Image alt text

Cum funcționează o asigurare de viață și care sunt beneficiile ei?

Când ești părinte, devii și mai conștient de nevoia de stabilitate financiară. Un mod de a te pregăti pentru situațiile neprevăzute este acela de a încheia o asigurare de viață cu economisire. Află cum funcționează.

În primul rând, un prim pas simplu care te va ajuta să iei o decizie în ceea ce privește asigurarea pe care o vei încheia este calculatorul nostru online. Cu ajutorul lui poți face oricâte calcule vei dori și poți încerca mai multe scenarii de economisire, înainte sa iei decizia de a programa o vizită la bancă pentru a încheia asigurarea de viață cu economisire potrivită pentru tine. Astfel, vei putea simula din confortul casei tale în cât timp poți economisi suma de bani pe care ți-o propui pentru planurile tale de viitor, fie că e vorba de susținerea copilului tău, bani în plus la pensie sau bani pentru tine.

Ai făcut calculele, ai aflat ce pachet de asigurare ți se potrivește. Ce urmează?

Acum că ai făcut calculele și ai o idee mai clară despre ce asigurare îți dorești, programezi o vizită la bancă unde, alături de consilierul băncii la care ai ales să închei asigurarea (Banca Transilvania sau Alpha Bank), vei stabili:

  • suma pe care vrei să o pui deoparte
  • perioada pe care vei fi asigurat
  • situațiile neprevăzute în care vrei să primești sprijin financiar (deces, accident, intervenții chirurgicale sau spitalizare)

Asigurarea de viață cu economisire este planul tău de siguranță în fața neprevăzutului din viața ta, dar este și un instrument avantajos de economisire pentru evenimentele prevăzute din viața ta, cum ar fi momentul în care copiii tăi merg la facultate, momentul pensionării sau, poate, împlinirea unui vis, cum ar fi achiziționarea unei rulote, o excursie în jurul lumii.

Astfel, în primul rând, cu o asigurare de viață cu economisire reușești să economisești disciplinat, lună de lună, pentru obiectivele tale. Punând bani deoparte vei beneficia, la maturitatea contractului, de o sumă de bani garantată cu care vei putea să faci ceea ce ți-ai propus în momentul în care ai incheiat asigurarea. 

În al doilea rând, pe toată perioada asigurării, tu și familia ta sunteți protejați în situația în care tu nu vei mai fi sau îți vei pierde total capacitatea de a munci. Poți stabili și alte momente în care să primești susținere financiară. De exemplu, dacă ai un accident și vei fi pus în situația de a fi nevoit să stai în spital sau chiar să treci printr-o operație. Poate fi vorba inclusiv de a primi o sumă de bani pentru perioada în care ești în convalescență. Alegi în care dintre aceste situații vrei să te asiguri și, în cazul în care evenimentele asigurate se întâmplă, noi îți suntem alături și îți oferim sprijinul financiar necesar. Trebuie doar să ne anunți și, după ce ne trimiți câteva documente, îți transferăm suma stabilită prin contract, care te va ajuta să acoperi o parte dintre costuri.

Ești protejat, dar și economisești

Pe toată perioada contractului, pe lângă faptul că ești protejat în situațiile neprevăzute, tu și economisești. La fiecare plată pe care o faci, o parte dintre bani merg într-un fond de economisire iar, la finalul contractului, te vei putea bucura din plin de rezultate. Când vei ajunge la finalul perioadei contractuale, persoana pe care ai ales-o ca beneficiar va primi banii economisiți de tine.

Dacă pe perioada contractului îți vei pierde total capacitatea de a munci, noi vom continua să plătim primele pentru tine și tu vei reuși astfel să îți atingi obiectul de economisire pe care l-ai stabilit din start. Iar dacă în perioada în care ești asigurat îți vei pierde viața, familia ta va primi suma de bani stabilită la semnarea asigurării și va beneficia astfel de un sprijin financiar în momentele cele mai dificile.

Vrei să te asiguri, dar și să economisești pentru cel mic și familia ta? Iată opțiunile noastre!

Îți oferim soluții de economisire pentru viitorul copiilor prin asigurările de viață Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor, disponibile în Banca Transilvania, respectiv, în Alpha Bank. Ambele asigurări oferă, dincolo de componenta de protecție a familiei, și posibilitatea de economisire pe termen lung, iar primele lunare sunt cuprinse între 170 și 710 de lei pe lună, pentru Aegon Fii Sigur, respectiv între 170 și 1050 lei, pentru Aegon de Viitor.