Fii Precaut pentru copilul tău! Studiu de caz: Andreea (5 ani)

Atunci când sunt mici copiii se îmbolnăvesc repede, iar uneori, ceea ce la prima vedere pare o boală ușoară se poate agrava brusc.

Pe lângă impactul emoțional în rândul întregii familii, aceste situații înseamnă, de cele mai multe ori, concedii medicale pentru părinți, cheltuieli pentru consultații de urgență sau medicamente. De aceea, o asigurare de spitalizare pentru boală și accident pentru copil reprezintă un plan financiar potrivit pentru întreaga familie.

Mirela are 34 de ani și este căsătorită de 10 ani cu Andrei, care i-a fost coleg la primul ei loc de muncă. Împreună au o fetiță, Andreea, care are acum 5 ani, adoră să se joace cu copiii și abia așteaptă să meargă la toamnă în clasa pregătitoare.

Ca orice mamă, Mirela are multe întrebări și gânduri legate de sănătatea fetiței, mai ales că a observat că se îmbolnăvește ușor, iar aceste situații impun retragerea copilului din colectivitate până la vindecare (mai ales acuma, de când cu pandemia). Toate acestea au reprezentat o sursă majoră de stres, dar și bugetul familiei a fost afectat.

22 de zile de spitalizare într-un singur an

Doar anul trecut a stat cu Andreea prin spitale mai bine de 3 săptămâni pentru diverse probleme: răceli ușoare la început care au dus la bronșite și crize de astm; apoi a fost epidemia de enteroviroză de la grădiniță care a fost urâtă de tot, iar în vară o intervenție chirurgicală la umăr după o fractură survenită în vacanța de vară la bunici. Bugetul familiei a fost tare afectat deoarece, pe toată perioada internării și-a luat concediu medical și veniturile i-au fost reduse cu 25%. Le-a fost mai greu să acopere rata la bancă și să suporte costurile suplimentare aduse de medicamentele necompensate și investigațiile medicale.

Mirela are deja o asigurare privată în caz de îmbolnăvire sau accident încheiată pe numele ei, însă situația dificilă prin care a trecut a făcut-o să-și dorească să fie mai precaută pe viitor – așa că se gândește să ia o asigurare și pentru fetița ei.

Andreea are acum o asigurare Fii Precaut White 30

Așadar, Mirela s-a documentat și a fost fericită să afle că Fii Precaut este o asigurare pe care o poate cumpăra individual și pentru copilul ei minor, nu doar pentru ea.

“Mă bucur să știu că există o asigurare specială și pentru copii. Experiența de anul trecut m-a învățat că este bine să avem un ajutor financiar în plus, iar acum mă simt mult mai pregătită pentru ziua în care Andreea va merge la școală.

Dacă aș fi avut această asigurare anul trecut, ce bine ar fi fost! Pentru cele 22 de zile de spitalizare am fi primit 4.400 de lei și ar fi fost de mare ajutor pentru toate cheltuielile avute. Aș fi putut să îi cumpăr Andreei și păpușa aceea mare pe care și-a dorit-o cât era internată la ortopedie. Cu alocația în valoare de 214 lei a Andreei pot acoperi fără probleme prima trimestrială pentru asigurarea Fii Precaut White 30”.

Ce sumă de bani plătește pentru asigurarea Fii Precaut?

145 lei cost trimestrial x 4 trimestre = 580 lei/an

Care sunt beneficiile pentru Andreea?

  • Bani pentru spitalizarea din accident sau boală. 200 de lei/zi de spitalizare X 30 de zile/an = 6.000 de lei.
  • Retur de prime de 25% din sumele plătite dacă nu există despăgubiri până la finalul contractului. Pe lângă banii primiți pentru zilele de spitalizare, la finalul celor 5 ani de contract, poate primi înapoi și 25% din primele achitate pentru asigurarea deces din accident sau boală. Ceea ce, în acest caz, înseamnă 455 lei.

Un viitor mai liniștit

Când Andreea va împlini 10 ani și se încheie contractul de asigurare, Mirela știe deja ce are de făcut: va prelungi această asigurare sau va căuta una similară, pentru că viața e mai frumoasă cu mai puține griji! Iar liniștea pe care i-o oferă o asigurare face de multe ori diferența.

Vrei să afli mai multe despre asigurarea Fii Precaut și care este cea mai potrivită variantă pentru copilul tău? Contactează brokerul partener Aegon și cere detalii!