Mit și adevăr (IV): Am 30 de ani. Mă pot îmbolnăvi de cancer?

Datele Societății Europene de Oncologie Medicală arată că, de obicei, cancerul de sân este depistat la femeile trecute de 50 de ani.

Cu toate acestea, 1 din 5 cazuri apare la femei care n-au depășit acest prag. De asemenea, în jur de 5% din cazuri sunt diagnosticate la femei care au mai puțin de 35 de ani.

“Nu e niciodată prea devreme să fii diagnosticată cu cancer de sân. După cum, nici prea târziu. Dar, întotdeauna, indiferent de vârsta la care primești diagnosticul, este foarte greu. Greu de acceptat, greu de înțeles, greu de dus. Cel mai important lucru însă în tot procesul acesta, în drumul spre vindecare, este înțelegerea faptului că nu ești singură. Că poți și este dreptul tău să pui întrebări, oricâte, să cauți răspunsuri, oriunde și să ceri păreri și opinii, întotdeauna avizate, de la profesioniștii cu experiență în tratarea și abordarea acestei boli.” – spune Adriana Doboș, diagnosticată cu cancer de sân la 35 de ani. Citește întreaga ei poveste AICI.

Orice vârstă ai avea, este foarte important să alegi să fii protejată în cazul în care te îmbolnăvești. O asigurare oncologică îți oferă acces rapid la tratament în clinicile private Amethyst din Cluj-Napoca și București plus 30.000 lei la diagnosticare. Toate acestea pentru 350 de lei/an.