Cancerul esofagian. Recomandări de la nutriționist și soluții pentru cheltuielile neprevăzute

Cancerul esofagian este unul dintre cele patru tipuri de cancer cu cel mai nefavorabil prognostic, alături de cancerul hepatic, pancreatic și pulmonar.

Cancerul esofagian reprezintă a șasea cauză de deces prin cancer, doar în 2018, peste 500.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza acestei afecțiuni, la nivel mondial.

Cauzele cancerului esofagian
Consumul mare de alcool şi fumatul sunt factorii cel mai frecvent legaţi de apariţia cancerului de esofag de tip scuamos, în vreme ce obezitatea, boala de reflux gastric şi esofagul Barrett sunt factorii cel mai des implicaţi în apariţia cancerului esofagian de tip adenocarcinom. Având în vedere că stilul de viaţă din ţările dezvoltate predispune la creşterea ratei obezităţii, a bolii de reflux, cât şi a esofagului Barrett şi incidenţa tumorilor de esofag tinde să crească, iar Registrul de cancer al regiunii de Nord-Vest al României arată un trend crescător.

Nutriția în cancerul esofagian
Dincolo de tratamentul oncologic, în acest tip de cancer, nutriția joacă un rol extrem de important. Dr.Irina Mateies, nutriționist în cadrul Amethyst, rețea de clinici private de radioterapie, face următoarele recomandări:

„Comorbiditatea principală asociată cancerului de esofag este malnutriţia. Scăderea în greutate este adesea prezentă, la aceşti pacienţi, încă de la momentul diagnosticului. Cauza malnutriţiei este disfagia, imposibilitatea acestor pacienţi de a se mai putea alimenta cu o dietă obişnuită. Având în vedere că scăderea în greutate a fost identificată ca un factor de prognostic negativ, intervenţia nutriţională promptă este foarte importantă.
În cadrul clinicii Amethyst suportul nutriţional al pacientului este susţinut pe toată perioada tratamentului oncologic. Pacienţii sunt învăţaţi cum să modifice consistenţa alimentelor (mâncare pasirată sau lichidă), cum să utilizeze mâncarea concentrată făcută special pentru pacienţii oncologici, cum să îşi atingă necesarul caloric zilnic, chiar dacă dieta lor este modificată. De asemenea, pentru a facilita alimentaţia orală, pacienţii pot avea nevoie de montarea unui stent la nivel esofagian.

Intervenţia precoce şi monitorizarea pe toată perioada tratamentului, în cadrul clinicii Amethyst, ajută pacientul să îşi menţină statusul nutriţional, calitatea vieţii şi posibil, să aibă un mai bun rezultat clinic."

Clinicile Amethyst, în care îşi desfăşoară activitatea și dr.Irina Mateies, sunt cele împreună cu care Aegon România a creat asigurarea Optimist. Este vorba despre o asigurare care oferă, în cazul diagnosticării cu orice tip de cancer, un sprijin financiar cuprins între 5.000 şi 30.000 de lei, destinat să acopere nevoile imediate ale asiguratului, printre care se numără cele de nutriție, transport și cazare în localitatea în care se află clinica în care își urmează tratamentul oncologic, plus acces rapid la tratament specializat în clinicile Amethyst.

 Cumpără acum asigurarea Optimist 

Cum funcţionează asigurarea Optimist
Cu ajutorul acestei asigurări, în maximum 72 de ore de la transmiterea tuturor documentelor, pacientul va fi programat la o consultaţie cu un medic oncolog din cadrul clinicilor Amethyst. În plus, în cadrul acestor clinici, fiecare caz este analizat de o comisie oncologică în care participă medici din centru, radioterapeuţi, diagnosticieni şi care ţin legătură constant cu medicul care a pun diagnosticul iniţial.

Asigurarea Optimist costă între 135 de lei şi 350 lei pe an. Află mai multe detalii și asigură-te rapid și simplu pe www.aegonmarket.ro sau întreabă-ți brokerul. Găsești asigurarea Optimist la partenerii noștri brokeri

Asigură-te acum cu Optimist