Alocația, folosită pentru construirea viitorului copilului

A fi părinte înseamnă, dincolo de toate bucuriile de zi cu zi, și să proiectezi viitorul copilului tău, dar mai ales să te asiguri că vei putea să îl susții financiar.

Un mod de face acest lucru este să începi să pui bani deoparte din timp folosind un instrument de economisire pe termen lung care, de ce nu?, să îți ofere și alte beneficii pe lângă dobânda lunară. O asigurare de viață cu economisire este un astfel de exemplu. Pui bani deoparte pe termen lung și, în același timp, ești și protejat, primind sprijin financiar în situații neprevăzute, cum ar fi accidentele.

De unde să mai economisești?
Știm că mărirea familiei are un impact semnificativ asupra bugetului, iar odată cu creșterea copilului și sumele cheltuite lunar se vor majora, însă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu alocația lui? De cele mai multe ori, fiind virată direct în contul unuia dintre părinți, sunt șanse foarte mari să fie pur și simplu cheltuită, fără a putea ști exact în ce scop. Ce zici dacă ai începe să o pui deoparte pentru viitorul lui, pentru a-l susține la facultate, de exemplu?

Economisirea alocației copilului, practicată deja de părinți
La fel s-a întâmplat și în cazul Cristinei și al lui Marian, care, în urmă cu un an, au devenit părinții Mariei.

După ce a început să încaseze alocația Mariei, Cristina a decis să o lase în cont, gândindu-se că astfel o economisește, dar, cum contul în care primea alocația era comun cu cel de cheltuieli, și-a dat seama după două luni că alocația s-a pierdut printre cheltuielile zilnice. Desigur, cele mai multe pentru Maria, dar fără să aibă un impact asupra viitorului ei. Așa că, într-o zi, Cristina i-a propus lui Marian să discute despre alocație și economisirea ei pe termen lung. Mai exact, să găsească o modalitate prin care să nu se mai poată atinge de acești bani până când Maria nu va avea 18 ani. Atunci, cu siguranță, fiica lor se va bucura că au decis să economisească aceste sume lunare pentru a o ajuta să aibă un start în viata mai ușor – pentru studii, o afacere sau, de ce nu?, poate prima ei mașină.

Cum au găsit cea mai bună modalitate de a economisi alocația
Marian si Cristina au început să caute soluții de economisire, au discutat cu prieteni și, printre altele, au decis să îl întrebe și pe consilierul bancar cu care au mai colaborat înainte de a deveni părinți. Cei de la Alpha Bank le-au făcut o simulare folosind un calculator online și le-au recomandat să facă și ei acasă o serie de simulări, oricâte vor fi necesare, până vor putea găsi varianta care li se potrivește cel mai bine. Au văzut că este ușor să verifice singuri câți bani pot pune deoparte, pe ce perioadă și apoi să știe exact și câți bani vor obține.

Cristina și Marian au ales Aegon de Viitor
Pachetul Premium al asigurării Aegon de Viitor le oferă o dobândă garantată de 2,8% în primii 7 ani de economisire și 2% până la finalul contractului, plus asigurări suplimentare în caz de accident. Împreună au ajuns la concluzia că pot susține pe termen lung plata unei prime de asigurare de 270 lei/lună.

Alocația Mariei va acoperi în totalitate acest cost timp de 2 ani (între 0-2 ani, alocația de stat este de 320 de lei/lună). Iar mai apoi, între 2 și 18 ani, Maria va primi o alocație de 214 lei/lună(valoare valabilă la momentul actual, anul 2021), iar părinții ei vor contribui cu diferența necesară pentru a achita prima de asigurare. 

La majorat, Maria primește peste 78.000 de lei
Maria este beneficiarul asigurării încheiate de tatăl său și va primi, la majorat, suma garantată de 78.030 de lei la care se adaugă și o sumă care provine din participarea la profitul investițional al companiei (acesta este calculat în fiecare an de contract). La calculul acestei sume garantate s-a luat în considerare indexarea anuală cu inflaţia (5%), precum şi faptul că ocupația tatălui ei nu este considerată cu risc ridicat.

Protecție și în caz de accident pentru Marian și Maria
Marian a ales să adauge și asigurări suplimentare pentru el și Maria. S-a gândit că e bine să fie protejați financiar  în caz de accident, asigurarea Aegon de Viitor le oferă despăgubiri financiare pentru zilele de spitalizare (30 de lei/zi de spitalizare pentru Maria și 40 de lei/zi pentru Marian), dar și sume pentru intervențiile chirurgicale în urma unui accident.

Pentru Marian, aceste asigurări suplimentare sunt binevenite, pentru că, fiind agent de vânzări, este mai tot timpul pe drumuri. El poate primi până la 12.000 de lei despăgubire în caz de intervenție chirurgicală în caz de accident.

Alte beneficii
Această asigurare îi oferă și alte beneficii, cum este exonerarea de la plată - dacă Marian își va pierde total capacitatea de a munci, el va fi scutit de plata primelor de asigurare, însă contractul lui va merge mai departe. Mai exact, Aegon va continua să plătească primele, astfel încă planul lor inițial nu va fi afectat, iar Maria se va putea bucura în continuare de suma garantată.

Bonusuri
Marian a aflat că atunci când Maria va merge în prima ei zi de școală va primi și de un bonus de cel puțin 750 lei oferit de către Aegon.

Iar lista beneficiilor nu se oprește aici.

  • El va putea primi, după primul an de contract, o primă trimestrială pentru 3 evenimente importante din viața lui - fie că este vorba despre nașterea unui alt copil, prima zi de școală(bonus menționat deja mai sus) sau admiterea lui la facultate.
  • În plus, după primii 5 ani de contract, în cazul în care în această perioadă nu a fost despăgubit, se va putea bucura de o creștere de 30% a sumei asigurate pentru asigurările suplimentare alese.
  • Poate câștiga, prin tragere la sorți, una din cele 4 excursii/an în țară sau străinătate în valoare de 1.000 de euro fiecare.

Online, simplu și în control
Odată devenit client Aegon, Marian și-a făcut și cont pe www.24Aegon.ro, platforma dedicată clienților, unde poate vedea la orice oră detalii legate de asigurare – beneficiile, sumele adunate în cont, plăți etc.

Povestea acestei familii este doar una dintre multele care ne scriu zilnic. Potrivit unui studiu realizat de Aegon România, 50% dintre părinți pun bani deoparte pentru facultatea copilului, chiar din primii ani de viață. Începe și tu să economisești din timp, reușind astfel să îți atingi scopul de a-ți putea susține copilul, dar și de a pune bani deoparte pe termen lung, fără un impact semnificativ asupra bugetului familiei tale, în plus, vei vedea că îți vei dezvolta o disciplină financiară care îți va fi folositoare și în alte contexte.

Vino în unitățile Alpha Bank între 15 noiembrie - 20 decembrie 2021 și încheie o asigurare Aegon de Viitor (pachetele Plus, Premium, Super și Ultra) cu co-asigurat minor. Primești un cadou garantat: cartea "Poveștile anului" de Oana Hajos. Pentru detalii, consultă Regulamentul Campaniei.

 Calculează și tu cât poți economisi