5 lucruri de făcut atunci devii părinte

decembrie 15, 2019

Indiferent dacă trebuie să fii mereu atent la cheltuieli sau dacă ai o viaţă confortabilă, atunci când urmează să devii părinte, trebuie să te pregăteşti pentru un impact serios asupra bugetului.

asigurare de viata pentru copil, asigurare de viata cu economisire, economisire pentru copil, lucruri de facut inainte sa devii parinte, Aegon Romania

Iată cinci recomandări care te pot ajuta să ţii sub control situaţia financiară atunci când familia se extinde.

Pregăteşte un plan financiar de rezervă

Atunci când principala preocupare este să dai naştere, orice altceva ar trebui să fie în plan secund, nu? Ei bine, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Este bine să fii pregătit pentru neprevăzut şi în ceea ce priveşte partea financiară. Specialiştii recomandă să îţi pregăteşti o rezervă echivalentă a trei sau poate chiar şase luni de costuri de trai.

Reevaluează-ţi acoperirea asigurării de sănătate

Extinderea familiei este un moment extraordinar, însă costurile neplanificate pot umbri această bucurie, chiar şi în cazul celor mai euforici părinţi. Reevaluează-ţi asigurarea de sănătate şi asigură-te că acoperă costuri legate de perioada sarcinii, naştere şi perioada de recuperare de după.

Pregăteşte un testament

Atunci când devii părinte, devii, automat, cea mai importantă persoană pentru copilul tău. Pentru a avea liniştea că, în cazul în care ţi se va întâmpla ceva, copilul tău va fi în siguranţă, acum este momentul potrivit să îţi faci un testament. La o primă vedere poate părea ciudat, pentru că eşti încă tânăr, iar în ţara noastră încă această practică nu a fost adoptată la scară largă, însă bunele practici din Occident ar putea fi preluate.

De asemenea, dacă eşti în punctul în care organizezi partea administrativă, ai putea să îţi revizuieşti şi poliţa de asigurare şi să îţi desemnezi copilul ca beneficiar al asigurării tale de viaţă. Află de aici cum poţi face acest lucru, dacă eşti client Aegon.

Dă-le prietenilor posibilitatea de a contribui la primul cont bancar al celui mic

În loc să investească în haine, jucării, flori sau cine ştie ce alte lucruri care pe cât sunt de drăguţe, pe atât de repede devin inutile, spune-le celor apropiaţi că ai început deja să economiseşti pentru viitorul celui mic şi dă-le opţiunea de a contribui şi ei la primul cont bancar al acestuia. Dacă pare prea direct, cere-i unuia dintre prieteni să dea indicii celorlalţi din grup.

Niciodată nu e prea devreme să economiseşti pentru studii

Una dintre marile investiţii pe care le faci ca părinte în viitorul copilului tău este cea în educaţie. Pentru că sumele nu sunt deloc de neglijat, niciodată nu este mult prea devreme să începi să pui bani deoparte pentru acest obiectiv. Cu atât mai mult cu cât poate îţi doreşti ca el să studieze în străinătate. Află de aici care sunt costurile care ar trebui acoperite în cazul în care, de exemplu, va decide să studieze în Marea Britanie.