De ce au ales Călin și Laura Biriș să economisească pentru fetița lor printr-o asigurare de viață

Cauți un instrument eficient de economisire pentru viitorul copilului tău? Află care sunt cele 4 motive care i-au determinat pe Călin și Laura Biriș să aleagă o asigurare de viață cu acumulare pentru a bune bani deoparte pentru fiica lor.

Călin și Laura Biriș sunt părinții Nataliei. Sunt tineri, plini de energie și întreprinzători. Călin, pe care probabil deja îl recunoști dacă i-ai citit articolele sau l-ai văzut în conferințele despre social media și marketing online, este mereu pe drumuri. Călătorește mult prin țară, cu mașina, pentru a susține cursuri de marketing online pentru antreprenori. Gândul lui este, însă, mereu la soția lui, Laura, și la micuța Natalia care îl așteaptă acasă. Amândoi își doresc ca fiica lor să aibă o viață frumoasă și succes, iar cu toții știm că o educație bună stă la temelia acestora. Astfel încât, încă din perioada în care Laura era însărcinată, cei doi au început să caute modalități ca să economisească pentru viitorul fiicei lor, pentru a o putea susține în viață. „Dinainte să se nască Natalia am început să ne gândim la a economisi bani pentru viitorul ei. Atât eu, cât și Laura aveam deja asigurări cu economisire și am considerat că e important ca și ea să aibă un fond de economii pentru când va urma să meargă la facultate.”, ne-a mărturisit Călin.

Au început să se documenteze pentru a alege cel mai eficient instrument de economisire. Au căutat informații pe internet, au discutat cu prieteni care erau deja părinți și au mers și la bancă. „Asigurarea de viață cu economisire de la Aegon ne-a fost prezentată la bancă. Ulterior, am căutat informații despre aceasta și pe internet, am comparat-o și cu alte opțiuni de economisire și alte asigurări. În luarea deciziei, ne-a ajutat mult calculatorul de economisire unde am văzut exact câți bani putem pune deoparte. Ulterior, de pe pagina calculatorului am descărcat și broșurile informative, unde am văzut toate detaliile și ce oferă asigurarea.”, a mai subliniat Călin.

Iată care au fost cele mai importante 4 motive care i-au determinat pe Călin și Laura să ia această decizie:

1. Au știut din start câți bani va primi Natalia la finalul contractului

54.730 lei, aceasta este suma de care Natalia va beneficia atunci când contractul va ajunge la maturitate. Sunt banii economisiți de părinții ei printr-o asigurare de viață cu acumulare, cu suma garantată la final de contract. Faptul că părinții ei au știut încă din etapa în care își făceau simulări folosind calculatorul online câți bani va putea primit fetița lor la final a cântărit mult în luarea deciziei. Ei pun deoparte lunar 190 de lei, iar asigurarea este încheiată pe o perioadă de 18 ani.

„A fost important pentru noi să știm că economisim lunar pentru viitorul Nataliei și că-i oferim o protecție financiară. Ținând cont că fetița primește o alocație, am făcut calcule și am stabilit că, în loc să o cheltuim, mai bine o economisim. Am decis că este o investiție pe termen lung și că nu ne vom atingem de acești bani încât să ne bucurăm la maximum de beneficiile asigurării.”, a menționat Călin.

                  Calculează și tu cât poți economisi pentru copilul tău

2. Economisesc, dar sunt și protejați financiar

Călin si-a făcut un calcul simplu: „călătoresc 15 zile în fiecare lună, asta înseamnă că sunt pe drumurile din țară multe ore, uneori obosit, alteori noaptea, pe drumuri județene, comunale, mai bine sau rău luminate, fiind expus mereu la riscuri. Așa că mi-am zis că nu e rău să am o extra-protecție – dacă am un accident, eu, în perioada de spitalizare și apoi de recuperare acasă, nu câștig nimic. Pentru că la noi în familie eu sunt principalul aducător de venituri, trebuie să am grijă de ai mei.”

Ce înseamnă protecția financiară oferită de asigurare? Iată un calcul simplu:
Un accident de noapte, un șold și femurul fisurate. Din fericire, fără alte probleme. Și, totuși, înseamnă o intervenție chirurgicală, 5 zile petrecute în spital și alte 4-6 săptămâni de recuperare, fără posibilitatea de a conduce.

Câți bani primește Călin ca despăgubire? 6.480 de lei, din care 6.000 de lei reprezintă sprijinul financiar pentru intervenția chirurgicală, iar restul de bani sunt pentru zilele petrecute în spital sau în recuperare. Călin a putut beneficia de acest sprijin financiar, pentru că, la încheierea asigurării, a ales și o serie de asigurări suplimentare care includeau următoarele despăgubiri:

 • Sprijin financiar pentru zilele petrecute în spital: 60 lei/zi de spitalizare.
 • Sprijin financiar în cazul unei operații ca urmare a unui accident: până la 15.000 de lei pentru intervenția chirugicală.
 • Bani pentru perioada de recuperare: 30 lei/zi de convalescență în urma unui accident.
 • În cazul invalidității permanente din accident: 25.000 lei.

Iar în situația nefericită în care, în urma unui accident, el și-ar pierde viața, familia lui ar primi 50.000 de lei.

3. Au opțiunea debit direct

Iată de ce Călin o consideră importantă: „Opțiunea debit direct este de mare ajutor, pentru că astfel nu trebuie ca lună de lună să fac transfer de bani pentru asigurare, ci suma se ia direct din cont.”. Mai exact, atunci când alocația Nataliei intră în cont, 190 de lei merg direct spre plata primei de asigurare. Astfel, riscul de a uita să facă o plată este inexistent.

4. Sunt la curent tot timpul cu situația asigurării

Un alt motiv care i-a determinat să încheie acest tip de asigurare este faptul că pot vedea oricând, online, de oriunde, situația asigurării pe www.24Aegon.ro, platforma creată tocmai pentru a oferi transparență procesului de economisire. Accesând această platformă, Călin află toate detaliile despre polița lui de asigurare:

 • evenimentele și sumele asigurate;
 • valoarea primei;
 • perioada contractuală;
 • beneficiari;
 • documentația de care are nevoie în procesul de despăgubire;
 • condițiile de asigurare;
 • informații despre bonusurile și campaniile de care beneficiază.

Acestea sunt doar 4 dintre motivele pentru care Călin și Laura au luat decizia de a economisi printr-o asigurare de viață. Obiectivul pe care l-au avut mereu în minte este să înceapă, pas cu pas, să pună bazele viitorului Nataliei „Scopul principal al asigurării pentru noi este să știm că în 18 ani Natalia va avea o sumă de bani cu care poate să înceapă cu dreptul în viață. Poate să-și plătească studii într-o altă țară, poate să încerce o afacere sau să dea un avans la un apartament. Ne vom consulta cu ea despre această decizie, când va fi momentul.”, a concluzionat Călin.

Calculează și tu cât poți economisi pentru copilul tău