3 motive pentru care merită să închei o asigurare cu returnare de prime (cum e Fii Precaut)

Una dintre cele mai mari priorități ale noastre, ale tuturor, este să fim sănătoși. Fără doar și poate, cu toții ne-am dori să le fim alături celor dragi în toate momentele importante, iar viața noastră să fie plină de suișuri și lipsită de coborâșuri.

Când toate merg strună, viața e frumoasă și grijile puține. Chiar dacă te confrunți și cu greutăți, câtă vreme tu și cei dragi ai tăi sunteți bine, ziua de mâine nu poate fi privită decât cu optimism și încredere.

Totuși, sunt momente în care echilibrul vieții se poate clătina, iar atunci ar fi bine să ai un plan de rezervă care să te ajute să îți regăsești rapid stabilitatea. Deși nu e un subiect ușor, îmbolnăvirea sau decesul sunt elemente care pot apărea și care nu depind de noi, iar studiile arată că 70% dintre români nu știu care sunt consecințele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident.

Asigurările de viață cu spitalizare din accident sau din boală te pot ajuta să depășești cu bine situațiile neprevăzute de acest gen. Deși majoritatea asigurărilor nu oferă niciun fel de rambursare la finalul perioadei contractuale, există o serie de asigurări care au așa numita ROP (returnare de prime). Concret, asta înseamnă că la finalul perioadei contractuale vei primi înapoi o parte din banii plătiți pe primele de asigurare.

Iată 3 motive pentru care merită să închei o asigurare cu returnare de prime, cum este asigurarea Fii Precaut:

1. Primești înapoi 25% din primele achitate, la finalul perioadei contractuale.

Concret, dacă nu ai despăgubiri pe perioada contractului, primești 25% din valoarea totală a primelor. Dacă însă ai despăgubiri pe componenta spitalizare, la finalul contractului, tot beneficiezi de ROP, 25% din valoarea primelor achitate pentru componenta de viață a asigurării Fii Precaut. Astfel, o parte din investiția în tine se întoarce înapoi la tine.

2. Banii primiți înapoi nu sunt impozitați în niciun fel.

Poți afla ce sumă primești la final de contract în funcție de evenimentele din viața ta pentru care ai fi despăgubit, iar această sumă nu este impozitabilă. Mai jos vei regăsi un exemplu concret despre câți bani poți primi în calitate de asigurat.

3. Este ușor să faci calcule și estimări în privința primelor și a ROP împreună cu brokerul tău.

Brokerul tău te poate ajuta să afli din timp câți bani vei primi la finalul perioadei contractuale. Poți folosi banii primiți la final pentru continuarea asigurării (plata primelor pentru următorii ani), pentru un city break sau cadouri pentru cei dragi ori pentru orice altceva îți dorești tu.

Iată cum funcționează ROP în cazul asigurării Aegon Fii Precaut:

Andreea are 5 ani, iar mama ei, Mirela, a decis să îi încheie o asigurare Aegon Fii precaut White 30, după ce anul trecut fetița a fost internată pentru 22 de zile din cauza unor afecțiuni (bronșite, enteroviroze și o intervenție chirurgicală la umăr, după o factură survenită în vacanța de vară). Incidentele respective au reprezentat o sursă de stres pentru părinții Andreei, iar inevitabil și bugetul familiei a fost afectat. Mama Andreei, Mirela, a intrat în concediu medical de fiecare dată când fetița ei s-a îmbolnăvit, iar veniturile ei au fost diminuate cu 25% în respectiva perioadă.

Dacă ar fi avut atunci asigurarea Aegon Fii Precaut, Andreea și soțul ei ar fi primit 200 lei/zi de spitalizare, rezultând astfel o sumă de 4.400 lei pentru cele 22 de zile de spitalizare ale micuței lor. Suma de bani pe care ar fi plătit-o pentru un an de asigurare ar fi fost de 145 lei cost/trimestru x 4 trimestre = 580 lei/an.

Asigurarea cu Return of premium (ROP) le-ar fi adus, la finalul perioadei contractuale de 5 ani, 25% din primele achitate pentru asigurarea deces din accident sau din boală, adică 455 lei. În plus, părinții Andreei ar fi fost despăgubiți ori de câte ori micuța lor ar fi avut nevoie de spitalizare.

O asigurare de viață cu spitalizare în caz de accident și boală îți oferă o plasă de siguranță. Poți alege azi să Fii Precaut. Pachetele disponibile pentru asigurarea Aegon Fii Precaut includ între 30 și 120 de zile de spitalizare/an, cu o indemnizație zilnică de 100 sau 200 de lei, iar sumele oferite în caz de deces sunt de 20.000 lei, respectiv 40.000 lei. 

Asigurarea Fii Precaut a fost desemnată produsul anului la Gala Premiilor Pieței Asigurătorilor 2022.