Path:

Aegon Diagnose.me: Intervenţie chirurgicală evitată în ultimul moment

octombrie 2, 2019

În primele zece luni ale acestui an, aproximativ 8000 de români au ales Aegon Diagnose.me, serviciul de a doua opinie medicală. O parte dintre ei au cerut părerea medicilor din străinătate la care au acces cu ajutorul acestui serviciu.

Aegon Diagnose.me, serviciu de a doua opinie medicala, a doua opinie medicala, Aegon Diagnose.me, asigurare pentru sanatate

În 70% dintre cazurile care au fost analizate de către aceşti specialişti, pacienţii au dorit să verifice dacă tratamentul pe care l-au primit de la medicul curant este unul corect, în timp ce restul de 30% au dorit o a doua opinie medicală în ceea ce priveşte diagnosticul iniţial.

Printre cei care au dorit să verifice schema de tratament primită s-a aflat şi un bărbat de 57 de ani din România care a apelat la ajutorul unui specialist din străinătate folosind beneficiile Aegon Diagnose.me. Acesta a cerut a doua opinie medicală de la Prof. Klaus Kaczirek, profesor în cadrul Universităţii de Medicină din Viena, Austria. Poţi afla detalii despre experienţa profesională a acestui medic de aici.

După ce a avut, timp de şapte luni, dureri intense de stomac şi a slăbit subit, bărbatul a fost diagnosticat în România cu cancer la stomac. Doctorii de aici i-au recomandat o cură de chimioterapie, urmată de o intervenţie chirurgicală pentru a extirpa tumora. Pentru a se asigura că schema de tratament recomandată este corectă, acesta s-a consultat cu prof.Kaczirek, specialist înregistrat pe platforma Diagnose.me.

Medicul i-a analizat cu atenţie documentele şi investigaţiile medicale pe care le-a făcut şi a ajuns la concluzia că schema de tratament gândită de doctorul care l-a consultat iniţial este incorectă. Mai exact, specialistul din Viena a identificat o greşeală de interpretare a scanării realizate cu ajutorul computerului tomograf. Medicul a găsit elemente care nu au fost punctate în raportul medical iniţial şi care au dus la concluzia că intervenţia chirurgicală nu era cea mai recomandată procedură în cazul acesta, ci chimioterapia.

În plus, pacientul a ţinut să se consulte şi cu chirurgul care ar fi trebuit să îl opereze. A reuşit să aibă o discuţie cu acesta cu câteva zile înainte de momentul intervenţiei chirurgicale şi acest specialist a confirmat, la rândul lui, faptul că nu era necesară o operaţie.

Potrivit datelor furnizate de către Diagnose.me, aproximativ 40% dintre cazurile care au ajuns să fie analizate de specialiştii lor au fost oncologice, 20% ortopedice, 12% neurologice, 7% boli rare, iar restul au avut nevoie de opinia medicilor specializaţi în gastroenterologie, pneumologie şi imunologie.

Vrei să afli mai multe despre serviciul de a doua opinie medicală, Aegon Diagnose.me? Poţi afla detalii de aici