Path:

De ce este important să ceri o a doua opinie medicală

mai 13, 2019

Până la 4 din 10 diagnostice sunt stabilite greşit, conform unui studiu realizat de Diagnose.me. Aceeaşi analiză arată faptul că solicitarea unei a doua opinii medicale scade posibilitatea de eroare în diagnostic cu aproximativ 90%.

Serviciu de a doua opinie medicala

Tocmai de aceea, chiar dacă încă nu suntem în situaţia de a avea nevoie de o a doua opinie medicală, este important să ne luăm măsurile necesare pentru a putea avea acces la cei mai buni specialişti atunci când ne îmbolnăvim.


Aegon Diagnose.me poate fi soluţia de care aveţi nevoie. Este vorba despre serviciul de a doua opinie medicală oferit de către Aegon România în colaborare cu Diagnose.me, o platformă online, unde pacienții au acces la know-how-ul unor medici cu renume internațional, care oferă o a doua opinie medicală, în scopul validării sau corectării diagnosticului inițial și, dacă este cazul, a tratamentelor primite.

De la lansarea serviciului până acum, peste 7500 de români au ales Aegon Diagnose.me.

Iată şi câteva date despre cei care au beneficiat de acest serviciu:

  • În 70% dintre cazuri, pacienţii au dorit să verifice tratamentul care le-a fost prescris, în timp ce doar 30% au dorit o a doua opinie medicală în ceea ce priveşte diagnosticul iniţial;
  • Aproximativ 40% dintre cazuri au fost oncologice, 20% ortopedice, 12% neurologice, 7% boli rare, iar restul au avut nevoia de opinia specialiştilor în gastroenterologie, pneumologie şi imunologie;
  • În ceea ce priveşte vârsta pacienţilor, 45% au avut vârsta cuprinsă între 46 şi 55 de ani, 25% au avut între 36 şi 45 de ani, 20% între 18 şi 35 de ani şi 10% au avut peste 56 de ani.

Printre cei care au folosit deja acest serviciu s-a aflat, de exemplu, şi un bărbat de 43 de ani care a avut o întrebare despre intervenția chirurgicală. Mai exact, acesta voia să afle, pe baza documentelor medicale de care dispunea, dacă intervenţia ar putea fi evitată. Diagnosticul a fost mielopatie cervicală și stenoza lombară. Specialistul care i-a analizat cazul pentru a-i oferi o a doua opinie medicală a ajuns la concluzia că operația poate fi evitată, dar depinde de intensitatea simptomelor. De asemenea, specialistul i-a oferit două posibilități de tratament în funcție de nivelul durerii.

Despre Aegon Diagnose.me


Aegon Diagnose.me a fost lansat la finele lui 2017 și pune la dispoziția clienților accesul la o echipă de peste 150 medici din 35 de ţări care analizează cazuri într-o sferă largă de domenii: oncologie, neurologie, cardiologie, ortopedie, medicină internă, pediatrie, imagistică, pneumologie etc. Aceștia sunt specialiști reputați la nivel internațional. Consultația medicală se realizează pe baza documentelor trimise de către pacient cu diagnosticul iniţial: istoricul bolii, investigațiile efectuate, tratamentul și îngrijirile prescrise și eventual deja acordate. Poţi afla mai multe informaţii despre acest produs de aici.