De ce este vitală a doua opinie medicală

Calitatea vieții unui pacient oncologic după o intervenție chirurgicală este extrem de importantă pentru parcursul său medical. Deși, inițial i s-a recomandat o operație riscantă, un bărbat de 57 de ani diagnosticat cu cancer de esofag a evitat tratamentul invaziv cerând a doua opinie medicală unei echipe de specialiști Diagnose.me.

Diagnosticul oncologic vine de multe ori și cu o recomandare pentru o intervenție chirurgicală. Extirparea tumorii pare deseori cea mai bună soluție pentru a opri evoluția bolii. Însă, riscurile asociate unei intervenții invazive pot fi mult mai mari decât beneficiile ulterioare. În cazul unui bărbat de 57 de ani, căruia i s-a pus diagnosticul de cancer de esofag, evitarea operației s-a dovedit a fi soluția cea mai potrivită.

Din pricina poziționării tumorii, intervenția era extrem de riscantă şi presupunea îndepărtarea nu doar a tumorii, ci şi a laringelui şi a faringelui. Bărbatul urma să-şi piardă corzile vocale şi să se hrănească doar printr-un tub gastric. Ba mai mult, problemele de respirație ar fi fost frecvente, iar calitatea vieții sale s-ar fi înrăutățit semnificativ în urma unei astfel de operații. Având îndoieli legate de această metodă de tratament, soția lui a hotărât să ceară încă o opinie medicală de la experții din platforma Diagnose.me.

O comisie extinsă de specialiști

Pentru că era vorba despre un caz complex, trei experți din cadrul Universității de Medicină din Viena s-au reunit pentru a reexamina rezultatele analizelor efectuate de pacient. Printre aceștia se număra și Profesorul Florian Wolf, director adjunct al secției de Radiologie Cardiovasculară și Intervențională de la Universitatea de Medicină din Viena, precum şi Profesorul Klaus Kaczirek, chirurg oncolog cu o experiență de peste două decenii în domeniu. Cu toții au ajuns la aceeași concluzie: o abordare chirurgicală ar fi mutilat pacientul inutil. Riscurile aferente operației şi efectele secundare ale acesteia ar fi avut un efect devastator asupra calității vieții pacientului. Recomandarea lor a fost ca bărbatul să urmeze sesiuni de chimioterapie şi radioterapie, după o schemă complexă de tratament.

Pacientul şi familia sa au decis să meargă mai departe cu alternativa non-invazivă, iar aceasta s-a dovedit a fi soluția cea mai eficientă. Nu doar că pacientul a fost salvat, dar calitatea vieții lui a rămas aproape de cea pe care o avea înainte de diagnostic.

Atunci când i se recomandă o intervenție chirurgicală, este foarte important ca medicul specialist să aibă suficientă experiență pentru a evalua corect starea de sănătate a pacientului. Interpretările imprecise ori incomplete ale examinărilor medicale pot fi evitate dacă pacientul apelează la a doua opinie medicală. Uneori, aceasta poate schimba complet cursul tratamentului recomandat inițial.

Cumpără acum asigurarea Aegon Diagnose.me

Acces rapid la specialiști din străinătate

Diagnose.me funcționează ca o platformă online unde pacienții au acces la know-how-ul unor medici de renume internațional, care oferă o a doua opinie medicală. La noi în țară, acest serviciu poate fi cumpărat prin Aegon România cu 120 de lei/an. Asigurarea pentru sănătate Aegon Diagnose.me oferă acces la serviciile a peste 150 de specialiști din 35 de spitale și universități din lume.

Prin Diagnose.me, pacientul poate să aleagă un medic din afara țării, imediat după ce a primit un diagnostic despre care are nelămuriri. Tot ce trebuie să facă este să încarce documentele sale medicale pe platforma, în limba română, şi să selecteze un specialist care să-i reevalueze investigațiile deja făcute. Ȋn maximum șapte zile lucrătoare, el va obține un raport medical tradus în limba română, iar ulterior va putea cere lămuriri, adresând două întrebări suplimentare. Pe parcursul unui an de asigurare, pacientul poate cere opinia medicilor din străinătate în cazul a două afecțiuni diferite.

Cum puteţi achiziţiona Aegon Diagnose.me

1. Din Banca Transilvania, împreună cu asigurarea de viață cu acumulare, Aegon Fii Sigur.
2. Din Alpha Bank.
3. De la brokerul tău. Întreabă-ți brokerul despre serviciul de a doua opinie medicală de la Aegon.
4. Online, #DeAcasă, pe www.aegonmarket.ro

Asigură-te acum cu Aegon Diagnose.me