La ce cheltuieli să te aștepți când urmează să ai un copil?

Cele mai mari surse de cheltuieli în primii ani sunt creșa și scutecele. Știai că ai nevoie de aproximativ 2.500 de scutece pe an?

Cât plătești pentru creșă depinde de câți copii ai, de numărul de zile și de cât ajutor pentru creșterea copilului primești de la bunici. Pe hainele de copii cheltui, de asemenea, foarte mult. Alte cheltuieli nelipsite sunt pentru îngrijire personală și hrană. Pentru că este practic să ai o imagine clară asupra tuturor veniturilor și cheltuielilor familiei tale, ți-am pregătit o listă cu cele mai frecvente cheltuieli pe care le ai atunci când apar copiii în viața ta. Deci care sunt, de fapt, cele mai frecvente cheltuieli până când copilul tău merge la liceu?

1. Camera copilului

Majoritatea cheltuielilor cu camera copilului le faci chiar înainte să se nască copilul. Dulap cu sertare, pătuț, dulap, accesorii și haine de pat. Dar stai, nu se termină aici. Odată ce bebelușul a crescut, pătuțul pentru copil trebuie înlocuit cu un pat de copii. Pentru a ține costurile sub control, poți alege desigur și mobilier second-hand.

2. Bicicleta

Cărucior, scaun de mașină, scaun pentru bicicletă, scoică, premergător... Sunt toate produse pe care le cumperi în primul an de viață al copilului. Dar după ce copilul crește? Bicicletă desigur! De cele mai multe ori, ai nevoie de bicicletă de când împlinește șase ani, aceasta este vârsta la care majoritatea copiilor învață să se dea cu bicicleta. Și, deoarece copilul tău crește, lucrurile nu se rezumă la o singură bicicletă.

3. Sporturi

Înot, fotbal, balet, tenis, judo... Dacă copilul tău practică un sport, trebuie desigur să plătești o taxă. Abonamentul poate fi lunar, trimestrial sau anual. Desigur, va trebui să cumperi echipament pentru sport. O rachetă de tenis, papuci de fotbal sau kimono de judo. Prețurile variază, dar oricum se aplică principiul: cu cât crește copilul, cu atât cresc cheltuielile.

4. Petrecerile pentru copii

Odată ajuns la grădiniță sau la școală, încep și petrecerile pentru copii. O astfel de petrecere o poți face cât de scumpă vrei. Pe lângă cheltuielile cu ziua de naștere a propriului copil, va trebui să plătești și pentru cadourile pe care le duci la zilele de naștere ale prietenilor copilului.

 

5. Asigurările

Pe măsură ce copiii tăi cresc, ai grijă că le oferi protecție în cazul în care ți se întâmplă ceva neprevăzut sau în cazul în care au probleme de sănătate. Alege o asigurare de viață cu economisire și o asigurare pentru sănătate și nu uita să îți actualizezi datele beneficiarilor. Cei mai mulți părinți își desemnează copiii ca beneficiari ai polițelor de asigurare în caz de deces.

Creșa, scutecele și abonamentele sportive sunt toate costuri pe care le vezi. Dar există și așa-numitele costuri ascunse. Gaz, apă, lumină. Cu un membru al familiei în plus, toate cheltuielile cu utilitățile cresc. Și probabil va trebui să-ți schimbi și mașina cât de repede. Calculează câți bani poți pune deoparte cu o asigurare cu plan de economisire și fii pregătit financiar pentru planurile de viitor ale familiei tale!