Path:

  • Segmentul asigurărilor de viață tradiționale crește cu aproximativ 11% în prima jumătate din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Segmentul asigurărilor de viață tradiționale crește cu aproximativ 11% în prima jumătate din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Cluj-Napoca, 16 octombrie 2018

Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, apreciază că tendința de majorare a segmentului asigurărilor de viață va continua și în cel de-al doilea semestru din 2018, chiar dacă se face într-un ritm lent. În prima jumătate a anului, din totalul primelor brute subscrise, situat la 5,4 miliarde lei, numai 21% reprezintă prime brute aferente asigurărilor de viață.*
"S1 2018 a înregistrat cel mai mare volum al primelor brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii patru ani, chiar dacă creșterea accelerată a vânzării asigurărilor de viață din 2017 a încetinit. Cred, astfel, că interesul românilor în ceea ce privește asigurările de viață este mai ridicat, dar încă la un nivel scăzut comparativ cu situația din alte țări din regiune. Statisticile din ultimii ani (2012-2016) arată că în Ungaria se încheie în medie de două ori mai multe asigurări de viață decât în România, iar în Polonia, un număr de trei ori mai mare", a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.
În ceea ce privește compania, Maioreanu adaugă: „Suntem foarte mulțumiți de rezultatul pe care l-am obținut în primul semestru al anului 2018. În segmentul de produse de asigurare pentru siguranța financiară pe termen lung am crescut cu 11,7%, creșterea confirmând aprecierea acestora de către public și partenerii de distribuție."
Potrivit reprezentanților Aegon România, este de dorit ca românii să înțeleagă avantajele încheierii unei asigurări de viață, pentru a putea beneficia de un viitor financiar cât mai liniștit. „Este important să facem cu toții un efort în direcția educației financiare a românilor. Am observat că mulți oameni din jurul nostru sunt reticenți cu privire la asigurarea de viață pentru că, poate, inca nu înțeleg foarte bine ce înseamnă și nu se simt confortabil să ceară lămuriri. O mai bună înțelegere a funcționarii asigurărilor de viață și a beneficiilor va ajuta clientul în alegerea unei soluții adecvate nevoilor și posibilităților financiare ale acestuia. În acest scop, lucrăm constant atât la îmbunătățirea prezentării produselor noastre, cât și la simplificarea comunicării contractuale cu clienții existenți", a conchis Sînziana Maioreanu.
În contextul asigurărilor de viață tradiționale, în prezent, Aegon România derulează o campanie promoțională pentru unul dintre cele mai importante produse de asigurare de viață din portofoliul companiei, Aegon de Viitor, distribuit exclusiv în rețeaua Alpha Bank. Prin această campanie, în iunie 2019, Aegon va plăti prima de asigurare a clienților care cumpără Aegon de Viitor Premium în perioada 1-20 octombrie 2018. În acest mod, clienții vor putea profita de economia făcută pentru a-i bucura cu cadouri pe cei dragi sau chiar pe ei înșiși. Darul se face dar. Prima minimă lunară pentru Aegon de Viitor, varianta Premium, este de 260 lei. De asemenea, cei care încheie și asigurarea suplimentară pentru un coasigurat minor, în valoare de 10 lei pe lună, primesc cadou la semnare de la Aegon o pușculiță pentru a sprijini efortul adulţilor de a-i învăța pe copii ce înseamnă economisirea. Pentru mai multe detalii legate de această promoţie, vă rugăm să accesați website-ul https://www.aegon.ro/luna-cadou-aegon/home/.
În perioada imediat următoare, compania va derula o campanie promoțională adresată tuturor celor care aleg o asigurare de viață cu componentă de economisire Aegon Fii Sigur, pentru a premia responsabilitatea financiară față de cei dragi. Clienții care la încheierea asigurării Aegon Fii Sigur în luna noiembrie optează pentru cel puțin trei asigurări suplimentare (deces, invaliditate permanentă sau spitalizare din accident pentru asigurat sau spitalizare sau intervenții chirurgicale din accident pentru co-asiguratul minor), vor primi în mod gratuit serviciul de a doua opinie medicală Aegon Diagnose.me. Acest serviciu oferă posibilitatea obținerii unei a doua opinii medicale pe baza unui consult medical online realizat de un medic specialist internațional. Raportul medical este tradus în limba română și transmis în 7 zile lucrătoare. În cursul unui an de asigurare, se pot obține 2 rapoarte medicale privind 2 afecțiuni medicale diferite. Asigurarea Aegon Fii Sigur poate fi achiziționată exclusiv din rețeaua Banca Transilvania.
* Aceste cifre includ în calcul și rezultatele sucursalelor.