Adevărul gol-goluț despre primele fire de păr alb

Ți-au apărut primele fire de păr alb? Ei bine, acesta este momentul să începi să economisești pentru zilele în care vei deveni şi mai cărunt. Adevărul este că nicio vopsea nu va putea acoperi această realitate: începi să îmbătrânești.

Ai folosit vreodată o aplicație care te îmbătrânește artificial? Pur şi simplu încarci o poză cu tine şi primești înapoi o imagine cu o persoană foarte căruntă şi care seamănă izbitor de mult cu mama ta. Se pare că dacă oamenii reușesc să se vadă pe ei în viitor, devin mult mai dornici să înceapă să economisească pentru planurile lor de viitor. Și sunt tot mai conștienți că acel “străin” grizonat din aplicație este cel de care trebuie să aibă grijă chiar de astăzi, punând bani deoparte pentru zilele în care nu va mai lucra.

Şi chiar dacă nu sunteți neapărat dispuși să vă încărcați poze cu voi în diferite aplicații, există ceva la fel de util: să vă căutați primul fir de păr grizonat.

Nu o să uit niciodată momentul în care mi-am văzut primul fir alb. Eram pe plajă, bucurându-mă de o înghețată alături de copiii mei. Vântul îmi bătea în plete şi a trebuit să îmi țin părul cu mâna ca să nu mi se lipească firele de cornet. Și atunci am văzut acel fir lung de păr alb. Nu mi-am scăpat înghețata, dar cu siguranță am zărit viitorul acela al bătrâneții, al sănătății șubrede, al pensiei şi (să îndrăznesc să spun?) al pierderii frumuseții. Pentru totdeauna.

Nu sunt doar vești rele

Există o mulțime de oameni care arată foarte bine grizonați. George Clooney arată mai bine acum decât în urmă cu un deceniu. Ca să nu o mai pomenim pe incredibila Helen Mirren. Unii oameni văd “momentul” ca fiind unul pozitiv. “Eu am fost complet șocată că părul meu alb este cârlionțat”, mi-a zis cineva. “Părul meu a fost întotdeauna drept şi mi-am dorit să fie ondulat. Aşa că, în câțiva ani, mă văd cu un păr alb şi cârlionțat minunat!”

Sunt multe teorii în legătură cu încărunțirea, dar cei mai mulţi oameni de știință sunt de acord că factorul genetic este predominant. Dacă semănați cu mine, momentul acesta ar trebui să fie un soi de ceas deșteptător care să vă anunțe că e momentul să începeți să economisiți pentru viitor. Pentru că acel “eu” din viitor nu mai este aşa de departe cum îmi imaginam și în curând va deveni realitate.

Lumini, cameră, acțiune!

Dacă ești pregătit să profiți de moment şi să iei frâiele situației tale financiare în propriile mâini, poți să te gândești la opțiuni de economisire pe termen lung, inclusiv o asigurare de viață cu plan de economisire. Chiar mai mult, poți calcula exact câți bani poți pune deoparte și, în același timp să beneficiezi de sprijin financiar în cazul unor evenimente neprevăzute.

Calculează cât poți economisi cu o asigurare de viață

Elke Boogert

Despre Elke Boogert

Îmi place să explorez moduri noi de a spune povești „vechi”. Temele pe care mă focalizez sunt: bugete, tehnologii și povești personale.