Cum funcționează asigurarea oncologică Optimist?

Atunci când suntem sănătoși ne este greu să ne imaginăm cum s-ar transforma viața noastră în cazul în care am primi un diagnostic oncologic. Cu toate acestea, este important să fim pregătiți și pentru astfel de situații.

Orice plan de prevenție ar trebui să includă și o asigurare oncologică care oferă sprijin financiar și acces rapid la tratament în cazul unui diagnostic de cancer.

Iată cazul Irinei, care a plătit 275 lei/an pentru asigurarea Optimist Green şi a primit 20.000 lei după ce a fost diagnosticată cu cancer de stomac. În plus, a beneficiat de acces rapid la tratament în Clinica privată Amethyst din București.

Ca să înțelegi cum funcționează asigurarea Optimist, îți vom explica pas cu pas cum o poți cumpăra și ce ai de făcut ca să primești sprijin financiar și să ai acces rapid la consultații de specialitate și tratament în cazul în care primești un diagnostic de cancer pe perioada valabilității contractului de asigurare.

1. Cumpărarea asigurării oncologice Optimist

De când şi-a pierdut tatăl din cauza cancerului în urmă cu un an, Irina, o femeie de 48 de ani din București, se gândește serios să-şi facă o asigurare pentru sănătate care să o ajute în cazul în care este, la rândul ei, ar putea să se confrunte cu această problemă medicală. Știind cât de important este sprijinul financiar în astfel de situații, Irina decide să își cumpere o asigurare oncologică, ia legătura cu brokerul ei de asigurare şi alege pachetul Aegon Optimist Green, valabil timp de un an din momentul achiziției, pentru care plătește 275 de lei. Acest pachet îi asigură:

  • 20.000 lei în cazul diagnosticării cu o afecțiune gravă (cancer).
  • Acces gratuit la servicii medicale în clinicile private Amethyst pentru pacienții asigurați în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate (programare rapidă la prima consultație, fără liste de așteptare; consultații oferite de o echipă multidisciplinară de medici specialiști oncologi; acces la tehnologie medicală de ultimă generație și condiții superioare de confort; consultații de nutriție și ședințe de consiliere psihologică).
  • 500 lei în caz de deces din accident sau boală, bani de care pot beneficia cei dragi.

2. Diagnosticarea cu cancer

La nici șase luni după ce încheie asigurarea, Irina merge la un control de rutină la o clinică din capitală. Pentru că rezultatele analizelor de sânge sunt îngrijorătoare, medicul ei de familie îi recomandă să mai facă o serie de investigații, iar acestea confirmă existența unei tumori la stomac.

3. Primirea sumelor asigurate în urma diagnosticului oncologic

Pentru plata indemnizației de asigurare în cazul diagnosticării cu cancer, Irina trebuie sa trimită pe email la despagubiri@aegon.ro, în maximum 30 de zile de la diagnosticare, următoarele documente:

  • copia actului de identitate;
  • copia analizelor medicale care confirmă diagnosticul, precum și documentele medicale specifice pentru afecțiune (copia buletinului histopatologic eliberat de medicul specialist în care este menționat diagnosticul exact).

După ce documentația solicitată este completă, Aegon va efectua plata indemnizației într-un cont bancar în lei al Irinei. În cazul ei, suma încasată va fi de 20.000 lei. În anul 2022, termenul mediu de plată a indemnizațiilor a fost de 1 zi lucrătoare de la primirea tuturor actelor.

4. Accesul la servicii medicale în clinicile private Amethyst

Pentru a ajunge rapid la una din clinicile din rețeaua Amethyst, Irina urmează pașii de mai jos:  

  • Contactează direct rețeaua Clinicilor Amethyst la numărul de Call Center 021 9368, în intervalul orar 9 a.m.- 5 p.m., și comunică reprezentantului rețelei Clinicilor Amethyst că este beneficiarul unei polițe de asigurare Aegon Optimist Green şi că dorește să beneficieze de servicii medicale specifice.
  • Reprezentantul rețelei Clinicilor Amethyst va verifica existența unui contract de asigurare Optimist și valabilitatea acestuia.
  • Irina va prezenta buletinul histopatologic pentru a face dovada diagnosticului și, de asemenea, va face dovada că este asigurat în Sistemul Național de Asigurări de Sănătate (prin copia cardului de sănătate sau alt document doveditor valabil).
  • Un medic specialist oncolog din cadrul rețelei Clinicilor Amthyst va lua legătura cu Irina și îi va comunica, dacă este cazul, ce investigații suplimentare sunt necesare pentru stabilirea tratamentului optim
  • În termen de maximum 72 de ore de când Irina a pus la dispoziția specialiștilor rețelei Clinicilor Amethyst informațiile suplimentare solicitate de către medic, ea va fi programată la o consultație față în față.

Datele la nivel european arată că peste 40% din cazurile de cancer pot fi prevenite, iar mortalitatea poate fi redusă prin diagnosticarea timpurie și prin administrare de tratamente eficiente. Conform Globocan, în anul 2020, 98.886 de români au fost diagnosticați cu cancer, adică aproape 300 de persoane în fiecare zi, 12 în fiecare oră.

Ghid pentru aparținătorii bolnavilor de cancer

Pentru a le veni în ajutor celor care au în familie o persoană bolnavă de cancer am realizat împreună cu partenerii noștri de la clinica Amethyst un ghid gratuit cu sfaturi utile de la medicii clinicii, specialiști în nutriție oncologică și psihologie oncologică. 

Descarcă gratuit ghidul