Cum l-a ajutat a doua opinie medicală pe un tânăr de 27 de ani să evite un tratament greșit?

David, un tânăr de 27 de ani, a început să aibă palpitații de fiecare dată când făcea efort fizic sau era stresat, dar și după ce consuma anumite mâncăruri. Pentru că avea nelămuriri în privința tratamentului care i-a fost recomandat inițial, a apelat la opinia unui medic din străinătate. Află din rândurile de mai jos povestea lui:

Cum a primit un diagnostic eronat?

Până nu demult, David ducea o viață foarte activă și obișnuia să iasă des cu colegii lui în drumeții sau la diferite activități sportive. Chiar dacă mai avea uneori perioade stresante la job, reușea mereu să își facă timp și pentru deconectare și ieșiri în natură, însă adevărul este că în ultimele luni nu s-a simțit prea grozav nici la muncă, nici când făcea sport. A mers la medicul de familie și i-a spus despre palpitațiile care îl supărau deja de ceva timp. Dat fiind că simptomele lui apăreau și în momentele când era stresat, a fost îndrumat către un consult psihiatric. După o primă consultație, a primit o rețetă pentru antidepresive, însă David nu era sigur că asta ar fi cea mai bună soluție pentru problema lui și a decis să amâne tratamentul și să ceară o a doua opinie medicală, pentru liniștea lui.

Cum a ajuns la diagnosticul corect?

Pentru că avea acces la serviciul de a doua opinie medicală Aegon Diagnose.me, David a putut să se programeze online la doctorul Thomas Uray, medic cardiolog din Viena, căruia i-a trimis, prin platforma Diagnose.me, toate detaliile cazului său. Acesta l-a întrebat dacă a suferit de COVID-19, pentru că văzuse simptome similare la mai mulți dintre pacienții săi care au trecut prin boală (majoritatea au rămas o cicatrice pe muschiul inimii, care indica un diagnostic de miocardită). David a avut într-adevăr în vară o formă ușoară de COVID, însă nu s-a gândit că aceasta ar putea să îi provoace vreo afecțiune cardiacă. La recomandarea domnului doctor Uray, și-a făcut un RMN care a și confirmat diagnosticul de miocardită.

"Am fost norocos că un doctor cu asemenea experiență mi-a analizat cazul, altfel, nu cred că aș fi descoperit prea repede cauza problemelor mele." 

Cazul lui David nu este singurul de acest fel. Datele Diagnose.me arată că peste 50% dintre persoanele care au ales să cumpere serviciul Aegon Diagnose.me au solicitat online, la fel ca David, verificarea unui diagnostic de care nu au fost siguri. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru verificarea diagnosticului și tratamentului pentru afecțiuni cardiologice, ginecologice, oncologice, endocrinologice, neurologice, alergologice, ORL, reumatologice, urologice  sau pediatrice.

Împortant de reținut este că a doua opinie medicală scade cu până la 90% riscul unui diagnostic eronat sau al unui tratament ineficient. Cu asigurarea Aegon Diagnose.me ai acces online la 3 consultații de a doua opinie medicală de la peste 150 de specialiști de renume internațional din 35 de țări, care verifică diagnosticul și tratamentul care ți-a fost recomandat. Totul în limba română și cu doar 120 lei/an. Mai multe informații despre diagnosticele pe care le acoperă serviciul de a doua opinie medicală și despre medicii specialiști găsești aici.

De unde poți achiziţiona Aegon Diagnose.me?
1. Din Banca Transilvania, împreună cu asigurarea de viață cu acumulare, Aegon Fii Sigur.
2. Din Alpha Bank.
3. De la brokerul tău. Întreabă-ți brokerul despre serviciul de a doua opinie medicală de la Aegon.