Path:

Știai că 55% dintre accidentele casnice au loc în bucătărie?

mai 14, 2020

Avem grijă de tine, chiar și în timp ce gătești. De aceea, am creat asigurarea Aegon Smart. Beneficiezi de sprijin financiar în cazul unor accidentele casnice și DIY.

asigurarea pentru accidente casnice, asigurarea Smart, asigurare pentru sanatate, Aegon Romania, asigurari

Ai gătit mai mult și mai des pentru tine și pentru cei dragi în ultima perioadă? Ingrediente pe care nu le-ai mai folosit până acum, rețete încercate în premieră, modalități de gătire cu totul noi. Dar, mai ales, ustensile profesionale de bucătărie folosite pentru #PrimaDată, care te predispun la accidente: tăieturi sau arsuri mai severe pentru care ai nevoie de îngrijiri medicale.

De ce ne putem accidenta când folosim ustensilele de gătit

Există mai multe cauze care pot duce la accidente în bucătărie atunci când folosim ustensile sau aparate de gătit. De la simpla neatenție la lipsa de informare, cauzele pot fi multiple. Datele arată că există 5 cauze principale:

1. Nu știm să tăiem corect fructele și legumele

Ți-ai cumpărat un cuțit profesionist și de abia aștepți să îl folosești? Ai mare grijă! Unele fructe și legume au suprafețe instabile, date de formă și de textură, și este mult mai dificil să le tai: morcovi, ceapă, avocado, portocale. Informează-te în prealabil care este cea mai bună metodă de a le tăia.

2. Nu știm să folosim corect aparatele electrice

Înainte de a folosi orice aparat electric pentru gătit, informează-te care este modalitatea corectă de utilizare. Fie că este vorba despre un cuptor electric, un blender sau un robot pentru gătit, câteva minute în plus pentru citirea instrucțiunilor de utilizare te pot feri de accidente prin tăiere sau de arsuri.

3. Folosim ustensilele de bucătărie în alt scop

Adesea, tăieturile apar pentru că utilizăm cuțitul în alt scop decât cel pentru care este destinat. Gândește-te puțin. Tu de câte ori ai folosit cuțitul pentru a deschide pachete, cutii, sticle de vin, pungi de pui congelat?

4. Nu suntem atenți când gătim

Datele arată că motivul principal al incendiilor în bucătărie este gătitul nesupravegheat, iar pe locul 2 se află lăsarea materialelor ajutătoare gătitului în apropierea aparatelor de gătit în funcțiune și nesupravegheate: mânuși de bucătărie, obiecte de plastic, prosoape de bucătărie. (Sursa: www.nfpa.org).

5. Ne supraevaluăm abilitățile

Doar pentru că ne-am cumpărat o ustensilă nouă de gătit, nu înseamnă că suntem experți în folosirea ei. Este nevoie de practică și îndemânare.

„De când cu pandemia, mâncarea a devenit laitmotivul zilei. Noi, de exemplu, am început să facem pizza, iar pentru asta am aromatizat ulei de măsline cu busuioc. Prilej cu care am folosit pentru prima dată un cuțit profesional. Mult mai ușor de tăiat frunzele de busuioc în fâșii subțiri, dar mult mai periculos decât cu un cuțit normal, lama ascuțită, clar, necesită măiestrie.", spune Claudia Pop, fondator Dulciuri cu Suflet.

Așa că, până când vei fi un adevărat chef în bucătărie, asigură-te că iei toate măsurile pentru a fi protejat în timp ce gătești.

Doar 5 minute durează să cumperi o asigurare online Aegon Smart prin care beneficiezi de sprijin financiar în caz de accident. Cu acest tip de asigurare ai siguranța că, în caz de accident casnic sau DIY, primești bani pentru spitalizare și intervenție chirurgicală. Iar prețurile încep de la doar 10 lei/lună.

Află mai multe detalii: https://www.aegonmarket.ro/asigurare/smart.