Copilăria este perioada în care au loc foarte multe accidente, iar o singură clipă de neatenție poate duce la o vizită de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.
O asigurare de viață în care copilul este desemnat coasigurat îți oferă sprijin financiar în cazul în care acesta are nevoie de spitalizare și/sau intervenție chirurgicală în urma unui accident. Hai să vedem cum poți face acest lucru!
De ce este recomandat să îți desemnezi copilul coasigurat?
Datele unui studiu realizat de unul dintre cele mai mari spitale pentru copii din SUA ne arată că peste 8.000 de copii ajung la urgență zilnic în urma unor căzături, iar peste 254.000 de copii sunt răniți sau chiar îți pierd viața în accidente cu bicicleta. De asemenea, accidentele casnice și cele care au loc la piscină se află în fruntea clasamentului.
Accidentele rutiere sunt și ele pe lista evenimentelor neprevăzute care îi pun pe copii în situația de a avea nevoie de intervenții medicale. Este cunoscută situația infrastructurii rutiere din țara noastră și numărul mare de accidente rutiere. În plus, din păcate, folosirea scaunelor speciale pentru copii este adoptată de doar 26% dintre părinți, spre deosebire de Germania, unde 90% dintre părinți folosesc dispozitivele speciale pentru a transporta copiii cu mașina. Acest lucru se vede în statisticile „negre” de pe șosele. Țara noastră este pe primul loc în Europa la numărul de copii pierduți în accidente rutiere - 120 de decese numai în anul 2020. În 108 cazuri din aceste accidente nu au fost folosite sisteme de siguranță, conform celor mai recente date publicate de Fundația Siguranța Auto Copii.
Coasigurat minor sau ce înseamnă să îți protejezi și copilul prin asigurare?
Asigurările de viață Aegon îți oferă 2 beneficii principale:
1. Economisești disciplinat, pe termen lung și să pui astfel bani deoparte pentru planurile de viitor ale familiei tale.
2. Primești sprijin financiar în urma unui accident pentru: spitalizare și intervenție chirurgicală, convalescență, invaliditate permanentă, deces.
Dincolo de a se proteja pe ei înșiși, părinții au posibilitatea de a alege și un coasigurat minor. Adică se asigură că și cel mic beneficiază de sprijin în cazul unor accidente care necesită spitalizare și/sau intervenție chirurgicală. Singura condiție este ca acesta să aibă vârsta de cel puțin un an împlinit.

Când poți să îți desemnezi copilul coasigurat?
Cel mai simplu este să o faci la semnarea cererii de asigurare, atunci când decizi să închiei un contract de asigurare. Dacă în momentul în care ai încheiat contractul ai omis să adaugi copilul sau nu aveai încă copii, o poți face ulterior. Este foarte important să știi că această modificare a contractului se poate face o singură dată pe an, cu 30 de zile înaintea aniversării contractului. Va fi nevoie să trimiți o solicitare scrisă către Aegon la adresa info@aegon.ro și o copie după certificatul de naștere al copilului.
De asemenea, va fi nevoie să alegi pentru copilul tău pachetul de asigurare în caz de accident:
- Pentru 10 lei/lună beneficiezi de: 30 lei/zi de spitalizare și până la 3.000 lei pentru intervenția chirurgicală de care are nevoie copilul în urma unui accident.
Cum te ajută concret faptul că ai decis să ai copilul coasigurat?
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest sprijin financiar pentru un copil coasigurat care are un accident de bicicletă în urma căruia își fracturează un braț, am făcut o simulare a sumelor despăgubite:
Dacă la asigurarea de viață pe care o deții ai adăugat o asigurare suplimentară cu 10 lei/lună pentru copilul tău, primești 30 lei/zi de spitalizare și până la 3.000 de lei în cazul intervenției chirurgicale din accident, în funcție de tipul intervenției.
Astfel, dacă copilul a fost internat timp de 7 zile și a trecut prin 2 intervenții chirurgicale de fixare și extragere tijă, vei primi un sprijin financiar de 1.950 de lei:
- 5 x 30 lei/zi de spitalizare = 150 lei. Potrivit contractului, indemnizația în acest caz este acordată începând cu a treia zi de spitalizare.
- 40% din 3.000 lei pentru intervenția chirurgicală de fixare a tijei + 20% din 3.000 lei pentru intervenția chirurgicală de extragere a tijei = 1.800 lei. Despăgubirile pentru intervențiile chirugicale sunt calculate ca procente din suma maximă asigurată, în funcție de tipul intervenției. Lista completă a intervențiilor o poți consulta aici.
Sunt sume de bani care pot fi de ajutor, cu atât mai mult cu cât cheltuielile sunt neprevăzute, iar adesea unul dintre părinți este nevoit să intre în concediu medical pentru a-l putea îngriji pe cel mic.
Află mai multe detalii despre asigurările de viață cu economisire oferite de Aegon România și alege să ai un partener de încredere atât pentru a pune bani deoparte pentru viitorul copilului tău, cât și pentru a beneficia de sprijin financiar în caz de spitalizare și/sau intervenție chirurgicală din accident.