Path:

  • Educaţie financiară

Educaţie financiară

Aegon Romania

Filters applied

Comunicate

aprilie 30, 2020

Cum să înveți copilul principalele monede prin joc

Suntem acasă, dar putem călători în jurul lumii luând cu noi un atlas, o carte de povești care să ne plaseze într-un context geografic și de acolo putem explora alături de copii variate teme de discuție.

Citeste mai mult


aprilie 30, 2020

Casa cheltuielilor

Crizele și situațiile speciale, cum este cea pe care o traversăm, aduc în familii discuții despre o mai bună organizare a cheltuielilor.

Citeste mai mult


aprilie 26, 2020

Cum îi învățăm pe copii să cheltuiască bugetul în mod înțelept

Jocul este cunoaștere, jocul este iubire, jocul este/poate fi un liant între părinți și copii. Jocul este indispensabil dezvoltării și educării copilului.

Citeste mai mult


februarie 3, 2020

Tu îți plătești copiii pentru activitățile casnice? Află beneficiile

Câte sunt situațiile și momentele în care copilul ne imploră să îi cumpărăm ceva nou sau ceea își dorește foarte tare? Nenumărate. Ni se întâmplă cel mai probabil de câteva ori pe săptămână.

Citeste mai mult


decembrie 18, 2019

Cum învăţăm copiii să gestioneze un buget

Dincolo de a-i învăţa pe cei mici să economisească, este la fel de important şi să le explicăm cum pot să gestioneze banii pe care îi au la dispoziţie.

Citeste mai mult


octombrie 9, 2019

Bancnote şi personalităţi

Nicolae Iorga, George Enescu, Nicolae Grigorescu, Aurel Vlaicu, I.L. Caragiale, Lucian Blaga şi Mihai Eminescu sunt personalităţile care apar pe bancnotele româneşti în circulaţie.

Citeste mai mult


septembrie 24, 2019

Cum învățăm copiii să economisească

Niciodată nu este prea devreme să începem să introducem în viaţa copiilor noştri ideea de a economisi. În funcţie de vârsta lor, putem începe, pas cu pas, să le prezentăm diferite moduri de a pune bani deoparte pentru obiectele dorite.

Citeste mai mult


septembrie 18, 2019

Cum îmi gestionez banii pe care îi am

Majoritatea noastră ne învățăm copiii să își strângă bani. Le cumpărăm o pușculiță, îi impulsionăm să își adune monede și bancnote, fie în urma câștigării lor din activități casnice pentru care îi remunerăm, fie că sunt primiţi cadou.

Citeste mai mult


august 8, 2019

Cum să câștig bani- Standul cu limonadă -

Continuăm campania "Educaţie financiară prin joc pentru un viitor sigur" cu un articol menit să ajute părinţii să le explice copiilor valoarea banilor şi să îi determine să îi obţină în urma unei activităţi: vânzarea de limonadă.

Citeste mai mult


iulie 9, 2019

Valoarea monedelor și valoarea lucrurilor

Educaţia financiară este unul dintre acei pași bine calculați pe care un părinte îi face în educația copilului său pentru ca acesta să beneficieze de dezvoltare personală armonioasă înspre a ajunge un adult echilibrat.

Citeste mai mult