Calculează în 5 pași simpli cât poți economisi pentru planurile tale de viitor

Calculele pentru planurile tale de viitor nu trebuie să fie complicate. De aceea am dezvoltat pentru tine un instrument online ușor de folosit, care să te ajute să calculezi câți bani poți economisi pentru obiectivele tale pe termen lung.

Principalul avantaj al calculatorului online este că îți permite să îți faci singur oricâte calcule dorești, fără să fii nevoit să mergi la bancă sau să iei legătura cu un  broker sau consultant financiar.  Poți calcula de oriunde, te poți consulta cu partenerul/partenera sau familia înainte de a lua o decizie și poți să îți salvezi variantele de economisire. Sunt doar 5 pași simpli de urmat, pe care i-am detaliat în rândurile care urmează:

Pasul 1. Setează un obiectiv

Ia-ți o clipă și gândește-te la viitorul tău și la planurile tale. Pentru ce ți-ai dori să pui din timp bani deoparte? Te gândești la momentul în care copilul tău va începe studiile? Poate va avea nevoie de un avans pentru o locuință și vrei să-l ajuți? Ai vreun obiectiv important pe lista dorințelor pentru care e esențial să economisești din timp? Sau poate vrei să-ți asiguri o pensie decentă și o bătrânețe cu mai puține griji? Poți face calcule pentru fiecare variantă în parte. 

Pasul 2. Vârsta de la care începi să economisești pentru viitorul tău

Cu cât începi să economisești mai din timp, cu atât vei fi mai pregătit.

  • 23% dintre tinerii între 16 și 24 de ani declară că au deja o asigurare de viață
  • majoritatea cliențior noștri au încheiat o asigurare atunci când au devenit părinți
  • niciodată nu este prea târziu să economisești pentru planurile tale de viitor: o pensie mai liniștită sau călătoria mult visată pe care n-ai reușit să o faci până acum din cauza altor priorități.

Pasul 3. Alege banca parteneră

Poți alege una dintre cele 2 asigurări cu componentă de economisire: Aegon De Viitor de la Alpha Bank sau Aegon Fii Sigur de la Banca Transilvania. Dacă nu ești sigur ce variantă ți se potrivește, nu e nicio problemă – poți face simulări nelimitate pentru ambele variante.

Pasul 4. Ce sumă dorești să economisești?

De câți bani crezi că ai nevoie pentru a-ți îndeplini obiectivul? Această sumă o vei primi garantat la finalul contractului de asigurare. Iar cel mai bun lucru este că, pe lângă componenta de economisire, te protejezi financiar pe toată perioada contractului în cazul unor evenimente neprevăzute.

Pasul 5. Alege cel puțin o asigurare suplimentară

Cu o asigurare suplimentară poți spori protecția financiară oferită de asigurarea de bază (citește mai multe despre asigurările suplimentare). În cazul asigurărilor de viață cu componentă de economisire, poți alege să fii asigurat suplimentar în caz de accident și ai opțiunea să îl desemnezi ca și coasigurat pe copilul tău minor. În acest fel, te asiguri că și cel mic beneficiază de sprijin în cazul unor accidente care necesită spitalizare și/sau intervenție chirurgicală.

Acum că ești familiarizat cu pașii, poți începe să calculezi ce variante de economisire poți adopta în viața ta pentru a-ți asigura planurile de viitor. E un exercițiu financiar care îți scutește mult timp și pe care îl poți face în familie, din confortul casei tale, în timp ce te gândești cu optimism la ziua de mâine. 

Calculează cât poți economisi

Programează-te online la bancă și fă primul pas spre un viitor mai sigur

În momentul în care te-ai decis care este asigurarea cea mai potrivită pentru planurile tale de viitor, nu îți mai rămâne decât să te programezi online la banca. Deja ai calculele făcute și ești pregătit să îți asiguri ție și familiei tale un viitor mai bun. Partenerul nostru bancar îți va răspunde la toate întrebările, îți va detalia care sunt beneficiile și te va ajuta să faci acest pas important pentru viitorul tău.

Programează o întâlnire la Banca Transilvania

Programează o întâlnire la Alpha Bank