Path:

Beneficiile pe termen lung ale cititului în copilărie

aprilie 25, 2019

Din orice perspectivă ai privi-o, educația pornește de la carte. Informația verificabilă și valoroasă o dobândim din surse credibile. Sursele de informare cele mai bine documentate sunt studiile publicate și cărţile.

Indiferent de gradul de inserție al tehnologiei în viața noastră, voi continua să cred că legătura strânsă între om și carte și crearea și cultivarea acestei legături pe tot parcursul vieții sunt cele care ne vor putea oferi rațiunea de a ști să deliberăm între adevăruri și falsuri, între ceea ce ne este de folos și ce nu, între ceea ce ne aduce o viață armonioasă și ceea ce este toxic.


Însă, pentru ca, atunci când copiii noștri vor deveni adulți, să știe să discearnă, să știe să caute, să aibă idei, să fie creativi, să înțeleagă și să dobândească abilități, e mare nevoie ca de mici, de foarte mici, să devină prieteni ai cărților și, abia mai târziu, să le fie introdusă în viață tehnologia.

beneficiile cititului asupra copilului


Cartea venită în viața micuților la momentul oportun le cultivă rutine sănătoase, le aduce frumosul și gradul de raportare la el, le dăruiește desprinderea de realitate și pasul împreună cu diverse caractere în imaginar, le deschide uși spre creație și spre a fi ei înșiși.


Articol realizat de Bianca Mereuță, director editorial al Casei editoriale Signatura, fondator al comunității "Ce le citim copiilor" și al Asociației "Versus" și de Persida Balint, coordondonator programe educaționale destinate copiilor în Asociația "Versus".