Cum poți evita intervențiile chirurgicale inutile cu a doua opinie medicală

După un accident în sala de forţă, un bărbat în vârstă de 40 de ani a evitat în ultimul moment o operaţie la umăr. Cerând a doua opinie medicală de la un specialist Diagnose.me din străinătate, pacientul s-a vindecat prin tratament medicamentos şi fizioterapie. Iată-i povestea!

Atunci când ţi se spune că ai nevoie de o intervenţie chirurgicală, trebuie să fii 100% convins că aceasta este într-adevăr necesară. Să treci printr-o operaţie nu este deloc uşor, indiferent de vârstă. Aşa că, atunci când ai îndoieli, cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să mai ceri şi alte opinii. Exact asta a făcut şi un bărbat de 40 de ani care s-a ales cu o leziune la umăr în timp ce făcea exerciții cu o bară cu greutăți.

Pentru că durerea persista, bărbatul a decis să meargă la un medic sportiv, iar investigaţiile imagistice de tip RMN au arătat că suferea de o leziune chistică la umăr. Imediat după stabilirea diagnosticului, un chirurg sportiv i-a recomandat intervenţia chirurgicală. Fiind conştient că aceasta presupune câteva zile de spitalizare şi asumarea unor riscuri - precum anestezia generală, potenţiale inflamaţii, cicatrizări defectuoase ori infectarea cu bacterii spitaliceşti - pacientul a decis să ceară încă o opinie medicală.

Sfaturi de la specialiști de renume internațional

Cu ajutorul serviciului de a doua opinie medicală Aegon Diagnose.me, bărbatul a apelat la doi specialiști independenți, printre care şi dr. Claudia Weidekamm, şefa Secţiei de Radiologie Musculo-Scheletală Funcţională şi Morfologică de la Universitatea din Viena. Cu pregătire în Austria şi Germania, precum şi cu o vastă experiență în radiologia musculo-scheletică, în special în medicina sportivă și imagistică, doctorul Weidekamm a reexaminat toate investigaţiile pe care le făcuse bărbatul. A ajuns la concluzia că o intervenţie invazivă nu este necesară şi a recomandat un tratament clasic, coroborat cu fizioterapie. După nici 1 an, pacientul a scăpat de durerile la umăr, iar acum poate să practice sportul fără vreo dificultate.

Statistica arată că la nivel mondial se efectuează anual zeci de mii de operaţii inutile, în special din cauza diagnosticelor incorecte. De asemenea, pacienţii care consultă doar chirurgi au şanse cu până la 40% mai mari de a li se recomanda o intervenţie operatorie. Dincolo de costurile legate de o intervenţie chirurgicală, trauma pe care o poate provoca o operaţie poate fi greu de depăşit.

Aşadar, cea mai eficientă metodă prin care se poate minimiza riscul unui diagnostic eronat este a doua opinie medicală. Consultarea unui alt specialist poate să reducă riscul unui diagnostic greşit cu până la 90%, arată datele Diagnose.me.

Cumpără asigurarea Aegon Diagnose.me

Cum poți beneficia și tu de a doua opinie medicală de la specialiști internaționali?

De regulă, atunci când un pacient vrea să apeleze la un medic din străinătate, se gândește în primul rând la costuri mari. Aegon România vine, însă, cu o soluție, în colaborare cu platforma Diagnose.me. Astfel, românii pot achiziționa asigurarea pentru sănătate Aegon Diagnose.me, care costă 120 lei/ an şi care le oferă acces la serviciile a peste 150 de medici din spitale și universități internaționale de top, din 35 de ţări.

Imediat după ce a primit un diagnostic, pacientul poate să consulte un medic din afara ţării şi să ceară o a doua opinie medicală. Totul se întâmplă online şi în limba română. Pacientul trebuie doar să încarce documentele sale medicale pe platforma Diagnose.me şi să selecteze un specialist care să-i reinterpreteze investigaţiile deja făcute. Ȋn maximum 7 zile lucrătoare, el va primi un raport medical tradus în limba română şi va putea adresa 2 întrebări suplimentare pentru a cere lămuriri. Ȋn decursul unui an de asigurare, pacientul poate cere opinia medicilor din străinătate în cazul a două afecțiuni diferite.

Cum puteţi achiziţiona Aegon Diagnose.me

1. Din Banca Transilvania, împreună cu asigurarea de viață cu acumulare, Aegon Fii Sigur.
2. Din Alpha Bank.
3. De la brokerul tău. Întreabă-ți brokerul despre serviciul de a doua opinie medicală de la Aegon.
4. Online, #DeAcasă, pe www.aegonmarket.ro

Asigură-te acum cu Aegon Diagnose.me