medicală online de la peste 150 de specialiști de renume internațional din 35 de țări. Totul în limba română.

Iată cât de mult l-a ajutat asigurarea Aegon Diagnose.me pe Andrei, un bărbat de 38 de ani din Iași, care a început să aibă dureri de spate. El a plătit 120 de lei pentru o poliță Aegon Diagnose.me valabilă 1 an şi, pentru că avea nelămuriri în privința tratamentului care i-a fost recomandat, a apelat la opinia unui medic din străinătate. Vezi mai jos cât de simplu a funcționat totul pentru el!

1. Andrei și-a cumpărat asigurarea Aegon Diagnose.me de la brokerul lui

Andrei este pasionat de fotbal şi încă de mic face mișcare alături de prietenii lui. În urmă cu câteva luni, a decis să-şi cumpere o asigurare pentru sănătate deoarece nu mai este chiar tânăr și vrea să fie pregătit în cazul în care vor apărea probleme medicale. A intrat pe www.aegon.ro/asigurari/pentru-sanatate/diagnose-me/, s-a familiarizat cu asigurarea și a stabilit să se întâlnească cu broker-ul lui. S-a simțit mult mai liniștit pentru că asigurarea Aegon Diagnose.me include servicii online de a doua opinie medicală, astfel:

 • 3 consulturi medicale/an din partea unor medici specialiști dn stăinătate pe care el îi va alege;
 • rapoarte medicale traduse în limba română, transmise în 7 zile lucrătoare de la trimiterea tuturor documentelor medicale cerute de medic;

+ 30.000 de lei sumă asigurată în caz de deces din accident.

+ 1.000 de lei sumă asigurată în caz de deces din accident sau boală.

2. Au apărut problemele de sănătate și Andrei a vrut să se asigure că tratamentul inițial este corect

După ultima ieșire pe terenul de fotbal, Andrei a simțit dureri puternice în zona spatelui, așa că a doua zi a consultat un medic din Iași. Acesta l-a diagnosticat cu “dureri lombare” şi i-a prescris o listă lungă de medicamente. Nu a exclus nici o intervenție chirurgicală în cazul în care tratamentul medicamentos nu dă roade. Pentru că nu era convins că recomandările și tratamentul erau cele mai potrivite în cazul său, Andrei a decis să apeleze la a doua opinie medicală.

3. Cum a putut consulta Andrei un medic specialist din străinătate din confortul casei tale?

Iată ce a făcut Andrei pentru a afla părerea unui medic din străinătate în privința tratamentului său:

 • a accesat platforma diagnose.me/aegon și apoi zona Serviciul de a doua opinie medicală;
 • a scris în bara de căutare diagnosticul pe care îș avea deja pentru a vedea medicii potriviți pentru cazul lui;
 • a ales medicul și a apăsat butonul Obține un raport medical - apoi a completat un scurt formular în care a menționat ce fel de documente medicale are la dispoziție + numărul contractului său de asigurare Aegon Diagnose.me;
 • pentru că nu era decis cu ce medic să colaboreze, a sunat consilierii Diagnose.me la 0757.370.370 (program luni până vineri, între 9 și 17.00) și fost a selectat, la recomandarea lor, un medic chirurg din Londra care să-i evalueze cazul pe baza informațiilor transmise;
 • cu userul și parola primite de la consilierii Diagnose.me s-a logat în cont pe platforma Diagnose.me;
 • în secțunea "Cazurile mele" a fosit un caz deschis pe care l-a completat cu mai multe informații, și-a descris problema medicală și a pus întrebările pe care le avea pentru medicul ales;
 • a încărcat mai apoi documentele medicale în format electronic, în limba română.

4. După o săptămână, Andrei a primit raportul medical

Medicul de la clinica din Londra îi recomanda reducerea tratamentului medicamentos la o pastilă pe zi şi începerea unui tratament bazat pe exerciții fizice, precum şi ședințe de kinetoterapie. Din datele medicale pe care le are, intervenția chirurgicală nu este nicidecum justificată. Îl asigură pe Andrei că, dacă are nelămuriri referitoare la recomandările făcute, îi poate transmite întrebări suplimentare. Totul fără drumuri, fără costuri legate de deplasarea în străinătate pentru o consultație ce pornește şi ea, în mod uzual, de la 250 de euro. Dar, pentru că Andrei are deja o asigurare pentru care plătește 120 lei/an, nu a fost nevoit să suporte toate aceste cheltuieli.

Ce este important să reții despre asigurarea Aegon Diagnose.me:

 • După emiterea contractului Aegon Diagnose.me ai de așteptat 30 de zile până când poți să îți activezi contul pe platforma Diagnose.me și să îți încarci apoi documente medicale.
 • Dacă ţi se schimbă tratamentul sau ţi se corectează diagnosticul, poți adresa 2 întrebări suplimentare în decurs de maximum 14 zile de la primirea raportului.
 • Aegon Diagnose.me poate fi folosit doar pentru condiții medicale diagnosticate după 30 de zile de la data emiterii contractului de asigurare.
 • Mai multe informații despre diagnosticele pe care le acoperă serviciul de a doua opinie medicală și despre medicii specialiști găsești aici.