Pentru planurile voastre de viitor. Împreună.

O asigurare de viață este pentru întreaga familie

Te gândești că o asigurare de viață oferă doar atât: suport financiar pentru cei dragi în cazul în care ți se întâmplă un eveniment neprevăzut. Dar, o asigurare de viață cu plan de economisire îți oferă mult mai mult. Posibilitatea de a economisi pe termen lung și regulat sume de bani pe care le poți folosi ulterior pentru planurile familiei tale: studiile copiilor, un avans pentru o mașină sau pentru o locuință.

Petițiile și reclamațiile înregistrate în ultimele trei luni sunt în număr de 2.

Test

Chestionar de bunăstare financiară

Tu cât ești de pregătit financiar pentru cheltuielile neprevăzute? Ți-ai făcut deja planuri de economisire pe termen lung? Completează chestionarul și află care este scorul tău de bunăstare financiară.

Asigurarea de viață

Asigurarea de viață este un mod prin care te protejezi pe tine, dar și pe cei dragi ție, din punct de vedere financiar, în fața unor situații neprevăzute.

Haide să luăm un exemplu: Vlad este soț, dar și tată. Deși acum Vlad are un loc de muncă stabil, el este conștient că, având în vedere că venitul lui este cel care acoperă o bună parte dintre cheltuielile familiei, este nevoie să își construiască un plan de rezervă, să pună bani deoparte pentru situațiile dificile, inclusiv pentru momentul în care el nu va mai fi. De aceea, Vlad a decis să încheie o asigurare de viață cu economisire. În acest fel, pe perioada în care el pune bani deoparte, este și protejat. Pentru că atunci când a încheiat asigurarea, Vlad a ales să fie acoperit și în situațiile în care are un accident în urma căruia are nevoie de o intervenție chirurgicală, de spitalizare sau de o perioadă în care va fi în convalescență, atunci când apar astfel de situații, el va primi sume de bani care îl vor ajuta să poată acoperi costurile neprevăzute.


În plus, atunci când contractul ajunge la final, chiar Vlad se poate bucura de rezultatele anilor în care a pus bani deoparte. Suma economisită îl poate ajuta să își susțină copilul la facultate sau poate fi baza primei afaceri pe care acesta o deschide sau avansul pentru prima lui casă. Pe de altă parte, în situația nefericită în care Vlad nu va mai fi, acești bani vor fi un real sprijin pentru cei dragi lui.

Atunci când închei asigurarea de viață cu economisire este momentul în care alegi:

  • perioada în care vei fi asigurat;
  • suma pe care vrei să o pui deoparte;
  • situațiile neprevăzute în care vrei să primești sprijin financiar.

Pe lângă cazul în care tu nu vei mai fi sau îți vei pierde total capacitatea de a munci, poți stabili și alte momente în care să primești susținere financiară. De exemplu, dacă ai un accident și vei fi pus în situația să stai în spital sau chiar să treci printr-o operație. Poate fi vorba inclusiv de a primi o sumă de bani pentru perioada în care ești în convalescență. Alegi în care dintre aceste situații vrei să te asiguri și, atunci când treci prin astfel de momente primești sprijinul necesar. Trebuie doar să ne anunți și, după ce ne trimiți câteva documente, îți transferăm suma stabilită prin contract.

Pe toată perioada contractului, ești protejat în situațiile neprevăzute, dar și economisești. La fiecare plată pe care o faci, o parte dintre bani merge într-un fond de economisire, iar la finalul contractului te vei putea bucura din plin de rezultate.
Dacă pe perioada contractului îți pierzi total capacitatea de a munci, Aegon va continua să plătească primele pentru tine. Iar, dacă în perioada în care ești asigurat îți vei pierde viața, familia ta va primi suma de bani stabilită la semnarea asigurării.

Asigurarea de viață acoperă decesul din accident sau boală. Mai exact, dacă îți pierzi viața din aceste cauze, beneficiarul ales de tine va primi suma asigurată. În plus, dacă la asigurarea de viață adaugi și o serie de asigurări suplimentare, atunci vei primi sprijn financiar și în cazul în care ești spitalizat, ești în convalescență, ai nevoie de o intervenție chirurgicală sau devii invalid, în funcție de pachetul ales.

Asigurarea de viață nu acoperă situația în care îți pierzi viața în urma unei decizii proprii, dar nici alte situații neprevăzute care pot apărea decât cele alese în momentul încheierii poliței.

Principalele două tipuri de asigurări de viață sunt:

  1. Asigurările la termen care oferă sprijin financiar familiei atunci când are cea mai mare nevoie, în momentul în care tu nu vei mai fi.
  2. Asigurările de viață cu economisire care aduc în plus și o componentă de economisire. Acest tip de asigurare te ajută nu doar să fii sigur că familia ta va avea un sprijin în momentul în care tu nu vei mai fi, ci te ajută și pe tine să te bucuri de beneficiile ei și te învață să economisești pe termen lung, pentru lucrurile cu adevărat importante. După anii în care pui bani deoparte, dar ești și protejat, te vei putea bucura de rezultate. Îți vei putea vedea îndeplinite obiectivele alese la început de drum.

Oricare dintre noi, fie că suntem singuri sau avem o familie, copii sau rude în întreținere, avem nevoie de o asigurare de viață. 

Dacă încă nu ai familie, dar ești preocupat de viitorul tău financiar, poți folosi asigurarea de viață ca pe un mod de a-ți construi un plan de rezervă, un instrument prin care economisești pentru momentul în care ieși la pensie sau prin care vrei să strângi bani pentru planuri de viitor. În plus, dacă pe perioada în care economisești te accidentezi și ai nevoie de spitalizare sau de o operație, vom fi acolo pentru tine și te vom sprijini financiar pentru a putea face față costurilor neprevăzute.

În cazul în care ești căsătorit, încheierea unei asigurări de viață poate fi o dovadă de grijă față de jumătatea ta. Practic, te asiguri că va avea un sprijin financiar în momentul în care nu vei mai fi. De asemenea, dacă ai vreun accident și vei fi nevoit să stai în spital, să fii operat sau să fii în convalescență pentru o perioadă, persoana dragă nu va fi pusă în situația dificilă de a acoperi doar ea costurile care apar.

Dacă ești părinte, atunci ai cu atât mai multe motive să faci acest pas. Le asiguri un ajutor financiar pentru momentul în care tu nu mai poți să fii acolo pentru ei, dar poți și să economisești pentru a putea acoperi costurile de educație universitară sau pentru a le putea oferi un start bun în viață.

Începe prin a te întreba cât de des asociezi aceste două sintagme: „economisire" și „pe termen lung". Cel mai probabil nu faci asta foarte des sau poate chiar niciodată.

Tendința este să pui bani deoparte pentru obiective pe termen scurt sau mediu, cum ar fi să mergi într-o vacanță, să îți renovezi o parte a locuinței sau să îți schimbi mașina. Mult mai rar ai timp să te gândești la momentul pensionării sau la orice alt obiectiv pe care nu îl poți îndeplini decât dacă adaugi și „pe termen lung" lângă „economisire".

Acesta este unul dintre principalele plusuri pe care le aduce o asigurare de viață cu economisire în viața ta. Și, da, impactul poate fi major, îți poate schimba viața, îți poate oferi o calitate a vieții mai bună, atunci când poate tu nu o mai poți face sau îi poate ajuta pe cei dragi ție atunci când tu nu mai ești acolo.

Practic, te ajută să ai grijă de tine și de cei mai importanți oameni din viața ta.

Atunci când vei încheia asigurarea de viață, vei afla și data la care contractul tău va ajunge la maturitate sau, altfel spus, vei știi când este finalul contractului. Acela este momentul în care vei putea să te bucuri din plin de rezultatul disciplinei de care ai dat dovadă pentru a-ți atinge obiectivul.

Cu două luni înainte de momentul în care contractul ajunge la final, colegii noștri anunță persoana pe care ai ales-o tu să beneficieze de acești bani pentru a ne trimite o serie de documente. După ce contractul ajunge la maturitate, adică la final, beneficiarul va primi banii în doar câteva zile lucrătoare, în cele mai multe situații, plata este făcută chiar a doua zi.

În cazul în care, înainte să ajungi la finalul contractului, vei trece printr-o perioadă dificilă și vrei să folosești o parte dintre banii economisiți, o poți face după ce asigurarea ta a ajuns la a treia aniversare, însă suma va fi diminuată. Tocmai de aceea, este important să încerci să ai mereu în minte obiectul pentru care ai început să economisești prin asigurarea de viață și să continui să îl urmărești. Așa vei putea avea cele mai bune rezultate financiare.

În general, părinții economisesc pentru studiile copiilor. Astfel, dacă încep să pună bani deoparte încă din perioada în care copilul este mic, astfel încât atunci când acesta ajunge la maturitate, ei sunt pregătiți financiar să îi acopere costurile de studii. În prezent, 1 din 2 clienți Aegon îi desemnează ca beneficiari pe copiii lor.

Alți clienți au decis să încheie o asigurare de viață cu economisire pentru a pune bani deoparte pentru momentul pensionării. Încep din timp, astfel încât atunci când ajung în acel moment, să nu depindă doar de pensia primită de la stat. Odată ajunse la pensie, unele persoane vor să înceapă să călătorească, să investească mai mult timp și resurse în pasiunea lor care a fost pe locul doi în perioada în care erau activi profesional.

Sunt și clienți care încheie o astfel de asigurare pentru a-și construi în timp un plan de rezervă care să le asigure independența financiară

Indiferent de obiectul pe care ți l-ai propus, simplu fapt că te informezi despre această posibilitate te aduce cu un pas mai aproape de împlinirea lui.

În funcție de situația ta, vei putea decide care dintre cele două principale tipuri de asigurări de viață ți se potrivește mai bine. Dacă înclini spre o asigurare de viață cu componentă de economisire, atunci, înainte de a lua decizia, poți să începi prin a te gândi ce sumă poți aloca lunar acestui scop fără ca stilul tău de viață să fie afectat. Dacă nu ești limitat de buget, atunci poți începe luarea deciziei de la suma pe care intenționezi să o economisești, dar și de la suma pe care vrei să o primească cei dragi în cazul în care nu vei mai fi.

Ar mai trebui să iei în calcul și faptul că acest tip de asigurare este unul pe termen lung, perioadă pe care o poți vedea ca pe un exercițiu de economisire, timp în care să dai dovadă de disciplină, și să fii conștient de faptul că vei obține cele mai bune rezultate financiare dacă reziști tentației de a scoate o parte dintre bani și de a-i folosi în alt scop. Ai acces la banii economisiți doar după primii trei ani de contract, însă ideal este să îți continui economisirea până la finalul contractului când vei putea să te bucuri de toate beneficiile care te-au determinat inițial să alegi asigurarea.

Ai putea face rapid chiar și o estimare a sumelor pe care le cheltuiești lunar fără să știi măcar pe ce, deci pe lucruri de care nu ai neapărat nevoie, care nu îți aduc beneficii pe termen lung, cu atât mai puțin să îți asigure o oarecare stabilitate financiară atunci când vei avea poate cea mai mare nevoie. Cu siguranță aceste cheltuieli pot fi înlocuite cu o primă pentru asigurarea ta de viață.

Iată care sunt câteva dintre avantajele alegerii unui astfel de produs:

  • pe perioada în care economisești ești și protejat, astfel încât vei reuși să treci mai ușor din punct de vedere financiar peste situațiile neprevăzute care pot apărea în anii în care pui bani deoparte;
  • nu plătești impozit nici pe perioada economisirii, nici când vei primi indemnizații de asigurare sau când vei ridica banii puși deoparte.

.

Vezi asigurările Aegon

Pentru planurile de viitor ale familiei tale

Ai nevoie de o soluție care oferă protecție financiară familiei tale în cazul în care ți se întâmplă un eveniment neprevăzut, dar care te ajută și să economisești periodic sume de bani pentru planurile de viitor? Îți oferim asigurările Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor.

Sănătatea este cea mai importantă

Tu cât de sigur ești că diagnosticul și tratamentul pe care îl urmezi este cel mai eficient? Sau, în cazul unui diagnostic de cancer, cât de rapid ai acces la servicii medicale de top și la tratament de calitate? Cumpără asigurările Aegon Diagnose.me și Optimist și ai grijă de sănătatea ta!