Path:

Aegon susține lupta împotriva cancerului de sân prin campania #10.000dePrietene

octombrie 15, 2020

“Nu e niciodată prea devreme să fii diagnosticată cu cancer de sân. După cum, nici prea târziu. Dar, întotdeauna, indiferent de vârsta la care primești diagnosticul, este foarte greu. Greu de acceptat, greu de înțeles, greu de dus.”

Astfel a început mărturia Adrianei Doboș, diagnosticată cu cancer de sân la 35 de ani. Adriana este doar una dintre cele 10.000 de femei din România care primesc acest diagnostic și care pornesc, din acea clipă, într-o luptă pentru viață.

10.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an, cu 25% la multe decât media europeană. Tocmai de aceea, am decis ca mesajul campaniei noastre să ajungă la tot atâtea femei, astfel încât acestea să înțeleagă cât de importante sunt controalele de rutină. În special în situația în care „incidența cancerului mamar este într-o continuă creștere în România. Cancerul mamar depistat în stadii incipiente este curabil, supraviețuirea pacientelor fiind de aproape 100%. La pacientele diagnosticate în stadii tardive, scade atât supraviețuirea, cât și eficiența tratamentului." (Dr.Maximilian Muntean, specialist în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă)

Fii și tu una dintre cele #10.000dePrietene care duce mesajul mai departe către alte femei care, din diferite motive, nu reușesc să își facă un control de rutină. Reamintește-le cât de important este să aibă grijă de ele.

Ți-am pregătit un ghid care să te ajute să fii una dintre cele #10.000dePrietene. Descoperă poveștile unor supraviețuitoare, află ce investigații medicale sunt recomandate și în ce situații, dar și cum se face autoexaminarea sânilor în mod corect. Toate sunt cuprinse în acest material pe care îl poți descărca și trimite altor femei importante din viața ta.