Fii Precaut pentru familia ta! Studiu de caz: Marian (44 ani)

Pentru șoferii profesioniști, a merge “la job” înseamnă drumuri lungi, nopți petrecute departe de casă și multe riscuri.

Chiar dacă sunt cu ochii în patru, se odihnesc și respectă regulile de circulație, șoferii sunt mult mai expuși riscului de accident. Iar, ca principali susținători ai familiei, e important să se asigure că cei dragi sunt protejați financiar. De aceea, o asigurare ca și Fii Precaut e o plasă de siguranță pentru întreaga familie.

Marian lucrează de mulți ani ca șofer profesionist la o firmă de transporturi interne și internaționale. Este mai mereu pe drumuri pentru a le asigura un trai cât mai bun soției și celor 3 fiice. E singurul care aduce bani în familie, așadar responsabilitatea care îi cade pe umeri e enormă. Nu a avut niciun accident major până acum: e precaut din fire, dar, nu știi niciodată ce se poate întâmpla când, poate, doar te afli la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

  • România este țara cu cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu victime din Uniunea Europeană – cu 85 de decese raportate la 1 milion de locuitori în 2020.
  • Media UE a fost de 42 de decese la un milion de locuitori în 2020 când, din cauza lockdown-ului s-a circulat mai puțin.
  • Numărul mare de accidente din România se datorează și infrastructurii deficitare, drumuri proaste și lipsa autostrăzilor.

Dar, de când cu accidentul lui Vasile (șofer și el de peste 20 de ani), și-a dat seama că trebuie să facă ceva mai mult pentru el și familia lui. Când a avut accidentul, Vasile schimba o roată, era întuneric și….. după 3 luni de operații și recuperare se bucură că a scăpat cu viață și că își poate relua activitatea. Lui Vasile și alor săi le-a fost tare greu: parcă toate au venit deodată – spital, dureri, frică și lipsă de bani. Ca și Marian, Vasile era singurul care susținea financiar familia.

Așa că, la început de an, dacă tot era să își facă planuri Marian le-a promis fetelor sale că nu mai pornește la drum fără o asigurare de viață care să îi ofere sprijin în caz de accident.

Grija față de fetele mele nu poate fi pusă în cifre. Ca să le știu în siguranță, nu mai plec pe drumuri fără să am o asigurare de viață Fii Precaut pentru accidente.”

În cazul unui accident similar cu al lui Vasile, Marian ar fi primit sprijin financiar pentru el și familia sa.

Ce sprijin financiar ar fi primit ?

  • 18.600 de lei pentru 93 de zile de spitalizare
  • 200 de lei/zi de spitalizare, maximum 120 de zile de spitalizare/an

Ce sumă de bani ar plăti pentru asigurare timp de 1 an?

586 lei cost trimestrial x 4 trimestre = 2.344 lei/an

Ce bani ar primi la finalul contractului?

Pe lângă banii despăgubiți pentru spitalizarea din accident, Marian ar fi primit retur de prime la finalul celor 5 ani de contract în valoare de 1.050 de lei.

Fii ca Marian. Alege să fii pregătit în cazul evenimentelor neprevăzute din viața ta. Analizează pachetul cel mai potrivit nevoilor tale sau ale celor dragi ție.