Alimente anticancer. Recomandările unui specialist

Alegerile alimentare sănătoase pot contribui la combaterea apariţiei cancerului şi a multor altor boli cronice. O alimentaţie sănătoasă presupune alegeri bune zilnice şi nu un singur aliment minune.

Dr.Irina Mateieș, medic primar de Medicină de familie și nutriționist în cadrul Clinicilor Amethyst, face o serie de recomandări de alimente care să ne ajute în prevenirea cancerului. 

Prevenţia bolilor este pe o prioritate pentru noi toţi. Tocmai de aceea, este foarte important să fim atenți atunci când alegem alimentele pe care le consumăm zilnic. Nimeni nu face alegerile perfecte 100% din timp, dar este important ca ele să reprezinte regula şi nu excepţia. 

Iată câteva principii pe care să le urmezi: 

  • Creşte consumul de legume. Este important să consumi zilnic o porţie de crucifere (varza albă, varza roşie, conopida, brocoli, gulie, varza de Bruxelles, varza kale, hrean, frunzele de muştar, ridichi, rucola), 2 porţii de verdeţuri (salată, spanac, măcris, leurda, rucola, varza kale) şi încă alte 2 porţii din legumele tale preferate.
  • Creşte consumul de fructe. Ar fi excelent dacă ai avea o porţie de fructe de pădure zilnic (mure, afine, merişoare, goji, cătină, dude, zmeură, căpşuni, coacăze, fructe de acai, agrişe) şi încă 3 porţii din fructele tale preferate.
  • Creşte consumul de seminţe, nuci, alune.
  • Creşte consumul de condimente (busuioc, dafin, cardamon, chili, coriandru, scorţişoară, cuişoare, chimion, turmeric, mărar, usturoi, ghimbir, hrean, maghiran, seminţe de muştar, nucşoară, oregano, boia, pătrunjel, mentă, rozmarin, şofran, cimbru, tarhon) şi scăde-l pe cel de sare şi vegeta.
  • Consumă cerealele şi produsele din cereale în varianta lor integrală.
  • Hidratează-te corespunzator cu apă, limonadă, ceaiuri neîndulcite.
  • Redu consumul de produse de origine animală, mai ales cele ultraprocesate.
  • Redu consumul de zahăr rafinat şi de produse care conţin zahăr rafinat în cantităţi mari.
  • Nu consuma produse ce conţin grăsimi trans, cum ar fi margarina.
  • Şi, chiar dacă nu este un obicei alimentar, este mult prea important pentru a nu îl menţiona – fă activitate fizică zilnic.

O altfel de prevenție, cea financiară

Pe lângă a ne asigura că avem obiceiuri alimentare sănătoase care să ne ajute să prevenim apariția cancerului, este important să fim preventivi și din punct de vedere financiar, astfel încât să putem face față și din această perspectivă unui eventual diagnostic oncologic.

Clinicile Amethyst sunt cele alături de care compania de asigurări Aegon România a creat asigurarea oncologică Optimist. În cazul unui diagnostic de cancer, cu ajutorul asigurării Optimist ai acces în maximum 72 de ore la o primă consultație în Clinicile private de radioterapie Amethyst. În plus, primești un sprijin financiar de până la 30.000 lei pentru cheltuieli asociate: costuri pentru deplasare în vederea tratamentului, costuri de cazare, tratamente suplimentare etc.

Cumpără asigurarea Optimist acum de pe www.aegonmarket.ro sau direct de la partenerii noștri brokeri.

Cumpără online asigurarea Optimist