Fii Precaut pentru copilul tău: Povestea Ioanei

Atunci când devii părinte, viața și prioritățile tale se schimbă, mai ales că un nou suflet depinde acum în totalitate de tine. Apar multe bucurii, dar și multe gânduri. Vrei să îl știi bine pe cel mic, să ai grijă de el și să îi poți oferi tot ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Ioana a devenit mamă în 2020, an în care planurile tuturor au fost date peste cap odată cu apariția pandemiei. Lucrează în domeniul asigurărilor și știe cât de important este să ai un plan de rezervă în caz de neprevăzut. Tocmai de aceea, a cumpărat o asigurare de spitalizare în caz de accident sau boală pentru fiul ei, care anul acesta împlinește 3 ani. În cazul în care cel mic ajunge la spital, o sumă de bani care să îi acopere o parte din eventualele cheltuieli i-ar aduce liniște și i-ar lua de pe umeri măcar povara financiară.

Despre experiența ei ca mamă, despre fricile, dar și despre măsurile de precauție pe care și le-a luat de când familia ei s-a mărit, ne-a povestit chiar ea într-o discuție deschisă, ca între prietene:

Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit mamă?

Marea întrebare. S-a schimbat în multe feluri, care mai de care mai interesante și mai provocatoare. Ești uimit constant de minunea pe care ai adus-o pe lume, simți bucurie și încântare la fiecare zâmbet, gângurit, pas, pupic sau îmbrățișare de-ale copilului. Ce mai? Crezi că ai cel mai minunat copil din lume! Dar e și cel mai provocator lucru pe care l-am făcut vreodată: dormi mult mai puțin (e posibil să ai parte de câte "o petrecere" noapte de noapte, săptămâni și luni la rând), afli și tu ce înseamnă oboseala adevărată, copiii îți apasă butoane de care nici nu știai că există și te rogi des să găsești fântâna nesecată a răbdării.

Ioana și fiul ei

Ioana și fiul ei

Care este cea mai mare frică/îngrijorare pe care o ai pentru copilul tău?

Cred că cea legată de sănătatea lui, fizică și emoțională.

Faptul că lucrezi în domeniul asigurărilor te-a influențat să fii mai grijulie?

M-a influențat în mod pozitiv, în sensul că știu că există soluții simple și la îndemână să îl ajut să aibă bani economisiți peste ani sau să avem noi, ca familie, o resursă de bani în cazul în care cineva se îmbolnăvește.

Ce măsuri de precauție adopți în viața de zi cu zi?

Încerc să mă limitez la precauții care țin de siguranță, chiar dacă nu îmi iese întotdeauna, apariția unui copil te poate face extrem de precaut în toate domeniile. Bineînțeles, nu ducem copilul cu mașina decât în scaunul lui special; noi, părinții, purtam centura oricum dintotdeauna. Am montat o poartă de siguranță pentru copii la scări. L-am protejat mult în pandemie de partea asta de boli, dar am compensat cu timp petrecut în aer liber, grădinărit, dat la animale, cățărat.

Deții și alte asigurări sau te gândești serios să închei o asigurare în viitorul apropiat?

În familia noastră am adoptat principiul diversificării, ideea "să nu îți pui toate ouăle în același coș". Așa că punem câte puțin în acțiuni, obligațiuni, asigurare de viață, fonduri de pensii și îmi doresc să avem în viitor și o asigurare de sănătate care să acopere costuri de tratament, pe lângă cele de spitalizare ale asigurării Fii Precaut.

Ca părinte, ce tipuri de asigurări crezi că ar fi cele mai utile?

Indiferent de planurile pe care le ai sau unde decizi să îți plasezi bani, o asigurare de viață cu economisire cred că e una dintre primele opțiuni la care să te gândești. Este mult mai sigură comparativ cu acțiunile, de exemplu, și tu nu trebuie să îți bați capul cu nimic. Chiar dacă de cele mai multe ori credem că nouă nu ni se poate întâmpla, cred că evenimentele din ultimii ani ne-au arătat că orice se poate întâmpla, de fapt. Și e bine să știi că economisești și pentru vremuri bune și pentru cele rele.

Care e pentru tine principalul beneficiu al asigurării Fii Precaut?

Faptul că primești bani în cazul în care ajungi în spital cu copilul. Un astfel de eveniment este o modificare majoră de ritm și pentru copil și pentru părinte, atât fizic, cât și emoțional. Să știi că vei primi bani care să îți acopere o parte din eventualele cheltuieli de spitalizare este foarte liniștitor, îți ia de pe umeri măcar povara financiară. Am cumpărat asigurarea pentru copilul meu, pentru că la vârste mici ei pot fi mai susceptibili la îmbolnăviri care să necesite spitalizare.

Fiul Ioanei are acum o asigurare Fii Precaut White 30

Ioana e mai liniștită acum de când fiul ei este asigurat. În caz de neprevăzut știe că ar putea acoperi măcar o parte din costurile medicale într-o clinică privată, iar diminuarea veniturilor pe motiv de concediu medical nu ar afecta atât de mult echilibrul financiar al familiei.

Ce sumă de bani plătește pentru asigurarea Fii Precaut?
182 lei cost trimestrial x 4 trimestre = 728 lei/an

Care sunt beneficiile pentru fiul Ioanei?
Bani pentru spitalizarea din accident sau boală. 200 de lei/zi de spitalizare X 30 de zile/an = 6.000 de lei.
Retur de prime de 25% din sumele plătite dacă nu există despăgubiri până la finalul contractului. Pe lângă banii primiți pentru zilele de spitalizare, la finalul celor 5 ani de contract poate primi înapoi și 25% din primele achitate pentru asigurarea deces din accident sau boală. Ceea ce, în acest caz, înseamnă 440 de lei.

Încheie și tu o asigurare Fii Precaut pentru copilul tău!