Path:

Lard Friese îl va succeda pe Alex Wynaendts în funcţia de CEO al Aegon

august 12, 2019

Aegon anunţă că reprezentanţii Consiliului de Supraveghere intenţionează să propună numirea lui Lard Friese în funcţia de CEO în faţa Adunării generale anuale a acţionarilor.

El se va alătura companiei ca director general desemnat din 1 martie 2020 şi va prelua funcţia de la Alex Wynaendts în 15 mai 2020 în cadrul Adunării generale a acţionarilor.

Lard Friese se alătură Aegon de la NN Group unde deţine funcţia de CEO. Are aproximativ 30 de ani de experienţă în industria de servicii financiare, inclusiv în cadrul Aegon din a cărui echipă a făcut parte în perioada 1993-2003. Numirea a fost aprobată de către autorităţile de reglementare ale companiei şi a primit vot pozitiv din partea consiliului de lucru al Aegon.

"Suntem încântaţi să ne anunţăm intenţia de numire a lui Lard Friese în funcţia de CEO după un proces de selecţie în care am avut parte de candidaţi extrem de valoroşi. Lard este un lider care şi-a demonstrat eficienţa şi care are o vastă experienţă în domeniul asigurărilor, inclusiv 10 ani în cadrul echipei Aegon. De-a lungul timpului, el a condus o serie de companii şi a inspirat echipe pentru a ajunge lideri de piaţă. După 11 ani sub conducerea lui Alex Wynaendts, în care compania a trecut cu succes printr-o serie de schimbări strategice şi financiare, am început procesul de succesiune în noiembrie anul trecut. Compania este într-o poziţie optimă pentru a începe următoarea etapă de dezvoltare, iar numirea lui Lard este un pas natural în construirea unei afaceri sustenabile, în plină dezvoltare şi profitabilă. Consiliul de Supraveghere îi este recunoscător lui Alex pentru modul în care a condus compania şi îşi exprimă recunoştinţa pentru implicarea şi contribuţia semnificativă în cadrul Aegon pentru o perioadă de mai bine de două decenii.", a declarat William Connelly, preşedintele Consiliului de Supraveghere Aegon.

"A fost un adevărat privilegiu să conduc Aegon în ultimii 11 ani şi să lucrez cu atât de mulţi colegi dedicaţi din întreaga lume care au contribuit la susţinerea celor aproape 30 de milioane de clienţi să îşi creeze un viitor financiar sigur. Sunt mândru că am reuşit să transformăm Aegon şi de faptul că acum compania se află într-o situaţie ideală pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Aceste lucruri duc, în mod natural, la acest moment în care fac predarea către succesorul meu, a cărui revenire în companie o salut. Aştept cu interes să continui munca alături de colegii mei pentru a implementa strategia până la Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc în 2020.", a punctat Alex Wynaendts, CEO Aegon.

Alex Wynaendts s-a alăturat echipei Aegon în 1997 şi a fost numit, în 2003, membru în Consiliul Executiv al companiei. A deveni director de operaţiuni în aprilie 2007, iar, un an mai târziu, a fost numit CEO şi Preşedinte al Consiliului Executiv al Aegon.

"Sunt încântat să mă alătur echipei Aegon ca CEO într-un moment important pentru companie. Aegon are o istorie lungă în inovaţie, în dezvoltarea de servicii şi produse cu valoarea adăugată pentru clienţii săi şi de branduri cunoscute care şi-au propus să ofere siguranţă financiară oamenilor din întreaga lume. Aştept cu nerăbdare să colaborez cu echipa de management pentru a capitaliza din plin oportunităţile pe care le are compania.", a subliniat Lard Friese.

Alex Wynaendts va colabora îndeaproape cu viitorul CEO începând cu luna martie a anului viitor pentru a asigura o tranziţie fără probleme şi va rămâne în funcţia de consilier până la finalul lunii septembrie 2020.


Despre Aegon

Aegon este o companie prezentă pe piaţă de 175 de ani, încă din prima jumătate a secolului XIX. De atunci, compania s-a dezvoltat şi a devenit unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume cu afaceri în peste 20 de ţări din America, Europa şi Asia. Aegon are, la nivel internaţional, aproape 30 de milioane de clienţi.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007 prin divizia de pensii private și, în 2008, prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 910.000 de clienți și 130 de angajați.