5 motive pentru care merită să îți cumperi o asigurare de viață când împlinești 30 de ani

Când ai între 30 și 39 de ani e poate una dintre cele mai bune perioade în care să cumperi o asigurare de viață. Ești la vârsta la care cel mai probabil există persoane care depind financiar de tine și, în caz de neprevăzut, vrei să ai o variantă care să suplinească veniturile tale dacă tu nu ai mai fi.

Iată 5 motive pentru care merită să îți cumperi o asigurare de viață atunci când împlinești 30 de ani. Când vei împlini 40 de ani îți vei mulțumi cu siguranță că ai decis să nu mai amâni o alegere atât de importantă pentru viitorul tău.

1. Ai o familie de care trebuie să ai grijă

Atunci când ai 30 de ani sunt mari șanse să te afli într-unul din următoarele momente împortante din viața ta: poate ți-ai cumpărat o locuință, te-ai căsătorit sau ai decis că e momentul să îți extinzi familia. Cert este că în viața ta au apărut mai multe responsabilități și ai început să te gândești mai mult la binele celor care depind financiar de tine. Poate chiar te-ai întrebat: dacă tu nu ai mai fi, cum s-ar descurca cei dragi ție?

2. Ai venituri mai mari

În acest punct din viața ta, probabil ai venituri mai mari decât atunci când aveai douăzeci și ceva de ani. Odată cu acumularea experienței profesionale salariul tău a crescut, ceea ce înseamnă că îți permiți mult mai multe lucruri, că poți să aloci mai mulți bani pentru dorințe, dar și că lipsa venitului tău ar afecta echilibrul financiar al familiei tale. Prin încheierea unei asigurări de viață poți direcționa o mică parte din veniturile tale spre un plan de rezervă.

3. Probabil ai un credit

Statisticile arată că vârsta medie la care persoanele accesează credite pentru locuințe a scăzut în ultimii ani. Dacă înainte de 2018 vârsta medie la care românii își făceau credite era între 35 si 40 de ani, acum majoritatea celor care contractează credite au între 26 și 35 de ani. Asta înseamnă că, la 30 de ani împliniți, probabilitatea de a avea un credit este mare, la fel cum este și responsabilitatea plăților lunare. Așadar, în cazul în care ai de achitat rate lunare, e bine să iei în calcul și cum i-ar afecta pe cei dragi ție dispariția ta. Cum s-ar descurca cu ratele și cu toate cheltuielile lunare în lipsa ta? O asigurare de viață poate diminua șocul financiar și le poate oferi resursele necesare până își regăsesc echilibrul.

4. Tu și familia ta ați fi protejați financiar

Un studiu pe care l-am realizat recent ne-a arătat că 70% dintre români nu știu care sunt consecințele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident. Doar 40% au un plan de rezervă în cazul în care li se întâmplă ceva, tocmai de aceea, o asigurare de viață poate fi modalitatea prin care te asiguri că tu și familia ta sunteți protejați financiar.

5. Poți economisi bani pentru obiectivele tale

Pe lângă protecția financiară pe care o asigură familiei tale, asigurarea de viața poate fi și un instrument eficient de economisire. Există polițe care te ajută să aduni bani pentru obiectivele tale, fie că vrei mai mulți bani la pensie, vrei să îți susții copiii în planurile lor de viitor sau vrei să faci o achiziție mai importantă pentru tine. Cheia este să începi din timp, cât ești sănătos și când veniturile tale îți permit să faci lunar o investiție modică pentru liniștea și viitorul tău. Află cât poți economisi cu ajutorul calculatorului nostru online.

Chiar dacă nu te protejează de neprevăzut, o asigurare de viață poate fi o plasă de siguranță pentru familie. E important să desemnezi beneficiarii asigurării tale încă din momentul în care decizi să închei asigurarea. În acest fel, va fi mult mai ușor pentru cei dragi ție să primească sprijin financiar atât de important în momente dificile. Cu acești bani ar putea să achite pentru o perioadă chiria sau ratele lunare, utilitățile, costurile de transport, costurile cu grădinița, alimentele sau alte polițe de asigurare încheiate.

Fii prevăzător și alege să închei o asigurare de viață pentru liniștea ta și a familiei tale.