Image alt text

Cum te ajută concret asigurarea în caz de cancer

Cât de des te-ai gândit să pui bani deoparte pentru situația în care te vei îmbolnăvi? Probabil destul de rar. Cu toate acestea, în cazul unui diagnostic oncologic, nevoia de bani și de începere rapidă a tratamentului devine acută.

O soluție ca să primești sprijin financiar imediat după diagnosticarea cu cancer, dar și să ai acces rapid la tratament de specialitate în clinici private, este să închei o asigurare Optimist.

Ce beneficii îți oferă Asigurarea oncologică Optimist
Să luăm exemplul Mariei care, în urmă cu doi ani, a fost alături de tatăl ei, bolnav de cancer. A văzut îndeaproape ce înseamnă cancerul și care sunt provocările pe care le aduce. Din acest motiv, Maria a decis să încheie o asigurare pentru cancer. Hai să vedem care sunt pașii pe care Maria trebuie să îi facă pentru a se asigura în cazul în care și ea va fi diagnosticată cu cancer.

1. Poți cumpăra asigurarea Optimist de la brokerul tău
Maria decide să își contacteze brokerul, care i-a recomandat, pentru liniștea ei, să încheie asigurarea oncologică Optimist. Principalele condiții pentru a se asigura: vârsta între 18 și 64 de ani și să nu aibă deja un diagnostic de cancer în momentul încheierii asigurării.

2. Poți alege pachetul Optimist în funcție de bugetul tău
Maria află că asigurarea Optimist este disponibilă în mai multe pachete, în funcție de bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție, dar și de suma pe care își dorește să o primească dacă va fi diagnosticată cu cancer.

3. Primești până la 30.000 lei dacă ești diagnosticat cu cancer
Știind foarte bine care sunt costurile pe care le aduce un diagnostic de cancer din experiența cu tatăl ei, Maria alege pachetul Optimist Blue. Pentru doar 350 de lei/an, Maria va primi 30.000 de lei în cazul în care va fi diagnosticată cu cancer, în maximum 2 zile lucrătoare din momentul în care va trimite documentele necesare.
Asigurarea Mariei intră în vigoare la 90 de zile de la semnarea cererii de asigurare și este valabilă pentru un an. La finalul primului an, asigurarea poate fi prelungită automat, fără a mai exista un termen de așteptare.

Află mai multe despre asigurarea Optimist


4. În maximum 72 de ore ești programat la un medic oncolog de la clinicile private Amethyst
Dacă Maria va fi diagnosticată cu cancer și este deja asigurată la CNAS, va avea acces rapid, în maximum 72 de ore la consult și tratament în Clinicile private de radioterapie Amethyst din Cluj-Napoca, București, Timișoara sau Alba-Iulia. Maria va beneficia gratuit de servicii medicale într-una dintre cele mai moderne clinici de radioterapie din Europa, oferite de o echipă medicală multidisciplinară: medici oncologi, psihologi și nutriționiști.

Ce se întâmplă dacă Maria nu este asigurată la CNAS?
Primește doar suportul financiar la diagnosticarea cu cancer, conform pachetului pe care l-a ales. În acest caz, nu beneficiază de servicii medicale gratuite în clinicile Amethyst.
Poate să devină asigurat la CNAS dacă achită contribuția legală pe ultimele 6 luni - respectiv 10% din salariul minim pe economie la Administrația Fiscală din orașul în care locuiește (mai multe detalii despre pașii de urmat - aici). În acest caz, ea poate beneficia atât de tratament în clinicile Amethyst, cât și de suport financiar.

Poți cumpăra asigurarea Optimist de la brokerii parteneri Aegon.