Mit și adevăr (II): Pot face și bărbații cancer la sân?

Cei mai mulți dintre noi cred că doar femeile pot face cancer de sân. Nimic mai neadevărat. Pentru că şi bărbații au țesut mamar, şi ei pot dezvolta cancer la sân.

Cu toate acestea, doar 1% din cazurile de cancer la sân apar la bărbați. Rata de mortalitate în rândul bărbaților care au cancer de sân este ceva mai ridicată decât în cazul femeilor, tocmai pentru că aceștia presupun frecvent că o umflătură în zona sânului nu poate fi cancer, așa că se prezintă târziu la medic.

Pentru a descoperi din timp eventualele probleme, atât femeile cât şi bărbații ar trebui să-şi examineze periodic sânii pentru a observa dacă există vreo umflătură în zona mamelonului.

Este foarte important să ai grijă de sănătatea ta și să îți faci controale periodice. 98% dintre cancerele depistate în etape timpurii sunt tratabile. La fel de important este ca planul tău de prevenție să includă și o asigurare oncologică prin care să ai acces rapid la servicii medicale de top în clinicile private Amethyst din Cluj-Napoca și din București. Plus, sprijin financiar de până la 30.000 de lei.

Află mai multe despre asigurarea oncologică