Path:

Studiu de caz: a doua opinie medicală ajută la diagnosticarea unei fete de 14 ani

august 4, 2020

Ca părinte, ești primul care își dorește să fie în siguranță copilul tău, mai ales când vine vorba de sănătatea lui.

Aegon Diagnose.me Junior, asigurare pentru copil, asigurare pentru sanatate, Aegon Romania, Aegon Market

Iar atunci când apare o problemă medicală și orele se scurg fără să știi cum să îl ajuți, întrebarea care îți vine des în minte este de cele mai multe ori: Ce aș mai fi putut face? O soluție ar fi să ceri o a doua opinie medicală.

De ce este atât de importantă a doua opinie medicală? Pentru că există riscul ca diagnosticul sau tratamentul dat copilului tău să fie eronat. Datele Diagnose.me arată că a doua opinie medicală reduce probabilitatea unui diagnostic eronat cu până la 90%. La fel s-a întâmplat și în cazul unei fete de 14 ani, la care medicii generaliști din localitatea în care trăia nu au reușit să pună un diagnostic clar în timp ce starea de sănătate a fetei se deteriora.

Copilul tău este bine. Și apoi nu mai poate merge fără ajutor.

Mama ne povestește cum a apărut această situație. Fiica ei, de 14 ani, a avut stări de greață și dureri de cap. Nimic atât de îngrijorător până aici, nu-i așa? Dar, după ce fata s-a întors de la antrenamentul de judo, s-a simțit din ce în ce mai rău și a ajuns să nu mai poată merge.

Părinții s-au speriat foarte tare. Tot ce își doreau era să își știe copilul din nou bine. Așa cum suntem atâția părinți când vine vorba de agravarea stării de sănătate a copilului nostru, fără ca acesta să prezinte simptome care să prevestească probleme medicale grave.

Părinții au dus-o de urgență la spitalul din localitate. Doctorii i-au făcut tinerei investigații medicale: RMN, CT și alte proceduri specifice pentru aflarea diagnosticului. Testele au ieșit negative, cu excepția markerilor inflamatori din lichidul spinal. Medicii generaliști care s-au ocupat de caz nu au găsit cauza stării ei de sănătate. Și, din păcate, fata de 14 ani nu a reacționat la tratamentul prescris de ei, analgezice și antivirale, chiar și după câteva zile de spitalizare.

Ce ai face ca părinte dacă nu ai avea un diagnostic clar pentru boala copilului tău?

Poți să ceri a doua opinie medicală online de la medici internaționali pediatri, prin Aegon Diagnose.me Junior. Fără să aștepți săptămâni sau chiar luni pentru o programare la un medic cu renume internațional. Fără să fii nevoit să te deplasezi din localitate. Fără ca pacientul să fie mutat de la un spital la altul pentru evaluarea tratamentului sau verificarea diagnosticului. Totul se desfășoară rapid, online.

Și exact acest lucru l-au făcut și părinții fetei. Au cerut a doua opinie medicală prin platforma Diagnose.me de la Prof. Majda Thurnher, specialist neurologie, de la Universitatea de Medicină din Viena.

Majda Thurnher, MD, Prof., Aegon Diagnose me Junior, a doua opinie medicala

Medicul specialist din Viena pune diagnosticul corect

Prof. Majda Thurnher a verificat, în primă fază, rezultatele investigațiilor medicale transmise online de părinți: CT, RMN, analize, documente medicale.
Înainte de toate, a exclus cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap: greața și amețelile bruște. Medicul specialist a recomandat investigații suplimentare în raportul medical trimis părinților fetei: examinări RMN în plus, oftalmologice, biochimice și endocrinologice suplimentare. Acestea au fost recomandate pentru a confirma sau exclude alte boli asociate cu simptomele observate.

Medicul din Viena a atras atenția asupra apoplexiei pituitare - o complicație medicală rară, dar severă, care se potrivea simptomelor descrise de părinți. Apoplexia pituitară este o urgență clinică, provocată de sângerări în glanda pituitară.

Te întrebi de ce medicii generaliști din localitatea în care a fost tratată fata nu au putut găsi inițial cauza stării ei de sănătate? Pentru că aveau de-a face cu o complicație rară, cu care ei nu se confruntă de obicei.

A doua opinie medicală, obținută de părinții fetei prin Diagnose.me, a ajutat la excluderea mai multor boli și la stabilirea diagnosticului corect și a reușit, astfel, să salveze viața tinerei.

În cazul fetei de 14 ani, a doua opinie medicală i-a salvat viața. Această poveste poate fi chiar a ta și a copilului tău. Alege să fii pregătit! Cumpără asigurarea Aegon Diagnose.me Junior și ai acces online la a doua opinie medicală de la peste 150 de medici de renume din SUA și Europa. Pentru doar 120 lei/an poți solicita verificarea diagnosticului sau analizarea tratamentului copilului tău pentru două afecțiuni diferite pe parcursul unui an.

Asigurarea Aegon Diagnose.me Junior este disponibilă exclusiv pe www.aegonmarket.ro.