Ai grijă de tine ca să poți fi alături de cei dragi!

            IMG-ghid.jpg

Ghidul pentru aparținătorii bolnavilor de cancer

Cineva drag a primit diagnosticul: este cancer. Și, în doar câteva minute, viața ta și a persoanei iubite s-a schimbat complet. Tu ai devenit îngrijitorul unui pacient bolnav de cancer. Pentru tine am creat un ghid care te ajută să ai grijă de persoana dragă, dar și de tine. 

• Ce înseamnă să fii îngrijtorul unei persoane diagnosticate cu cancer?

• Care sunt etapele pe care le parcurgi tu, în calitate de îngrijitor?

• Cum poți să îl ajuți concret pe pacient să facă față activităților de zi cu zi?

• De ce pacienții au nevoie de suport financiar chiar dacă tratamentul pentru cancer este gratuit?

• Cum poate fi prevenită scăderea în greutate în timpul tratamentului oncologic?

Descarcă gratuit ghidul

Cum funcționează o asigurare oncologică?

Atunci când suntem sănătoși ne este greu să ne imaginăm cum s-ar transforma viața noastră în cazul în care am primi un diagnostic oncologic. Cu toate acestea, este important să fim pregătiți și pentru astfel de situații.

Orice plan de prevenție ar trebui să includă și o asigurare oncologică care oferă sprijin financiar și acces rapid la tratament în cazul unui diagnostic de cancer.

Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în cazul unui diagnostic de cancer ca să beneficiezi de suport financiar și acces la tratament în clinicile Amethyst.

Citește articolul

cum-functioneaza (1).jpeg

Alina Nistor.jpg

Povestea unei învingătoare

Mă numesc Alina și acum 6 ani am fost diagnosticată cu cancer colorectal stadiul 4. Am ajuns să mă împrietenesc cu tot ce avea legătură cu boala mea, ca să o pot depăși.

Lupta mea acum este de a schimba perspectiva bolii oncologice, de a informa oamenii că, el, cancerul, poate fi învins dacă îl depistezi cât mai repede, dacă îl ataci împreună cu oncologi, chirurgi, specialiști în domeniu, cu putere de luptă, cu informații corecte, cu deschidere în a asculta sfaturile celor trecuți prin boală și cu puterea de decizie asupra propriei vieți, chiar cu riscul de a supăra anumiți prieteni, medici, cunoștințe, care văd traseul vieții tale în alt mod.

Citește povestea Alinei

Știai că?

4.000.000

de români

au un membru al familiei diagnosticat cu cancer

6-13%

este creșterea riscului de deces

în cazul amânării cu 4 săptămâni a tratamentului

98.886

de români

au fost diagnosticați cu cancer în anul 2020

Surse: Studiul “Atitudini şi percepţii despre cancer în rândul populaţiei României”, Studiul „Impactul COVID-19 asupra accesului pacienților cu cancer la îngrijire medicală în Europa”, International Agency for Research on Cancer.