Image alt text

Cum îi învățăm pe copii să cheltuiască bugetul în mod înțelept

Jocul este cunoaștere, jocul este iubire, jocul este/poate fi un liant între părinți și copii. Jocul este indispensabil dezvoltării și educării copilului.

Pentru copil, jocul este ocazia de a învăța să cunoască lumea care îl înconjoară și, de asemenea, de a învăța să se descopere pe el însuși având o evoluție în ritmul său.

În același timp, prin joc, adulții de suport în creștere se pot apropia de copil, îl pot ajuta să se dezvolte armonios și pot comunica mai eficient cu el.

Obiectivul jocului este ca jucătorii să învețe să investească sau să cheltuiască bugetul în mod înțelept.

Un jucător va avea un rol de Întreprizător. Acestuia i se oferă o sumă de bani generoasă. Ceilalți jucători rămași au câte un rol anume pentru care întreprinzătorul să ofere bugetul.

Exemplu:

Jucătorul nr.1 prezintă un caz umanitar: o mamă nevoiașă cu 4 copii are nevoie de reparații ale casei în care locuiește. Problema poate fi gravă. Jucătorul stabilește detaliile situației.

Jucătorul nr.2 reprezintă un bun prieten care are nevoie urgent de o sumă de bani pentru că are o problemă serioasă de familie. Jucătorul stabilește detaliile situației.

Jucătorul nr.3 poate prezenta subiectul înființării unui spital într-o localitate cu acces dificil. Jucătorul își stabilește detaliile situației.

Numărul de jucători poate fi mai mare și cazurile diverse: de la situații umanitare, la situații de investiție și câștig. Dacă este un număr mai mare de jucători, pot fi doi sau mai mulți întreprinzători/investitori.

Jucătorii care într-un rol își stabilesc pe o hârtie detaliile situației.

Începe jocul. Pentru un timp egal stabilit, fiecare jucător își prezintă cazul. Atunci când prezentările s-au încheiat, întreprinzătorul se hotărăște cui să ofere suma de bani pe care o deține. Totul se desfășoară cu dialog, argumentare și bucurie.

Mediatorul jocului observă și intervine cu explicații.

Un joc creat de Bianca Mereuță, specialist în marketing și comunicare, și ilustrat de Daniela Gheorghiță, ilustrator pentru Aegon Romania în cadrul proiectului "Educație financiară prin joc pentru un viitor sigur".


#educatiefinanciaraprinjoc #AegonRomania