Mit și adevăr (III): Dacă am un stil de viață sănătos, pot să mă îmbolnăvesc de cancer la sân?

Femeile care sunt atente la ce mănâncă, îşi mențin o greutate normală, au un stil de viață activ şi evită consumul de alcool au într-adevăr șanse mai mici să dezvolte cancer la sân.

Chiar şi așa, toate acestea nu garantează că nu se vor îmbolnăvi. Există factori care nu pot fi controlați, precum cei genetici, care pot determina apariția bolii. Tocmai de aceea, este nevoie ca fiecare femeie să meargă regulat la controale, să-şi autoexamineze frecvent sânii şi să discute cu medicul despre orice modificare care apare la nivelul sânilor.

Este adevărat, însă, că supraponderabilitatea şi obezitatea cresc riscul de a dezvolta cancer la sân, în special în cazul femeilor la menopauză sau care s-au îngrășat mai târziu în viață. Alcoolul şi fumatul sunt, de asemenea, considerați factori de risc. Prin urmare, este important să ai un stil de viață sănătos și echilibrat, dar acest lucru nu îți oferă garanția că nu te vei îmbolnăvi niciodată.

De aceea, îți recomandăm asigurările de sănătate Aegon care îți oferă acces la a doua opinie medicală din partea unor medici de renume internațional și sprijin financiar de până la 30.000 lei în cazul unui diagnostic oncologic.