Povestea unei învingătoare: ”M-am împrietenit cu tot ce avea legătură cu boala, ca să o pot depăși”

Mă numesc Alina și acum 6 ani am fost diagnosticată cu cancer colorectal stadiul 4. Am ajuns să mă împrietenesc cu tot ce avea legătura cu boala mea, ca să o pot depăși. Așa că „m-am împrietenit” cu botoșeii albaștri de la Amethyst, cu doamnele de la recepție, cu asistentele, cu medicii, tehnicienii, farmaciștii… cu fluturașii de la branule, cu bolnavii lângă care îmi luam porția de viață și în final cu chimioterapia.

Prima întâlnire cu ea a fost… interesantă. M-am întins pe patul unde urma să fac perfuzia, a venit doamna asistentă cu o „chestie” din plastic, transparentă, a agățat-o pe suport și a vrut să mi-o lege de fluturaș. Întreb:
– Asta-i chimioterapia MEA?
– Da.
– Vă rog să mi-o dați un pic în mână, am ceva de vorbit cu ea.
A zâmbit doamna asistentă, o femeie mărunțică, brunețică, și foarte amabilă. Mi-a dat-o. M-am uitat la ea, am întors-o pe toate părțile și i-am spus: Draga mea prietenă, în tine îmi pun întreaga mea speranță, te rog să-ți faci treaba în toate cotloanele trupului meu. Te rog să „umbli” peste tot, te rog să mă faci bine! Am încredere în tine! Dumnezeu fie cu noi!

Și am început lupta. Ne-am întâlnit de 12 ori timp de 8 luni și am încercat să ne facem, reciproc, viața cât mai plăcută. Dar nu despre luptă vreau să vă vorbesc acum, ci despre faptul că au trecut aproape 6 ani de atunci și, între timp, mi-am făcut mulți-mulți prieteni, toți oameni buni, iar prietena Chimio a rămas în trecut.

Îmi amintesc de ea, de fiecare dată când sunt rugată să asist câte un bolnav când face chimio și în gând îi mulțumesc și o rog să aibă grijă de „încă unul” și „încă unul” și… și sunt foarte mulți...

Alina Nistor - foto din cadrul proiectului On(Cool)Art

Alina Nistor - foto din cadrul proiectului On(Cool)Art

Lupta mea acum este de a schimba perspectiva bolii oncologice, de a informa oamenii că, el, cancerul, poate fi învins sigur dacă îl depistezi cât mai repede, dacă îl ataci pe drumul cel mai bine fortificat cu oncologi, chirurgi, specialiști în domeniu, cu multă încredere și putere de luptă, cu informații corecte, cu deschidere în a asculta sfaturile celor trecuți prin același traseu și cu puterea de decizie asupra propriei vieți, chiar cu riscul de a supăra sau deranja anumiți prieteni, medici, cunoștințe, care văd traseul vieții tale în alt mod.Vei ajunge să-ți asumi și noua viață de după diagnosticul oncologic. O viața mai plină, mai frumoasă, o viața în care vezi când înmuguresc copacii, simți când crește iarba, trăiești fiecare răsărit de soare, fiecare lună plină, vezi care sunt adevăratele probleme, te bucuri de prezența fiecărui prieten în viața ta, prețuiești fiecare secundă și te iubești în primul rând pe tine!

În cadrul Asociației Oameni Buni, pe care o conduc, împărtășesc cu bolnavii oncologici toate soluțiile pe care eu le-am pus în aplicare și care au dat rezultate în cazul meu. Consilierea psihologică este o acțiune permanentă pentru noi și o facem într-o mulțime de moduri: cercuri de sprijin, întâlniri online, vizită la domiciliu, întâlniri în parc, telefonic, mail sau discuții pe Facebook cu pacienți din toată țara. Important de reținut este că toate activitățile pe care le desfășurăm în cadrul Asociației Oameni buni sunt gratuite atât pentru bolnavii de cancer, cât și pentru aparținătorii lor.

Dacă aveți nevoie de ajutor sau dacă vă doriți să ajutați, să vă implicați și să găsiți soluții și pentru alții, nu ezitați să ne contactati, oriunde v-ați afla. Ne găsiți pe www.asociatiaoamenibuni.ro, pe pagina de Facebook Asociația Oameni Buni și pe mail: proiecte@asociatiaoamenibuni.ro. 
Suntem aici pentru voi!