Image alt text

Cărți care susțin educația financiară a copiilor

În cadrul Academiei Părinților Aegon, am lansat o serie de interviuri cu Bianca Mereuță, fondatoarea comunității „Ce le citim copiilor”, în care vorbim despre educația financiară pentru cei mici, dar și despre cărți în limba română care tratează acest subiect.

La jumătatea anului 2020, am lansat Academia Părinților Aegon, un proiect de educație financiară pentru copii, dar și pentru părinți, din dorința de a-i ajuta să înceapă să își construiască un viitor financiar mai bun. 

„Educația financiară a fost mereu o prioritate pentru noi. Încă din momentul în care am intrat pe piața din România cu compania de asigurări de viață, în 2008, ne-am asumat faptul că va trebui să contribuim la creșterea nivelului educației financiare de aici. Mai ales în contextul în care această materie nu se predă în școli. Ce ne-a rămas atunci de făcut? Să ne adresăm direct părinților, celor care au cele mai bune intenții față de copiii lor, dar și celor care, cu siguranță, vor aloca timp pentru a-i învăța pe cei mici noțiunile de bază de educație financiară. Îi vor învăța să gestioneze cu responsabilitate un buget, să cheltuiască banii cu chibzuință și pentru lucruri de care au cu adevărat nevoie și care îi vor învăța să economisească, să se pregătească din timp pentru situațiile neprevăzute. Astfel de lucruri vor putea învăța ei înșiși și transmite mai departe din Academia părinților Aegon." (Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România)

În cadrul Academiei Părinților Aegon, am dedicat o secțiune cărților de educație financiară în limba română. Iată primul interviul despre acest subiect: 

Vrei să afli mai multe despre Academia Părinților Aegon? Descarcă broșura și urmărește pagina noastră de Facebook unde postăm noi materiale în fiecare miercuri și vineri.