Podcast: Cum îl poți învăța pe copil valoarea banilor

Am dedicat primul episod al podcastului „Life with a bit of financial” susținut de Aegon România educației financiare pentru copii.

Este vorba despre o discuție avută cu Raluca Anton, psiholog, și Eusebiu Burcaș, consultant financiar, despre cum putem să ne familiarizăm copiii cu noțiuni de educație financiară și cum putem să îi învățăm valoarea banilor.

Iată ce a subliniat Raluca Anton la începutul podcastului:

„Cred că, pentru început, ar fi important să ne fie nouă, părinților, clar ce se întâmplă cu noi din punct de vedere financiar astfel încât copilul să modeleze atitudinea pe care noi o avem în relația cu banii."

„Cred că este vorba despre relația noastră cu banii, de poziționarea noastră vizavi de acest concept și de înțelegerea cât mai profundă a impactului pe care banii o au în viața noastră. Indiferent dacă am ajuns să fim părinți sau nu, eu cred că această călătorie a educației financiare trebuie să înceapă cât mai devreme pentru că, de fapt, banii sunt o resursă de care, din păcate, în lumea actuală nu ne putem debarasa și, evident, ca orice resursă ea trebuie gestionată inteligent și eficient." , a completat Eusebiu Burcaș.

Dacă vrei să adaugi educația financiară pe lista ta de priorități și pe cea a copilului tău, intră în comunitatea Academia Părinților Aegon, unde în fiecare miercuri și vineri postăm noi materiale care te vor ajuta să îți atingi obiectivul. În plus, am pregătit pentru tine un ghid despre cum să oferi siguranță financiară familiei tale.